Wat wij doen voor jouw bedrijf

Wij denken graag met je mee. Ook als je door de huidige omstandigheden tijdelijk van bedrijfsactiviteit moet veranderen.

In deze uitzonderlijke tijd denken wij graag met je mee. Ook als je tijdelijk van bedrijfsactiviteit moet veranderen. Bijvoorbeeld als je bezorg- en/of afhaaldiensten wil gaan bieden. Wij begrijpen dat je als ondernemer door wilt gaan met ondernemen en daarbij geen twijfel wilt over of je wel of niet verzekerd bent. Wij helpen je hierbij met onderstaand overzicht. 

Alle zakelijke verzekeringen

Nederland is weer langzaam aan het opstarten. Misschien heeft je bedrijf een tijdje helemaal of voor een deel stilgelegen en wil je nu je klanten tegemoetkomen door langer en/of vaker open te zijn. Goed om te weten: de verruiming van openingstijden is gedekt bij al onze zakelijke verzekeringen.

Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

De overheid heeft allerlei noodvoorzieningen getroffen waar ondernemers een beroep op kunnen doen als zij getroffen zijn door overheidsmaatregelen. Omdat deze regelingen onverwachts komen en we onze klanten hier goed bij willen helpen, biedt onze rechtsbijstandsverzekering dekking voor geschillen die ontstaan. Hiermee bedoelen we een compensatie voor de schade die de klant heeft opgelopen als direct gevolg van de overheidsmaatregelen rond Corona zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) en Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

We ontvangen daarnaast ook veel vragen van onze klanten over o.a. contracten die gedeeltelijk of helemaal wegvallen en over arbeidsrecht. Hiervoor kun je ook terecht bij de bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Neem daarvoor contact op met ons en onze gespecialiseerde juristen helpen je graag verder.

Inventarisverzekering

Gebruiken je medewerkers tijdelijk kantoorspullen, bijvoorbeeld een beeldscherm, om zo thuis te kunnen werken? Dan ben je verzekerd als er schade aan de bedrijfsinventaris is die het gevolg is van een gevaar dat je verzekerd hebt. In je voorwaarden kunnen beperkingen staan voor:
  • de hoogte van het verzekerde bedrag
  • de maximale duur van het verblijf op het woonadres.
Op deze beperkingen doen we bij schade geen beroep zolang de overheid adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken.

Diefstal van bedrijfsinventaris op het privé adres van de werknemer is verzekerd na sporen van braak. De aanvullende inbraakpreventie eisen die gelden voor de inventarisverzekering op de bedrijfslocatie, eisen we niet op het privéadres van de werknemer. Het gaat om de kantoorinventaris of andere spullen die men tijdelijk in huis heeft om te kunnen thuiswerken. Ook deze dekking geldt alleen als je het diefstalrisico hebt verzekerd.

Personen- en bestelautoverzekering

Ga je bezorgen met je eigen zakelijke voertuig omdat je restaurant is gesloten? Dan ben je tijdelijk verzekerd als je een ZekerInBedrijf verzekering hebt. Bezorgen je medewerkers met voertuigen die niet zijn verzekerd op naam van je bedrijf? Dan kun je schade aan je medewerkers meeverzekeren onder de dekking Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Neem hiervoor contact op met je Rabobank adviseur.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid voor schade door het bezorgen is altijd verzekerd.

Veelgestelde vragen

Heb je in deze tijden andere vragen over je verzekeringen? Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Ook interessant voor jou?

Een ingerichte kantoortuin zonder medewerkers

Omgaan met thuiswerken: 5 tips

Als ondernemer heb je nu veel zorgen. Medewerkers die ineens allemaal thuiswerken, is er daar één van. Daarom bieden we advies en tips over hoe hiermee om te gaan.
afbeelding van een digitaal scherm met daarop de tekst Security

Inzicht in cyberrisico's

Onze gratis Cyberscan bied je inzicht in de cyberrisico's van je bedrijf. Zo weet je hoe je bedrijf ervoor staat. Bovendien krijg je tips en mogelijke maatregelen om de cybersecurity van je bedrijf te vergroten.
Twee mensen die op kantoor aan het werk zijn

Bereken je verzuimkosten

Weet je hoe hoog de kosten van ziekteverzuim voor je bedrijf zijn? Met deze tool krijg je hier inzicht in. Deze kosten bereken je op basis van gegevens uit je onderneming en je sector.