Aardbeving op Lombok, bosbranden in Portugal of staking door Ryanair. Hebt u hiermee te maken? Wij leggen u uit of u verzekerd bent en wat u kunt doen.

Aardbeving op Lombok

Wat betaalt Interpolis als ik mijn reis annuleer?
Wij betalen de reissom tot het maximum bedrag dat u verzekerd hebt op uw annuleringsverzekering. Wij betalen dit alleen als het Ministerie van Buitenlandse zaken code rood of oranje afgeeft voor reizen naar Lombok. Code rood of oranje betekent dat reizen naar Lombok worden afgeraden.


Geeft het Ministerie van Buitenlandse zaken geen code rood of oranje af voor Lombok? Neem dan contact op met uw reisorganisatie. Informeer eventueel of uw rechtsbijstandverzekering u kan helpen of kijk op www.consuwijzer.nl.

 

Ik ben al op Lombok en moet door de aardbeving eerder naar huis. Wat moet ik doen?

Neem contact op met uw reisbureau of touroperator. Is uw reisbureau of touroperator aangesloten bij het Calamiteitenfonds? Dan betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die u moet maken. Als de reis wordt afgebroken dan zorgt het fonds ook voor een vergoeding van niet genoten reisdagen.

Boekte u niet via een reisbureau of touroperator die aangesloten is bij het Calamiteitenfonds? Neem dan contact op met onze alarmcentrale op +31 13 462 04 62. Wij betalen de extra reiskosten die u moest maken als u een reisverzekering hebt. 


Ik ben in Lombok en kan niet op mijn oorspronkelijk terugreisdatum naar huis. Betaalt Interpolis de extra verblijfskosten die ik hierdoor maak?
Neem contact op met onze alarmcentrale op +31 13 462 04 62. Wij betalen de extra verblijfskosten op uw reisverzekering. 

Bosbranden in Portugal

Ik wil niet meer naar Portugal. Wat betaalt Interpolis als ik mijn reis annuleer?
Zolang het Ministerie van Buitenlandse zaken geen code rood of oranje afgeeft voor Portugal, betalen wij uw reissom niet. Het Ministerie van Buitenlandse zaken raadt namelijk reizen naar Portugal niet af. Wij volgen hun advies hierin. U kunt wel contact opnemen met uw reisorganisatie. Zij kijken samen met u naar eventuele oplossingen.

 

Ik ben al in Portugal en wil door de bosbranden eerder naar huis. Wat moet ik doen?
Neem contact op met uw reisbureau of touroperator. Zij kijken samen met u naar eventuele oplossingen.

 

Ik kan niet bij mijn vakantiewoning komen. Wat betaalt Interpolis als ik mijn reis annuleer?
Wij betalen de reissom tot het maximum bedrag dat u verzekerd hebt op uw annuleringsverzekering.

  • Dit is alleen verzekerd als de vakantiewoning niet gehuurd is via een reisorganisatie en u niet in een vergelijkbaar huis in de buurt kunt logeren.
  • Dit is niet verzekerd als het om een hotelkamer, hostel of appartement met hoteldienstverlening gaat.
  • Annulering verzekeren wij ook als uw vakantiewoning zoveel schade heeft dat u hier niet meer kunt verblijven.
  • Hebt u uw vakantiewoning wel via een reisorganisatie geboekt? Neem dan contact met de reisorganisatie op.

Staking Ryanair

Wat is verzekerd tijdens mijn heenreis?
Annulering en de extra kosten die u moet maken zijn niet verzekerd tijdens de heenreis.
Informeer bij Ryanair of neem contact op met uw rechtsbijstandverzekering. Ryanair is verantwoordelijk voor het schrappen van de vluchten. De rechtsbijstandverzekering kan u helpen om de schade te verhalen bij Ryanair. Hebt u geen rechtsbijstandverzekering? Kijk dan op www.consuwijzer.nl.

 

Wat is verzekerd tijdens mijn terugreis?
Extra gemaakte kosten zijn verzekerd op uw reisverzekering. Ryanair is verplicht u een andere vlucht aan te bieden. Dit kan ook via een andere maatschappij. Maakt u hier geen gebruik van? Dan moet Ryanair het oorspronkelijke ticket aan u terugbetalen. Dit bedrag brengen we in mindering van onze vergoeding.
Zorg wel voor een schriftelijke afwijzing van Ryanair en bewaar de bonnetjes van de extra gemaakte reis- en verblijfskosten.