Inboedelwaardemeter en indexering

  Inboedelwaardemeter

  Als u een Inboedelverzekering afsluit, moet u bij veel verzekeraars de waarde van uw inboedel bepalen. Bijvoorbeeld via een inboedelwaardemeter. Na het afsluiten van uw inboedelverzekering, verandert er vaak iets aan uw inboedel. U koopt bijvoorbeeld nieuwe spullen. Een indexering van uw inboedel moet voorkomen dat u voor een te lage waarde verzekerd bent. 

  Geen inboedelwaardemeter nodig voor de Interpolis Inboedelverzekering

  Met de Interpolis Inboedelverzekering bent u nooit onderverzekerd. U hoeft geen inboedelwaardemeter of inventarisatielijst in te vullen. U beantwoordt alleen een aantal vragen over uw woning. Bijvoorbeeld over de gezinssamenstelling en of u meer dan € 35.000,- aan diefstalgevoelige inboedel wilt verzekeren. Met de inboedelverzekering van Interpolis bent u all-risk en voor de juiste waarde verzekerd. 

  Waarde van uw inboedel

  Met bijvoorbeeld een inventarislijst of inboedelwaardemeter kunt u de waarde van uw inboedel vaststellen. Bij een inboedelwaardemeter beantwoordt u vragen over uw leeftijd, netto-inkomen, gezinssamenstelling, de oppervlakte van uw woning en uw waardevolle spullen. 

  Indexering

  Na het afsluiten van een inboedelverzekering verandert uw inboedel waarschijnlijk nog. Ook stijgen de prijzen van uw spullen. Bij indexering gaat het verzekerde bedrag omhoog op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zodat u niet onderverzekerd bent. Met de Interpolis Inboedelverzekering bent u goed verzekerd. Er staat geen verzekerd bedrag op uw verzekeringsbewijs.