Nieuwwaarde of dagwaarde na schade inboedel

 

  Schade aan uw inboedel

  Er wordt bij u ingebroken en er zijn veel persoonlijke spullen weg. Of door een storm waait uw nieuwe tuinset weg. Door brand of een lekkage zijn uw spullen beschadigd. Met de Interpolis Inboedelverzekering bent u verzekerd voor dit soort vervelende situaties.


  Interpolis probeert uw spullen te repareren of vergoedt de kosten van de reparatie. Lukt repareren niet? Dan krijgt u meestal de nieuwwaarde en soms de dagwaarde terug.  

  Wat is het verschil tussen de nieuwwaarde en dagwaarde?

  Bij nieuwwaarde krijgt u het bedrag terug dat u nodigt hebt als u hetzelfde product nieuw koopt. Bewaar daarom de bonnetjes of een ander bewijs van aankoop. 

  De dagwaarde is de waarde van uw bezittingen op het moment dat de schade ontstond. Welk bedrag u terug krijgt, is afhankelijk van het soort product en de snelheid waarmee het product door gebruik of veroudering minder waard wordt. 

  Hoe bepaalt Interpolis of de nieuwwaarde of dagwaarde vergoedt wordt? 

  Interpolis bepaalt via de 40%-regel of u de nieuwwaarde of dagwaarde terug krijgt. De 40%-regelt werkt als volgt: 
  • Als uw spullen voor de schade meer waard zijn dan 40% van de nieuwprijs, betaalt Interpolis de nieuwwaarde aan u uit. 
  • Als uw spullen voor de schade minder waard zijn dan 40% van de nieuwprijs, betaalt Interpolis de dagwaarde aan u uit.

  Schade melden

  Hebt u schade aan uw spullen of hebt u hulp nodig? Meld uw schade online of telefonisch bij Interpolis. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. 

  Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.

  Direct inboedelverzekering afsluiten: online of telefonisch 

  Wilt u een Interpolis Inboedelverzekering afsluiten? Via de Rabobank sluit u snel en eenvoudig een Interpolis verzekering af.