Autodiefstal


  Autodiefstal melden

  Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie als uw auto gestolen is. Vervolgens moet u via de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit uw voertuig als gestolen registreren bij de RDW. Hiervoor heeft u uw kentekenbewijs, uw meldcode (de laatste 4 cijfers van uw chassisnummer) en groene kaart nodig. Meld de diefstal ook zo snel mogelijk bij Interpolis.

  Autodiefstal in het buitenland

  Doe bij diefstal in het buitenland aangifte bij de politie in het land waar uw auto is gestolen. Neem contact op met de Interpolis Alarmcentrale via telefoonnummer 013 462 04 62. Meld bij terugkomst in Nederland de diefstal bij de Nederlandse politie met een kopie van het proces-verbaal.

  Wanneer betalen wij?

  Bij een gestolen auto houden wij een termijn van 20 dagen aan. Na 20 dagen gaan wij over tot betaling en beëindigen we de autoverzekering 1 dag na de schadedatum.
  • Wordt uw auto binnen 20 dagen teruggevonden? Dan melden wij het kenteken weer aan per de datum dat de auto is teruggevonden.
  • Wordt de auto na 20 dagen teruggevonden? Dan is de auto eigendom van Interpolis.

  Voorkom diefstal van uw auto

  Het aantal autodiefstallen per jaar daalt. Wel zien we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autodiefstal. Steeds meer auto’s met een keyless entry-systeem worden gestolen. De sleutel van een keyless entry-systeem zendt constant een signaal uit. Als de sleutel met signaal dichtbij de auto komt, gaat de auto automatisch open. Criminelen vangen het signaal op en versterken het signaal. Hierdoor is het ook mogelijk dat uw auto wordt geopend terwijl de sleutel in huis ligt. Hieronder volgen een aantal tips om autodiefstal te voorkomen.
  1. Parkeer op een veilige plek, zoals in een parkeergarage of op een verlichte en in het zicht liggende plek.
  2. Een stuurslot of wielklem kost een dief meer moeite, dus dit schrikt af.
  3. Investeer in een alarm- en/of voertuigvolgsysteem
  Heeft uw auto een keyless entry-systeem?
  Hieronder leest u een paar extra tips:
  1. Voor sommige automerken is er een nieuwe smartkey beschikbaar. Deze sleutel kan niet gehackt worden. Ook is het mogelijk het keyless systeem uit te laten schalen. Neem contact op met uw autodealer voor meer informatie. 
  2. Bewaar de sleutel in een kooi van Faraday. Een koektrommel of sleutelhoesje met metaalfolie kan als zo’n kooi dienen. In een metalen kooi kan het signaal van de sleutel niet naar buiten. Criminelen kunnen het dan niet opvangen en versterken. Ik wil een sleutelhoesje
  3. Kies een veilige plek voor uw sleutel in huis. Van een sleutel die dichtbij de voordeur of gevel ligt, is het signaal makkelijk op te vangen. Bewaar de sleutel(s) daarom minimaal 6 meter van de voordeur/ gevel. Denk hierbij ook aan de reservesleutel.

  Autodiefstal verzekeren?

  Wilt u autodiefstal verzekeren? Kies dan voor de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

  • U krijgt de volledige aanschafwaarde terug als uw auto binnen 3 jaar vanaf de koopdatum van uw auto gestolen wordt.
  • Kostte uw auto meer dan € 50.000,-? Dan wordt bij diefstal de eerste 3 jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.
  • Na 3 jaar wordt de dagwaarde vergoed. Dat is het bedrag dat de auto direct voor de schade waard was.

  Diefstal van spullen uit uw auto

  Ook diefstal van spullen uit de auto is voor maximaal € 250,- verzekerd op de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Dit geldt ook voor spullen die in de auto lagen toen deze werd gestolen. Denk aan een navigatiesysteem, zonnebril, autoradio of geld