IkWoonLeefZorg is een platform met informatie over zelfstandig wonen en alles wat daarbij hoort.

IkWoonLeefZorg

Langer zelfstandig thuis wonen.

Op de website IkWoonLeefZorg vindt u informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, sociale contacten en financiën. Hiermee helpen we ouderen langer thuis te blijven wonen. Ook ondersteunen we mantelzorgers in hun rol. IkWoonLeefZorg is ontwikkeld door Interpolis en Rabobank. Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze 2 keer per maand.

Handige tips over zelfstandig wonen

Als u ouder wordt, veranderen uw woonwensen. Denkt u weleens na over later? Wilt u dan in uw huidige woning blijven? En kan dat ook? Het is slim om op tijd te kijken naar de opties. Om zelfstandig thuis te blijven wonen, zijn mogelijk aanpassingen in uw woning nodig. Of er moet extra zorg geregeld worden. Op IkWoonLeefZorg leest u over de mogelijkheden. En waar u allemaal aan moet denken. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst.
Een oudere man en zijn zoon lachen samen. IkWoonLeefZorg geeft u meer informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, sociale contacten en financiën.

Ook voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger, dan is dat niet altijd gemakkelijk. U loopt tegen vragen aan en kunt soms wel wat ondersteuning gebruiken. Op IkWoonLeefZorg vindt u daarom informatie over hulp en zorg. Bijvoorbeeld welke oplossingen er allemaal zijn, waar u moet zijn om zaken te regelen en hoe het met de kosten zit.
4 vriendinnen komen lachend de roltrap af. IkWoonLeefZorg geeft u meer informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, sociale contacten en financiën.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

2 keer per maand ontvangt u per e-mail een nieuwsbrief over zelfstandig wonen, zorg en financiën.

Ook interessant voor u?

Brandveiligheid bij ouderen

Ouderen zijn volgens de Stichting Salvage vaker betrokken bij brand in huis dan jongeren. Ook lopen ze groter risico gewond te raken omdat ze zich minder snel in veiligheid kunnen brengen. Extra aandacht voor brandveiligheid kan veel ellende voorkomen.

Rookmelder

Zorghulp gemeente

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor mensen die thuis wonen en hulp nodig hebben. De gemeente voert de wet uit. Als u hulp aanvraagt, beslist een ambtenaar of u hiervoor in aanmerking komt. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met dat besluit. Wat kunt u dan doen?

Oudere mevrouw zet thee. Op de website IkWoonLeefZorg vindt u informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, sociale contacten en financiën. Hiermee helpen we ouderen langer thuis te blijven wonen.

Vaste eigen bijdrage WMO

Vanaf 1 januari 2019 zijn de hoogte van het inkomen en het spaargeld voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) niet meer van belang. Voor ondersteuning vanuit de Wmo betaalt u als het om 'maatwerkvoorzieningen' gaat een vaste bijdrage van € 17,50 per 4 weken. 

Vrouw helpt oudere vrouw.

Woninginbraak

Per dag wordt er meer dan 100 keer ingebroken. Met de juiste voorzorgsmaatregelen maakt u de kans op inbraak een stuk kleiner, maar wat moet u doen als het u toch overkomt?

Inbreker met koevoet. Op de website IkWoonLeefZorg vindt u informatie over zelfstandig wonen, hulp en zorg, sociale contacten en financiën. Hiermee helpen we ouderen langer thuis te blijven wonen.