Ik ben 18 jaar geworden. En nu?

Interpolis Zorgverzekering

Vanaf je 18e verjaardag moet je voor je zorgverzekering keuzes maken. Wij zetten 5 stappen voor jou op een rij. Zodat jij het pakket kunt kiezen dat het beste bij jouw situatie past. Of je nu thuis woont, student bent of al werkt.

Keuze 1: eigen zorgverzekering of polis ouders?


Ik wil een eigen zorgverzekering
Dan word jij verzekeringnemer en betaal je ook de premie. Dit heet verzelfstandigen. De zorgverzekering van Interpolis sluit je online af via de Rabobank. 

Ik blijf verzekerd op de polis van mijn ouders
Je kunt jouw zorgverzekering op de polis van je ouders aanpassen aan jouw situatie. Doe dit wel binnen 30 dagen na je 18e verjaardag, anders krijg je automatisch dezelfde basisverzekering en aanvullende verzekering als je ouders.

Keuze 2: welke basisverzekering?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Bij Interpolis heb je de keuze uit 2 basisverzekeringen: ZorgCompact en ZorgActief. Speciaal voor jongeren en studenten hebben wij de ZorgCompact. Dit is een basisverzekering waarbij je veel online regelt, waardoor de premie lager is. Je kunt de ZorgCompact basisverzekering uitbreiden met de aanvullende verzekering ZorgCompact Plus.

Keuze 3: wel of geen vrijwillig eigen risico?


Je hebt een verplicht eigen risico van € 385,- per kalenderjaar
Als je zorgkosten hebt uit de basisverzekering, dan betaal je die kosten meestal eerst van je eigen risico. Niet alle kosten vallen onder het eigen risico. Huisartskosten worden bijvoorbeeld wel direct vergoed. 

Je kunt het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico
Het bedrag van het vrijwillig eigen risico wordt dan opgeteld bij het verplicht eigen risico van € 385,-. Bij ZorgCompact kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 500,-. Bij ZorgActief heb je de keuze uit 5 verschillende eigen risico’s: € 100,-, € 200,-, € 300,-, € 400,- en € 500,-. 

Kies je voor een vrijwillig eigen risico? Dan ontvang je korting op je premie die kan oplopen tot € 22,- per maand. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie. Dit is aantrekkelijk als je weinig zorgkosten verwacht. 

Keuze 4: wel of geen aanvullende verzekering?

Met een aanvullende verzekering verzeker je je tegen extra zorgkosten die niet verzekerd zijn in de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten. Een aanvullende verzekering is verstandig als je zorgkosten verwacht die hoger zijn dan de kosten van de premie. Welke aanvullende verzekering je kunt kiezen hangt af van de keuze die je maakt voor de basisverzekering.

Aanvullende verzekering ZorgCompact
Bij de basisverzekering ZorgCompact heb je de keuze uit 1 aanvullende verzekering: ZorgCompact Plus. Hiermee vergoeden wij onder andere een tandarts controle, 6 fysiobehandelingen, spoedeisende zorg in het buitenland en reisvaccinaties. 

Aanvullende verzekering ZorgActief
Bij de basisverzekering ZorgActief heb je de keuze uit 3 aanvullende verzekeringen: ZonderMeer, MeerZeker en ZonderZorgen. Ook heb je de keuze uit 3 tandverzekeringen.

Keuze 5: wel of geen tandartsverzekering?

Vanaf je 18e jaar worden tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Als je de aanvullende verzekering van ZorgCompact afsluit, dan zijn gebitscontrole en gebitsreiniging bij een mondhygiëniste verzekerd. Ook bij ongevallen worden de kosten vergoed tot € 10.000,-. 

Heb je regelmatig gaatjes of wil je meer tandartskosten verzekeren dan de ZorgCompact aanbiedt? Dat kan met GebitActief. GebitActief kun je alleen afsluiten in combinatie met de ZorgActief basisverzekering. Je kunt dan kiezen uit 3 verzekerde bedragen.

Vraag zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van jouw inkomen. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Controleer op de website van de Belastingdienst of je recht hebt op zorgtoeslag.

Hoe sluit ik een Interpolis Zorgverzekering af?

Heb je jouw keuzes gemaakt? Sluit dan eenvoudig online de verzekering af. Wij werken samen met Rabobank. De Interpolis Zorgverzekering sluit je af op rabobank.nl.