Veiligheid en preventie op de weg. De grootste risico's en tips om schade te voorkomen of beperken,

Veiligheid.

Verzekeren?

Via de Rabobank

Verzekeringen van Interpolis zijn exclusief verkrijgbaar via Rabobank.

Op de weg

Nederland heeft bijna 139.000 kilometer aan wegen. Daarop rijden bijna 8 miljoen personenauto's, 1 miljoen bedrijfsvoertuigen, 650.000 motorfietsen en 1,1 miljoen scooters en bromfietsen. Geen wonder dat u op de weg rekening moet houden met risico’s.
Top 5 risico: veiligheid op de weg bij een verkeersongeval
5

5
Verkeersongeval

De politie schat dat er per jaar ongeveer 3 miljoen mensen bij een verkeersongeval betrokken raken. Gelukkig is de schade bij de meeste auto-ongelukken klein.
Een ongeluk kan tijdens het rijden gebeuren, maar ook terwijl u uw auto parkeert of wanneer u langzaam wegrijdt. 
Laat u niet afleiden
De kans op een ongeluk is 10 keer groter als u een mobiel gebruikt tijdens het rijden. Toch rijden veel Nederlanders nog niet mobielvrij. Ga in AutoModus en rijd mobielvrij.
Veiligheid op de weg bij ruitschade
4

4
Ruitschade

Pats! Een steentje tegen uw autoruit. Een flinke ster en een klein barstje. Daar wil u niet mee doorrijden. Ieder jaar krijgt Interpolis tussen de 40.000 en 45.000 autoruitschades binnen. Meestal ontstaan ruitschades door steentjes, hagel of plotseling temperatuurverschil. Met de volgende tips verkleint u de kans op autoruitschade.
Veiligheid bij pech onderweg
3

3
Pech onderweg

U moet er niet aan denken om met pech aan de kant van de weg te staan. Jaarlijks overkomt het ongeveer 1 op de 4 Nederlanders op de weg. Zo’n 1,2 miljoen pechgevallen dus.


De top 3 probleemgevallen:
1.    Accuproblemen
2.    Bandenproblemen   
3.    Defecte dynamo


Wij hebben een aantal tips voor u om pech onderweg te voorkomen of om schade zoveel mogelijk te beperken.

Risico Top 5 Onderweg: uw scooter wordt gestolen
2

2
Uw scooter gestolen

Scooters en brommers zijn erg geliefd bij criminelen. Een scooter of brommer nemen ze vrij makkelijk mee. Hij gaat zo op een aanhangwagen of in een busje. Een goede beveiliging van uw bromfiets of scooter is dus belangrijk.


In 2015 werden 14.504 scooters en brommers gestolen. Hiervan werden er 4.106 van teruggevonden. (Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit)

Veiligheid op de weg bij ruitschade
1

1
Diefstal uit uw auto

In Nederland breekt, volgens de politie, elke twee minuten een dief een auto open. Om deze te stelen of om er waardevolle spullen uit te halen. Het is natuurlijk vervelend als u dat meemaakt. U moet zaken regelen met de politie, de verzekering en eventueel uw bank. Hoe kunt u uw auto beter beschermen tegen diefstal?  En wat moet u doen als uw auto wordt gestolen?