No-claimkorting

Hoe ontvangt u en behoudt u uw no-claimkorting?

  No-claimkorting en schadevrije jaren

  Als u geen schade meldt, bouwt u schadevrije jaren op. Schadevrije jaren bouwt u per auto op. Ze staan altijd op naam van de verzekeringnemer. Met deze schadevrije jaren krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering. Dit is de no-claimkorting. De hoogte van de no-claimkorting wordt bepaald door de bonus-malusladder. Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe hoger u op de ladder komt en hoe meer korting u krijgt. Meldt u schade? Dan heeft dit in bepaalde gevallen gevolgen voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting.

  Bonus-malusladder

  Met de bonus-malusladder kunt u zien hoeveel korting u krijgt bij schadevrij rijden. Als u schade meldt en wij deze schade aan u betalen, dan daalt u op de ladder en betaalt u meer premie. Maar maakt u een jaar lang geen schade, dan stijgt u op de ladder en betaalt u minder premie.

   

  Er zijn 22 treden. Bij trede 14 en hoger ontvangt u de maximale korting van 75%. Komt u op trede 0 of lager? Dan rekenen wij een toeslag van 15% op uw premie.

     

  Bekijk de volledige bonus-malusladder op rabobank.nl.

  Schade wel of niet melden?

  Hebt u schade aan uw auto? Bekijk dan eerst of het slim is om deze schade te melden. Wanneer u schade meldt en wij deze schade aan u betalen, dalen uw schadevrije jaren. Dan daalt uw no-claimkorting. En dus betaalt u per maand meer premie. Soms is het goedkoper om de reparatiekosten van de schade zelf te betalen. Zo behoudt u uw korting. Wilt u zich beschermen tegen een terugval in korting? Dan kunt u de aanvullende verzekering No-Claim Garantie afsluiten.

   

  Lees meer over het wel of niet laten uitkeren van een schade op de autoverzekering.

  Interpolis No-Claim Garantie®

  Met de Interpolis No-Claim Garantie® beschermt u uw no-claimkorting. U kunt 1 schade per verzekeringsjaar melden bij Interpolis en tóch uw no-claimkorting houden. Uw premie gaat dan niet omhoog door deze schade. U daalt wel in schadevrije jaren. Voor deze verzekering betaalt u geen premie vanaf trede 19 op de bonus-malusladder.

   

  U kiest zelf welke schade onder de No-Claim Garantie valt

  De eerste terugvalschade die u meldt, valt onder uw No-Claim Garantie. Hebt u in hetzelfde jaar nog een terugvalschade? Dan gaat uw premie wel omhoog. Achteraf kunt u ervoor kiezen om 1 van beide schades zelf te betalen. U kunt zelf kiezen welke schade dat is. Uw korting blijft dan behouden. U kunt dit wijzigen tot 1 jaar na onze laatste betaling.