Bovenaanzicht woonwijk met groene daken. Interpolis Groene Daken voor €54,50 per vierkante meter.

Minder grijs, meer groen

Voorkom schade met een groen dak

  • vermindert de kans op waterschade
  • vergroot de levensduur van jouw dak
  • 1 jaar lang 10% korting op de Interpolis Woonhuisverzekering

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een plat dak, bedekt met (sedum)plantjes. Deze beschermen het dak tegen UV-straling en andere beschadigingen. Dankzij de plantjes neemt het dak veel water op. Daarnaast draagt een groen dak bij aan de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in jouw buurt.

Garages met groene daken in een woonwijk.

Voordelen van een groen dak

Een groen dak maakt jouw buurt groener. En wist je dat een groen dak per vierkante meter tot 200 gram fijnstof per jaar en 25 liter water opvangt? De plantjes nemen dus veel water op. Dat verkleint de kans op waterschade. En het riool wordt zo minder belast. Ook isoleert een groen dak jouw huis beter. Het verkoelt de ruimte onder het dak in de zomer met wel 4 graden Celsius. De plantjes beschermen het dak tegen zonlicht. Daardoor gaat een groen dak tot 2 keer langer mee dan een bitumen plat dak.

Met een groen dak van Interpolis ontvang je bovendien 1 jaar lang 10% korting op de premie van de Interpolis Woonhuisverzekering.
Vrouw zit op een groen dak en lacht

Interpolis is gestart met groene daken

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. Samen met onze partner Groendakcoach willen we dan ook zoveel mogelijk geschikte platte daken in Nederland groen maken.
Bovenaanzicht van een groek dak. Dat is een plat dak voorzien van sedumplanten.

Subsidie voor jouw groene dak

In veel gemeentes en bij waterschappen kun je subsidie krijgen voor de aanleg van een groen dak. De subsidie kan oplopen tot € 30,- per m2. Ter vergelijking: voor een groen dak van Interpolis betaal je € 54,50 per m2. Je vraagt de subsidie zelf aan, meestal vooraf met een offerte. Bekijk of je in jouw gemeente subsidie kunt krijgen. Ga daarbij altijd na wat de precieze voorwaarden zijn voor het verkrijgen van subsidie.

Interpolis groene daken

Voorwaarden
Een groen dak kun je laten aanleggen op bijvoorbeeld jouw woning, garage, uitbouw of fietsenschuurtje. Het dak moet wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
 – Het dak heeft een oppervlakte van minimaal 6 vierkante meter.
 – Het dak is plat, en niet hellend.
 – Het dak ligt op de 1e verdieping.
 – Het dak is van buitenaf (vanaf de begane grond) goed bereikbaar.


Heb je een dak op de 2e verdieping of hoger? Of is jouw dak minder goed bereikbaar? Dan is eventueel maatwerk nodig. Stuur ons dan een e-mail en vraag naar de mogelijkheden.

Zo werkt het
Na jouw inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail. Vervolgens doorlopen we de volgende stappen:
 – Binnen 2 weken neemt onze partner Groendakcoach contact met je op voor het maken van een afspraak voor een dakinspectie. Deze inspectie wordt altijd uitgevoerd voorafgaand aan de aanleg van het groene dak.
 – Als uit de inspectie blijkt dat jouw dak niet geschikt is, dan krijgt u ook geen kosten voor de dakinspectie doorberekend.
 – Blijkt jouw dak geschikt voor een groen dak? Dan ontvang je binnen 3 weken een offerte. Deze is 2 maanden geldig.
 – Bij akkoord van de offerte spreekt de leverancier met je af wanneer zij het groene dak komen aanleggen. Bij vorst of slecht weer kan een groen dak niet gelegd worden. Daarom kan het zijn dat jouw groene dak in 2020 wordt geplaatst. Of misschien wil jij zelf dat de plaatsing in 2020 gebeurt. De uitgevoerde dakinspectie is dan gratis.
 – Is jouw dak geschikt voor een groen dak, maar ga je niet akkoord met de uitgebrachte offerte? Dan betaal je voor de inspectie van jouw dak eenmalig een bedrag van € 59,50. Verder zit je nergens aan vast.
Prijs

Van € 62,- (adviesprijs)

Nu voor € 54,50 per m2


Deze prijs is inclusief dakinspectie en exclusief subsidie.

Premiekorting
Met een groen dak van Interpolis ontvang je een jaar lang 10% korting op de premie van de Interpolis Woonhuisverzekering. Om deze korting te ontvangen, vul je het inschrijfformulier in. Vink daarbij aan dat je de Interpolis Woonhuisverzekering hebt. Vanaf het moment dat jouw groene dak is aangelegd, regelt Interpolis de korting. Je hoeft daar zelf niets voor te doen.

 

Vroeg je een groen dak aan, maar heb je geen Interpolis Woonhuisverzekering? Dan kun je deze nu afsluiten met 10% korting. Sluit de verzekering af via Rabobank.nl. Stuur daarna een e-mail en vermeld daarin de naam van de verzekeringnemer en het polisnummer. Je ontvangt de korting na de aanleg van jouw groene dak.

Actievoorwaarden

De korting geldt voor bestaande en nieuwe woonhuisverzekeringen. Het groene dak moet tussen 23 april 2019 en 31 december 2019 via Interpolis zijn aangevraagd. Download de actievoorwaarden. Wilt u gebruikmaken van de 'Nationale Tuinbon' actie? Bekijk de actievoorwaarden.

Klantaanbod

Heb je minstens 1 schadeverzekering bij Interpolis? Dan ontvang je bij aanschaf van een groen dak gratis speciale mest voor groene sedumdaken. Deze mest is geschikt voor het onderhoud van jouw groene dak.

Vrouw belt met telefoon in haar hand.

Contact

Heb je een vraag over groene daken? We helpen je graag verder.

 

Contactgegevens

Telefoon: 013 462 26 22

E-mail: groenedaken@interpolis.nl

WhatsApp: 06 82 99 05 06

 

De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur.

Is een groen dak wel veilig?
Een groen dak moet een waterdichte onderlaag hebben. Vaak is dat het bestaande dak. Het groene dak komt dus bovenop de waterdichte laag. Er is geen onderzoek bekend dat groene daken leiden tot meer lekkages. Sterker nog: groene daken verdubbelen de levensduur van een dak, vooral door het beperken van de inwerking van UV-straling. Leuk feitje: de groene daken van het Rockefeller Center in New York hebben nog steeds de groene dakbedekking die in de jaren '30 is aangebracht.
Is een groen dak niet erg duur?
De exacte kosten hangen af van hoe groot jouw dak is. Met ons aanbod komt de prijs op € 54,50 per vierkante meter. De adviesprijs voor een groen dak is € 62,- per vierkante meter. 

Meer dan 50 gemeentes in Nederland hebben een subsidiebedrag ter beschikking voor het aanleggen van een groen dak. Bekijk of er in uw gemeente subsidie beschikbaar is. De subsidie kan oplopen tot € 30,- per vierkante meter. Ga altijd bij jouw gemeente na wat de precieze voorwaarden zijn.
Ik heb zonnepanelen, kan ik dan ook een groen dak aanleggen?
Het is in principe mogelijk om een groen dak aan te leggen als je zonnepanelen op je dak hebt. Doordat de omgevingstemperatuur door het groene dak lager blijft, kan het rendement van je zonnepanelen zelfs wat hoger worden. Wel moeten we naar jouw specifieke situatie kijken of het mogelijk is om een groen dak aan te leggen. Zeker als de zonnepanelen al op jouw dak liggen. Stuur ons hierover een e-mail. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.
Is mijn dak geschikt voor een groen dak?
Groene daken kunnen alleen aangelegd worden op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak tot het dak van een klein fietsschuurtje: een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 6 vierkante meter. Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkracht berekening.
Wanneer krijg ik een reactie op mijn inschrijving?
Vanaf 23 april 2019 kun je inschrijven voor een groen dak. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Onze leverancier neemt binnen 2 weken contact met je op voor het maken van een afspraak voor de inspectie van jouw dak.

Na de dakinspectie krijg je te horen of je dak geschikt is voor een groen dak. Als dat niet zo is, dan worden er geen kosten aan je doorberekend. Als uit de inspectie blijkt dat je dak wel geschikt is, dan ontvang je een offerte. Je kunt op dat moment beslissen of je op het aanbod ingaat. Jouw inschrijving is dus vrijblijvend.

Is jouw dak geschikt, maar besluit je toch niet op de offerte in te gaan? Dan betaal je alleen de kosten voor de uitgevoerde dakinspectie. Deze kosten bedragen eenmalig € 59,50. Verder zit je nergens aan vast.
Hoe zit het met het onderhoud van een groen dak?
Een groen dak heeft net zoveel onderhoud nodig als een ander plat dak. Door een combinatie van lagen van verschillende materialen voert het groene dak overtollig water af. Daarnaast wordt voldoende water opgeslagen om de planten te onderhouden. De keuze voor sedumplanten zorgt voor een een gemakkelijk onderhoud. Deze planten hebben geen extra water nodig (behalve als ze net zijn aangeplant) en zijn winterhard. Onderhoud aan jouw groene dak wordt daardoor beperkt tot 1 of 2 keer per jaar. Wij adviseren wel om in droge perioden, zoals bij 4 tot 5 weken hoog zomer, het groene dak extra te sproeien.

Op een groen dak kun je gewoon lopen. Bijvoorbeeld voor onderhoud aan het dak zelf of om de ramen te wassen. Probeer het lopen op jouw groene dak wel zoveel mogelijk te beperken. Dit is beter voor de planten.