Interpolis reisverzekeringen

Kies de reisverzekering die bij je past.

 • keuze uit 6 aanvullende dekkingen
 • 24/7 hulp door onze alarmcentrale
 • simpel en snel af te sluiten via Rabobank

Vind de beste verzekering voor jouw situatie.

Je kunt kiezen voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Wat de beste keuze is, hangt af van jouw situatie en wensen.
Nu 1 jaar lang 10% korting

Doorlopende reisverzekering

 • geen gedoe: al je vakanties verzekerd
 • interessante keuze als je vaker per jaar of langer op vakantie gaat
 • 24/7 hulp door de Interpolis Alarmcentrale
 • standaard verzekerd bij last minute stedentrips of dagjes weg in het buitenland
 • tot 12% pakketkorting op de Alles in één Polis

Kortlopende reisverzekering

 • je verzekert 1 losse vakantie
 • interessante keuze als je 1 keer per jaar op vakantie gaat
 • 24/7 hulp door de Interpolis Alarmcentrale
 • voor elke stedentrip of dagjes weg in het buitenland sluit je iedere keer een aparte verzekering af
 • géén pakketkorting

Dit is verzekerd met een Interpolis Reisverzekering.

Met een Interpolis Reisverzekering verzeker je onverwachte kosten bij schade of hulpverlening. Bij diefstal van je bagage of een ongeval kun je rekenen op een uitgebreide dekking. Je kiest zelf of je reisverzekering dekking moet hebben in Europa of juist over de hele wereld. Zo ben je altijd passend verzekerd.

Wel verzekerd

 • Hulp en onverwachte kosten. Zoals een extra overnachting als je onverwachts langer moet blijven.
 • Kosten door een gebeurtenis waardoor de verzekerde dringende hulp nodig heeft.
 • Noodzakelijke internet- en telefoonkosten bij schade.
 • Extra reiskosten en verblijfskosten die je maakt door een staking.
 • Kosten door natuurgeweld. Bijvoorbeeld door een aardbeving, vulkaan­uitbarsting, orkaan, storm, lawine, abnormale sneeuwval, bosbrand of overstroming.

Niet verzekerd

 • Alle reizen naar een gebied met kleurcode 'rood'.
 • Bij gebruik van alcohol of drugs.
 • Als je wist dat je hulp of extra kosten nodig zou hebben tijdens je reis.

Dit kun je aanvullend verzekeren.

Ben je op zoek naar een annuleringsverzekering? Of wil je ook je bagage verzekeren? Onze doorlopende reisverzekering breid je makkelijk uit met 1 of meer aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je het hele jaar door 'aan' en 'uit' zetten. Zo verzeker je alleen wat jij nodig hebt.

Bagage

Verzeker de persoonlijke bezittingen die je meeneemt op reis tegen diefstal, verlies en schade.

Annulering

Kun je onverwachts niet op reis of moet je je reis eerder afbreken? Dan is het fijn dat de extra kosten daarvoor verzekerd zijn.

Geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland volgens Nederlandse tarieven. Verzeker de extra kosten door het verschil met de hogere tarieven in het buitenland.

Pechhulp en vervangend vervoer

Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wil je snel weer op weg. Met pechhulp ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg en vervangend vervoer.

Winter- en onderwatersport

Veel winter- en onderwatersporten zijn niet standaard verzekerd op onze reisverzekering. Terwijl je wel risico loopt op schade bij sporten als skiën en diepzeeduiken.

Zakenreizen

Ga je regelmatig op zakenreis? Kies dan voor dekking zakenreizen. Zo ben je ook op zakenreis verzekerd voor schade, extra kosten en (medische) hulp.

Ook handig om te weten.

Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Europa- of werelddekking?

Sluit het dekkingsgebied af dat past bij jouw reizen.

Sluit je een Interpolis Reisverzekering af, dan kies je tussen Europa- of werelddekking. Check daarom altijd onder welke dekking jouw vakantiebestemming valt. Bij een kortlopende reisverzekering kun je ook kiezen voor alleen dekking in Nederland.

Wat is een reisverzekering en welke kies ik?

Wij vertellen je het verschil. 

Welke reisverzekering je nodig hebt, hangt af van jouw situatie en wensen. We vertellen je uitgebreid wat een reisverzekering is, wanneer je kiest voor welke verzekering en wat je vergoed krijgt als je de reisverzekering nodig hebt. Zo ga je met een gerust gevoel op pad!

Veelgestelde vragen

Wat kost een reisverzekering?
Het aantal personen dat je verzekert én de aanvullende dekkingen die je kiest bepalen de prijs van je reisverzekering. Bijvoorbeeld een aanvullende dekking voor medische kosten of bagage op je reisverzekering. Wat je reisverzekering uiteindelijk kost, hangt dus helemaal af van de keuzes die jij maakt. Bij Interpolis kies je uit een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering. En je kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen.
Waarvoor heb ik een reisverzekering nodig en is deze verplicht?

Met de reisverzekering verzeker je de kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je reis. Bijvoorbeeld de kosten voor hulp bij een ongeval of overlijden. 

 

Je kunt ook aanvullende dekkingen afsluiten. Je raakt bijvoorbeeld je bagage kwijt. Dit is verzekerd op de aanvullende dekking bagage. En wist je dat zorgkosten in het buitenland vaak hoger zijn dan in Nederland? Meestal verzekert je zorgverzekering dit verschil niet. Met de aanvullende dekking geneeskundige kosten verzeker je deze zorgkosten. Andere aanvullende dekkingen zijn annulering en pechhulp.

 

Een reisverzekering is niet verplicht, maar zeker wel verstandig om af te sluiten.

Op welk moment moet ik een reis- of annuleringsverzekering afsluiten?

Reisverzekering
Een reisverzekering sluit je tot 5 minuten voordat je vertrekt af. Voor een annuleringsverzekering is dit anders:

 

Doorlopende annuleringsverzekering
Sluit de verzekering af voordat je een reis gaat boeken of anders uiterlijk binnen 14 dagen na boeking van de reis. Sluit je de annuleringsverzekering langer dan 14 dagen na boeking van de reis af? Dan ben je voor deze reis niet verzekerd. Je bent wel verzekerd voor reizen die hierna worden geboekt.


Kortlopende annuleringsverzekering
Sluit de verzekering zo snel mogelijk af. Je bent namelijk alleen verzekerd als het gaat om een onverwachte gebeurtenis tijdens de looptijd van de verzekering. Je bent niet verzekerd als je de reis annuleert vanwege een ziekte of andere situatie die al bekend was vóór of op de ingangsdatum van de verzekering.

Zijn vakanties in Nederland verzekerd?
Vakanties in Nederland zijn verzekerd als het gaat om een reis met minimaal 1 overnachting. Je hebt hiervan een origineel boekingsbewijs of een nota van je verblijf nodig. Als je de vakantie vooraf boekt, dan heb je dekking vanaf het moment dat je vanuit huis vertrekt. Boek je de overnachting pas op de bestemming? Dan ben je verzekerd vanaf het moment van je boeking.
Let op: een dagje uit naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin in Nederland is dus niet verzekerd.
Hoe zeg ik mijn reisverzekering op?
De doorlopende reisverzekering heeft geen opzegtermijn. Je kunt deze verzekering dus dagelijks opzeggen. Dat kan zowel online als telefonisch via Rabobank.
Hoe meld ik een schade?
Meld je schade eenvoudig via de app, online of bel ons. Ook voor het melden van diefstal of annuleren van een reis. Wij staan voor je klaar!

Ook interessant voor jou?

Vader en zoon gaan met het luchtbed onder de arm op pad om te gaan zwemmen

Ga goed voorbereid op reis

Een goede voorbereiding betekent maximaal genieten! Wij geven je graag wat tips en nuttige informatie.
Gezin doet een spelletje en eet een taartje

Eén reisverzekering voor het hele gezin

Met onze doorlopende of kortlopende reisverzekering ben je niet alleen zelf goed verzekerd, maar is ook de rest van je gezin verzekerd tijdens vakanties.
Man staat op bergtop te bellen

Reisverzekeringen voor bergsporters 

Als bergsport heb je een goede reisverzekering nodig. Want je kunt pas écht ontspannen of het avontuur opzoeken in de bergen, als je zeker weet dat jouw verzekering in orde is.
Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Student en op reis

De studententijd is een perfect moment om te reizen. Of het nu gaat om een verre reis, een stage in het buitenland of een stedentrip in Europa: zeker als student is het belangrijk om een passende reisverzekering af te sluiten.