Arbeidsongeschiktheid: krijg inzicht in uw situatie

De arbeidsongeschiktheidstool geeft duidelijkheid

Ondernemen is risico's nemen. Sommige risico’s wilt u het liefste verzekeren, andere neemt u misschien voor lief. Door arbeidsongeschiktheid kan ineens uw inkomen wegvallen. Weet u wat hierbij de risico’s zijn voor u? Kunt u bij ziekte nog een tijdje vooruit, of heeft u direct geen inkomen meer? En welke stappen kunt u nemen om zorgeloos te blijven ondernemen?
Om u inzicht te geven in uw situatie rondom arbeidsongeschiktheid hebben wij een hulpmiddel ontwikkeld: de arbeidsongeschiktheidstool. Hiermee krijgt u:
  • een inschatting van uw risico op arbeidsongeschiktheid;
  • inzicht in uw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid;
  • tips over de maatregelen die u kunt nemen om uw inkomen te beschermen .

Meer over arbeidsongeschiktheid

Inzicht in oplossingen

Als ZZP'er mist u inkomen als u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Gelukkig zijn er oplossingen om dit op te vangen. Bekijk de mogelijkheden en beslis wat het beste bij uw situatie past.

Drie mensen bij een wand met gekleurde post-its

Hoe werkt een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u van een inkomen als u ziek wordt. Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid raakt, kunt u een uitkering krijgen die uw inkomen aanvult.

Man zittend aan een bureau, met een bril in zijn hand

Is een AOV verplicht?

Een AOV is nu nóg niet verplicht. In het pensioenakkoord heeft het kabinet afgesproken dat er wel een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen komt.

Man zit aan tafel en typt op zijn laptop. Meld uw arbeidsongeschiktheid bij Interpolis.