Wat wij doen voor jouw bedrijf

Wij denken graag met je mee. Ook als je door de huidige omstandigheden tijdelijk van bedrijfsactiviteit moet veranderen.

In deze uitzonderlijke tijd denken wij graag met u mee. Ook als u tijdelijk van bedrijfsactiviteit moet veranderen. Bijvoorbeeld als u bezorg- en/of afhaaldiensten wil gaan bieden. Wij begrijpen dat u als ondernemer door wilt gaan met ondernemen en daarbij geen twijfel wilt over of u wel of niet verzekerd bent. Wij helpen u hierbij met onderstaand overzicht. 

Alle zakelijke verzekeringen

Nederland is weer langzaam aan het opstarten. Misschien heeft uw bedrijf een tijdje helemaal of voor een deel stilgelegen en wilt u nu uw klanten tegemoetkomen door langer en/of vaker open te zijn. Goed om te weten: de verruiming van openingstijden is gedekt bij al onze zakelijke verzekeringen.

Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

De overheid heeft allerlei noodvoorzieningen getroffen waar ondernemers een beroep op kunnen doen als zij getroffen zijn door overheidsmaatregelen. Omdat deze regelingen onverwachts komen en we onze klanten hier goed bij willen helpen, biedt onze rechtsbijstandsverzekering dekking voor geschillen die ontstaan. Hiermee bedoelen we een compensatie voor de schade die de klant heeft opgelopen als direct gevolg van de overheidsmaatregelen rond Corona zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) en Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

We ontvangen daarnaast ook veel vragen van onze klanten over o.a. contracten die gedeeltelijk of helemaal wegvallen en over arbeidsrecht. Hiervoor kunt u ook terecht bij de bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Neem daarvoor contact op met ons en onze gespecialiseerde juristen helpen u graag verder.

Inventarisverzekering

Gebruiken uw medewerkers tijdelijk kantoorspullen, bijvoorbeeld een beeldscherm, om zo thuis te kunnen werken? Dan bent u verzekerd als er schade aan de bedrijfsinventaris is die het gevolg is van een gevaar dat u verzekerd hebt. In uw voorwaarden kunnen beperkingen staan voor:
  • de hoogte van het verzekerde bedrag
  • de maximale duur van het verblijf op het woonadres.
Op deze beperkingen doen we bij schade geen beroep zolang de overheid adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken.

Diefstal van bedrijfsinventaris op het privé adres van de werknemer is verzekerd na sporen van braak. De aanvullende inbraakpreventie eisen die gelden voor de inventarisverzekering op de bedrijfslocatie, eisen we niet op het privéadres van de werknemer. Het gaat om de kantoorinventaris of andere spullen die men tijdelijk in huis heeft om te kunnen thuiswerken. Ook deze dekking geldt alleen als u het diefstalrisico hebt verzekerd.

Personen- en bestelautoverzekering

Gaat u bezorgen met uw eigen zakelijke voertuig omdat uw restaurant is gesloten? Dan bent u tijdelijk verzekerd als u een ZekerInBedrijf verzekering heeft. Bezorgen uw medewerkers met voertuigen die niet zijn verzekerd op naam van uw bedrijf? Dan kunt u schade aan uw medewerkers meeverzekeren onder de dekking Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Neem hiervoor contact op met uw Rabobank adviseur.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid voor schade door het bezorgen is altijd verzekerd.

Veelgestelde vragen

Heeft u in deze tijden andere vragen over uw verzekeringen? Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Ook interessant voor jou?

Omgaan met thuiswerken: 5 tips

Als ondernemer heeft u nu veel zorgen. Medewerkers die ineens allemaal thuiswerken, is er daar één van. Daarom bieden we advies en tips over hoe hiermee om te gaan.

Een ingerichte kantoortuin zonder medewerkers

Inzicht in cyberrisico's

Onze gratis Cyberscan biedt u inzicht in de cyberrisico's van uw bedrijf. Zo weet u hoe uw bedrijf ervoor staat. Bovendien krijgt u tips en mogelijke maatregelen om de cybersecurity van uw bedrijf te vergroten.

afbeelding van een digitaal scherm met daarop de tekst Security

Bereken uw verzuimkosten

Weet u hoe hoog de kosten van ziekteverzuim voor uw bedrijf zijn? Met deze tool krijgt u hier inzicht in. Deze kosten berekent u op basis van gegevens uit uw onderneming en uw sector.

Twee mensen die op kantoor aan het werk zijn