Autodiefstal


  Autodiefstal melden

  Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie als uw auto gestolen is. Vervolgens moet u via de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit uw voertuig als gestolen registreren bij de RDW. Hiervoor heeft u uw kentekenbewijs, uw meldcode (de laatste 4 cijfers van uw chassisnummer) en groene kaart nodig. Meld de diefstal ook zo snel mogelijk bij Interpolis.

  Autodiefstal in het buitenland

  Doe bij diefstal in het buitenland aangifte bij de politie in het land waar uw auto is gestolen. Neem contact op met de Interpolis Alarmcentrale via telefoonnummer 013 462 04 62. Meld bij terugkomst in Nederland de diefstal bij de Nederlandse politie met een kopie van het proces-verbaal.

  Wanneer betalen wij?

  Bij een gestolen auto houden wij een termijn van 20 dagen aan. Na 20 dagen gaan wij over tot betaling en beëindigen we de autoverzekering 1 dag na de schadedatum.
  • Wordt uw auto binnen 20 dagen teruggevonden? Dan melden wij het kenteken weer aan per de datum dat de auto is teruggevonden.
  • Wordt de auto na 20 dagen teruggevonden? Dan is de auto eigendom van Interpolis.

  Voorkom diefstal van uw auto

  1. Het aantal autodiefstallen per jaar daalt. Vooral bij nieuwe auto’s is een daling te zien. Dit heeft onder andere te maken met goede alarmsystemen die al in de auto zitten. Deze auto’s zijn voor autodieven moeilijker om onopgemerkt te openen en de software te kraken. Investeren in een goed alarmsysteem kan dus waardevol zijn.
  2. Parkeer op een veilige plek, zoals in een parkeergarage of op een verlichte en in het zicht liggende plek.
  3. Een stuurslot of wielklem kost een dief meer moeite, dus dit schrikt af.
  4. Met een startonderbreker wordt de voeding van de motor afgesloten wanneer de auto wordt gestart met een niet-originele sleutel. Veel nieuwe auto's hebben dit al.
  5. Met een 'tracking system' kan op basis van gps worden achterhaald waar de auto staat. Mocht de auto worden gestolen, dan vergroot dit systeem de kans dat uw auto wordt teruggevonden.

  Autodiefstal verzekeren?

  Wilt u autodiefstal verzekeren? Kies dan voor de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

  • U krijgt de volledige aanschafwaarde terug als uw auto binnen 3 jaar vanaf de koopdatum van uw auto gestolen wordt.
  • Kostte uw auto meer dan € 50.000,-? Dan wordt bij diefstal de eerste 3 jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.
  • Na 3 jaar wordt de dagwaarde vergoed. Dat is het bedrag dat de auto direct voor de schade waard was.

  Diefstal van spullen uit uw auto

  Ook diefstal van spullen uit de auto is voor maximaal € 250,- verzekerd op de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Dit geldt ook voor spullen die in de auto lagen toen deze werd gestolen. Denk aan een navigatiesysteem, zonnebril, autoradio of geld