No-claimkorting

Korting op de premie door schadevrij rijden.

Je bouwt no-claimkorting op door schadevrije jaren

Vanaf het moment dat je een Interpolis Autoverzekering afsluit, bouw je schadevrije jaren op. Je bouwt de schadevrije jaren op als je zonder schade blijft rijden. Daardoor krijg je korting op de premie van de Interpolis Autoverzekering. Dit is de no-claimkorting. Ook wel BM korting of bonus-maluskorting genoemd. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claimkorting.

De hoogte van de no-claimkorting wordt bepaald door de bonus-malusladder

De bonus-malusladder laat zien hoeveel korting je krijgt bij het aantal schadevrije jaren. Je ziet dat de korting op de ladder stijgt voor elk jaar dat je schadevrij rijdt. Meld je een schade, dan dalen jouw schadevrije jaren en de no-claimkorting. Het aantal schadevrije jaren daalt met 5 voor elke gemelde schade. Je betaalt dan meer premie.

Bekijk de volledige bonus-malusladder

Verzeker ook jouw 2e auto tegen dezelfde korting

Heb jij of heeft jouw partner een 2e auto? Je bouwt per voertuig schadevrije jaren op. Maar als je de 2e gezinsauto ook bij Interpolis verzekert, krijg je dezelfde no-claimkorting als op de 1e auto. Bij een negatief aantal schadevrije jaren en als een kind de bestuurder is van de 2e auto geldt deze regel niet.

Schade zelf betalen of schade melden?

Als je een schade meldt wat gevolgen voor jouw schadevrije jaren heeft, betaal je meer premie. Bekijk daarom eerst of je de schade zelf betaalt of laat uitkeren. Soms is het goedkoper om de reparatiekosten van de schade zelf te betalen. Zo behoud je jouw schadevrije jaren en jouw trede op de bonus-malusladder.

Schade melden en toch korting behouden met de Interpolis No-Claim Garantie

Met de Interpolis No-Claim Garantie bescherm je jouw no-claimkorting. Je mag 1 schade per verzekeringsjaar melden en jouw no-claimkorting daalt dan niet. Wat de schade ook kost. Jouw schadevrije jaren dalen wel. Maar je betaalt geen hogere premie door de schade. Deze aanvullende dekking is gratis vanaf trede 19 op de bonus-malusladder.

Je kiest zelf welke schade onder de No-Claim Garantie valt

De 1e terugvalschade die je meldt, valt onder uw No-Claim Garantie. Heb je in hetzelfde jaar nog een terugvalschade? Dan gaat jouw premie wel omhoog. Achteraf kun je ervoor kiezen om 1 van beide schades zelf te betalen. Je kunt zelf kiezen welke schade dat is. Jouw korting blijft dan behouden. Je kunt dit wijzigen tot 1 jaar na onze laatste betaling.

Autoverzekering afsluiten?

Bereken jouw premie en sluit direct af via de Rabobank. Je regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor jou?

Voertuighulp

Aanvullend op jouw autoverzekering kun je Voertuighulp verzekeren. Als je met pech komt te staan met jouw voertuig, helpen wij jou weer op weg.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan jouw auto of door jouw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaag je het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Schadevrije jaren

Rijd jij schadevrij? Dan bouw je schadevrije jaren op. Deze jaren geven je korting op de premie van jouw autoverzekering. Dit noemen we ook wel bonus-malus korting.

Schade melden

Schade aan jouw auto is altijd vervelend. Met de Autoverzekering van Interpolis ben je weer snel op weg. Onze deskundige medewerkers staan 24/7 voor jou klaar.