Autoschade door brand of ontploffing

1 telefoontje naar Interpolis is vaak genoeg.

Wat moet ik doen na brand of ontploffing?

 1. Doe aangifte bij de politie als er sprake is van brandstichting
  Soms lukt het om de schade te verhalen op de dader. Ga naar politie.nl/aangifte of bel 0900-8844.
 2. Meld de schade bij Interpolis
  Wij kunnen je vaak direct vertellen of de schade is verzekerd. Of wij kunnen jou helpen bij het verhalen van de schade op de dader, als die bekend is. Als de auto total loss is sturen we eerst een expert die bekijkt wat de schade is. De expert bepaalt ook wat de auto nog waard is. Bel onze schadeafdeling (24 uur per dag, 7 dagen per week) of meld jouw schade online.
 3. Zoek een herstelbedrijf
  Je mag zelf een bedrijf kiezen, maar je kunt de schade ook via Interpolis laten herstellen. Wij regelen vervangend vervoer als dat nodig is, zonder extra kosten. Zoek een herstelbedrijf.

Is schade door brand of ontploffing verzekerd?

Op de autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco ben je verzekerd voor autoschade door brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag.

Schade door brand of ontploffing heeft geen gevolgen voor jouw trede op de bonus-malusladder en het aantal schadevrije jaren.

Welk bedrag krijg ik als mijn auto total loss is?

De vergoeding is afhankelijk van de waarde van de auto:

 • Heb je een nieuwe of tweedehands auto en kostte jouw auto minder dan € 50.000,-? Dan ontvang je tot en met 3 jaar na koopdatum van jouw auto de volledige aanschafwaarde terug.
 • Heb je een nieuwe of tweedehands auto en kostte jouw auto meer dan € 50.000,-? Dan ontvang je tot en met 3 jaar na koopdatum van jouw auto de dagwaarde plus 10% terug. Tot maximaal het aankoopbedrag.
 • Kun je de aanschafwaarde niet aantonen of is de periode van 3 jaar verstreken? Dan betaalt Interpolis de dagwaarde.
 • Koos je voor een eigen risico? Dan halen we dit bedrag af van de nieuw- of dagwaarde van jouw auto.

Tips om brand te voorkomen

 • Verklein de kans op brandstichting. Zet de auto in de garage. Als dat niet kan, parkeer de auto dan buiten in het zicht en op een verlichte plek.
 • Ruik je een duidelijke brandstoflucht (benzine of diesel) in de auto? Dan is er mogelijk brandstof aan het lekken. Stop zo snel mogelijk op een veilige plaats. Verlaat de auto. Bel pechhulp. Is er al brand, bel dan 112.
 • Ruik je een brand of schroeilucht, mogelijk in combinatie met rook? Waarschijnlijk is er kortsluiting in de elektrische bedrading. Stop zo snel mogelijk op een veilige plaats. Verlaat de auto. Bel pechhulp. Is er al brand, bel dan 112.