inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Dekkingen Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Uw inkomen verzekerd bij arbeidsongeschiktheid.

De belangrijkste dekkingen op een rij. Bekijk voor een compleet overzicht de voorwaarden InkomensZekerPlan.

Wat is wel verzekerd?

Uitstekende re-integratieservice

Als ondernemer wilt u blijven ondernemen. Bent u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u een vaste contactpersoon. Samen met u zoekt hij naar oplossingen zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Eventueel helpt onze arbeidsdeskundige. De arbeidsdeskundige is er ook voor u als u dreigt uit te vallen. U krijgt onafhankelijk advies en hij kijkt mee naar mogelijkheden. Niet alleen financieel.

In welke situaties is er een andere dekking?

 • Tijdens de periode dat wij uw aanvraag beoordelen bent u verzekerd met een voorlopige ongevallendekking.
 • Stopt u met werken voor een sabbatical? Met de sabbaticalregeling hebt u recht op uitkering bij arbeidsongeschiktheid. U ontvangt de uitkering als u weer start met werken op de afgesproken einddatum.
 • Tijdelijke stopzetting (maximaal 1 jaar) van de verzekering als u bijvoorbeeld in loondienst gaat of tijdelijk stopt met uw bedrijf. U krijgt geen uitkering bij arbeidsongeschiktheid, maar u kunt uzelf wel zonder gezondheidsvragen weer verzekeren. Ook betaalt u een lagere premie.

Kosten van een vervanger

Vooral in de agrarische sector huren ondernemers bij arbeidsongeschiktheid vaak een vervanger in. De Vastelastenverzekering in het InkomensZekerPlan van Interpolis verzekert u voor de extra kosten van een vervanger. De Vastelastenverzekering is een apart af te sluiten aanvullende verzekering. Deze keert uit wanneer u arbeidsongeschikt bent en met een nota aantoont dat u kosten voor vervanging maakte.

Extra mogelijkheden voor startende ondernemers

Als startende ondernemer profiteert u van de Groeioptie. U stapt in met een lager verzekerd inkomen. Uw arbeidsongeschiktheidsverzekering groeit de 1e 3 jaar mee met uw bedrijf (maximaal € 20.000,-). Zonder dat daar bijvoorbeeld een aanvullend medisch onderzoek voor nodig is.

Aanvullende verzekeringen voor vrije beroepen

Voor vrije beroepen kunt u kiezen voor een hoger maximaal verzekerd inkomen. U kunt tot € 250.000,- per jaar verzekeren. Ook kunt u 2 aanvullende verzekeringen afsluiten. Zo zorgt u ervoor dat uw praktijk open blijft.
 1. Waarnemingskostenverzekering
  U verzekert kosten voor waarneming, zodat de uitvoering van de werkzaamheden doorgaat als u arbeidsongeschikt bent. Deze verzekering biedt een tijdelijke uitkering.
 2. Vastelastenverzekering
  Vaste kosten die verband hebben met uw onderneming en die u ook hebt als u arbeidsongeschikt bent.

Wat is niet verzekerd?

 • De arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet voor alle leeftijden. U kunt een InkomensZekerPlan afsluiten als u 54 jaar of jonger bent. Voor de startende ondernemer, en ondernemers die minder dan 3 jaar geleden zijn gestart, is in veel gevallen een acceptatieleeftijd tot en met 61 jaar mogelijk.
 • De arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet voor medewerkers. Bent u verzekerd voor de Wet WIA? Uw werkgever kan dit aanvullen via Interpolis InkomenVoorElkaar.
Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering bent u niet verzekerd:
 • Als u ons misleidt.
 • Als u onze vragen niet helemaal of niet naar waarheid beantwoordt.
 • Als u uw premie niet betaalt.
 • Als u een risicoverandering niet doorgeeft. En wij anders de verzekering gestopt zouden hebben.

Medische acceptatie

Bij het afsluiten van de verzekering beoordelen wij uw gezondheid. Daarvoor nemen wij een gezondheidsverklaring af, digitaal of telefonisch. Soms is het nodig voor de medisch adviseur om extra informatie op te vragen bij een huisarts of specialist. Als er al medische klachten zijn kan dat tot uitsluitingen leiden.

Onderstaande filmpje van het Verbond van Verzekeraars geeft meer informatie over de gezondheidsverklaring.

Arbeidsongeschikt melden?

Wilt u zichzelf ziek of arbeidsongeschikt melden? Neem online of telefonisch contact met ons op.