Smartphone in een telefoonhouder in een auto, waarop de AutoModus app is geopend

Minder afleiding, meer focus

Kom veilig thuis met AutoModus

  • 10% korting op je nieuwe autoverzekering met de AutoModus app
  • houd je ogen op de weg en voorkom afleiding door je telefoon
  • rij in AutoModus en spaar voor veiliger verkeer via #IkrijvoorNL

Jongen stapt in auto, vader geeft hem een schouderklop.

10% korting: zo werkt het

Met de AutoModus app krijg je 10% korting op de premie van je nieuwe autoverzekering. Ook bij een kentekenwijziging geldt deze korting. Volg deze stappen:
  1. Sluit je nieuwe autoverzekering af via de Rabobank of eenvoudig via de Rabo Bankieren App.
  2. Download de AutoModus app (als je deze nog niet hebt) via de App Store of Google Play.
  3. Registreer je kenteken in de AutoModus app.
Je ontvangt binnen 1 maand een nieuwe polis met 10% korting op je premie. De korting is geldig voor 1 jaar. De actie loopt tot en met 29 februari 2020. Lees alle actievoorwaarden.
Smartphone waarop het inlogscherm van de AutoModus app te zien is

Wat is AutoModus?

In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding een rol. En de smartphone is de belangrijkste veroorzaker hiervan. De AutoModus app helpt jou om je telefoon tijdens het rijden links te laten liggen. Zo rij jij weer met focus. Dat is wel zo veilig. Meer dan 170.000 Nederlanders gingen je voor. Jij doet toch ook mee?

Download de Automodus app in de App store Download de Automodus app in de Google Play Store

Smartphone waarop de AutoModus app geopend is

Draag bij aan een veiliger verkeer met #IkrijvoorNL

We vinden het belangrijk dat iedereen veilig thuiskomt. Daarom doen we voor iedere 100 kilometer die jij in AutoModus rijdt, € 1,- in een spaarpot. Het gespaarde bedrag doneren we ieder jaar aan initiatieven die Nederland verkeersveiliger maken. Sluit je aan bij #IkrijvoorNL en maak, samen met ons, het het verkeer in Nederland veiliger.
Hoe voer ik in de AutoModus app mijn kenteken in?
Op het startscherm van de app zie je linksboven een icoon voor je profiel. Klik daarop. Onderin wordt dan gevraagd of je auto verzekerd is bij Interpolis. Zet het schuifje naar rechts. Vul daarna je kenteken in. Klik als laatste op 'Opslaan'.
Wat als mijn autoverzekering na 29 februari 2020 ingaat?
De ingangsdatum van je nieuwe autoverzekering mag ook na de actieperiode liggen. Wel moet je uiterlijk op 29 februari 2020 de verzekering afsluiten én je kenteken invoeren in de AutoModus app.
Kan ik ook eerst de AutoModus app downloaden?
Ja, de volgorde maakt niet uit. Je mag dus ook eerst de AutoModus app downloaden en het kenteken invoeren en daarna je nieuwe autoverzekering afsluiten.
Ik heb al een Interpolis Autoverzekering en wil deze aanpassen. Krijg ik dan ook korting?
De actie geldt voor nieuwe autoverzekeringen. Dus ook als je een Interpolis Autoverzekering omzet naar een nieuw kenteken. Of als je een extra auto verzekert bij Interpolis.
Hoe werkt de AutoModus app?
De AutoModus app helpt je de telefoon niet te gebruiken tijdens het autorijden. Als je het scherm van je telefoon niet aanraakt én niet handsfree belt, verdien je punten.
Is de AutoModus app alleen beschikbaar voor Interpolis-klanten?
De AutoModus app is voor iedereen beschikbaar. De app is gratis verkrijgbaar via de App Store en Google Play.
Waarom wil Interpolis dat automobilisten de AutoModus app gebruiken?
De AutoModus app heeft een bewezen effect op vermindering van smartphonegebruik achter het stuur. Afleiding in het verkeer door gebruik van de telefoon is een van de grootste oorzaken van ongelukken. Als je 100 km/u rijdt en drie seconden op je telefoon kijkt, leg je de lengte van een heel voetbalveld af. Interpolis wil samen met automobilisten en experts werken aan een veiliger verkeer, minder ongelukken en een lagere premie.
Welke gegevens moet ik invullen om de AutoModus app te gebruiken?
Bij het  aanmaken van een gebruikersprofiel vragen we om je voornaam en of je auto bij Interpolis verzekerd is. Als dat zo is, dan vragen we om je kenteken. Je kunt de app ook gebruiken zonder het kenteken in te vullen. Maar dan kunnen we de 10% korting niet koppelen aan je nieuwe autoverzekering.
Wat doet Interpolis met mijn gegevens?
Interpolis gaat zorgvuldig om met de gegevens van klanten en gebruikers van de AutoModus app. We willen weten of het aantal schadeclaims afneemt door het gebruik van de app. Hiervoor gebruiken we het ingevoerde kenteken. Na koppeling van de gegevens uit AutoModus app en je autoverzekering, anonimiseren we de gegevens. Deze zijn dan niet meer terug te leiden naar jou. Ook gebruiken we het kenteken om je korting op je Interpolis Autoverzekering te geven. De gegevens uit de AutoModus app gebruiken we niet bij de afhandeling van een schade. Lees ook onze privacyverklaring.
Hoe berekent Interpolis de mobielvrij gereden kilometers van gebruikers van de AutoModus app?
Dit doen we aan de hand van locatiegegevens. De locatiegegevens worden alleen gebruikt voor deze berekening en worden na het afsluiten van de app verwijderd.