Vrouw hangt een rookmelder op.

Rookmelders wettelijk verplicht sinds 1 juli 2022.

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. En sinds 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht voor bestaande woningen. Niet gek, want de meeste slachtoffers bij brand vallen namelijk door het inademen van rook. Op iedere verdieping moet een werkende rookmelder hangen. 

Heb jij al rookmelders in huis? Hangen ze wel op de juiste plek? En hoe weet je of jouw rookmelders nog werken? Wij geven je graag alle informatie over waar je op moet letten.

Man maakt de droger schoon.

Ook jij kunt je huis brandveiliger maken.

'Onoplettendheid zorgt voor de meeste woningbranden. Door bewuster om te gaan met vuur kan veel ellende en schade worden voorkomen.' Lees alle tips van risicodeskundige Hans Berghuis.
Man hangt een brandblusser op.

Brand in huis? Zo verminder je de brandschade.

  • Hang een blusdeken in de keuken.
  • Zorg voor een brandblusser binnen handbereik.
  • Schrijf een vluchtroute op en oefen deze met je gezin.

Brandschade is meestal verzekerd op je inboedel- of woonhuisverzekering. Maar brandschade voorkomen is natuurlijk beter.

Bekijk ons webinar met tips over brandveiligheid in huis.

Wil je weten waar je rookmelders moet ophangen? En of je een brandblusser of branddeken nodig hebt? In een webinar van 40 minuten nemen wij je mee in hoe het brandveiliger maken van je huis. Experts van de brandweer en van Interpolis vertellen je meer over de nieuwe wetgeving rondom rookmelders.
Een man hangt thuis zijn rookmelder op.

Goed geregeld met onze woonverzekeringen.

Heb je toch een keer schade door brand? Onze klanten kunnen rekenen op een snelle en goede dienstverlening. Daar komt bij dat we de schade veilig en duurzaam herstellen.

Neem jij extra preventiemaatregelen om je huis brandveiliger te maken? Dan belonen wij jou met korting op je woonverzekeringen. Hoe meer veiligheidsmaatregelen je neemt, hoe meer korting je krijgt op de premie. De korting is maximaal 14% op de premie van je inboedelverzekering, en 7% op de premie van je woonhuisverzekering. Vul de Veiligheidsmeter in.

Bekijk onze tips om brandschade te voorkomen.

Kook veilig.

Stook veilig.

Laad veilig op.

Plaats rookmelders.

Maak een vluchtplan.