Wat is een extra kostenverzekering?

Onze extra kostenverzekering vergoedt extra kosten die je maakt om snel weer aan de slag te gaan na schade aan een gebouw, huurdersbelang, inventaris of voorraad. De kosten van verhuizing na een brand bijvoorbeeld, of als je tijdelijk machines moet huren. Het gaat hier om alle extra kosten die je maakt om je bedrijf weer helemaal op de rit te krijgen nadat de bedrijfsvoering stil is komen te vallen.

Afsluiten met persoonlijk advies

De extra kostenverzekering kun je afsluiten als je een omzet hebt die groter is dan 1 miljoen euro. Bij het afsluiten van deze verzekering krijg je advies op maat. Zo kunnen we rekening houden met de omzet en het specialisme van je bedrijf. De verzekeringsadviseur van Rabobank helpt je graag en geeft antwoord op al je vragen.

Heb je een bedrijf met een omzet lager dan 1 miljoen euro? Bekijk dan de Bedrijfsschadeverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Wat verzeker je met de extra kostenverzekering?

Je verzekert de extra kosten die je maakt door een schade aan een gebouw, huurdersbelang, inventaris of voorraad op een adres. Het gaat om alle extra kosten die je maakt om je normale bedrijfsvoering te hervatten. Je kiest uit 3 dekkingen.
Wat verzeker je met de extra kostenverzekering?
Brand/Storm Uitgebreid Top
Extra kosten die je maakt na schade door brand, ontploffing, blikseminslag of overspanning
Extra kosten die je maakt na schade door storm (vanaf windkracht 7)
Kosten van experts
Schade door zaken die op het gebouw vallen, zoals bomen, antennes, kranen, steigers of hoogwerkers
Extra kosten die je maakt na inbraak of diefstal
Extra kosten die je maakt na vandalisme
Extra kosten die je maakt na schade door water uit een waterinstallatie die plotseling kapot is
Extra kosten die je maakt na hagelschade
Extra kosten die je maakt na neerslag die plotseling het gebouw binnenkomt
Extra kosten die je maakt na schade door het gewicht van sneeuw
Extra kosten die je maakt na schade door uitval van stroom, gas of water
Extra kosten die je maakt na schade door een andere plotselinge gebeurtenis

Aanvullend te verzekeren

Bederf gekoelde voorraad
Verzekerd voor bederf van gekoelde voorraad
Met deze aanvullende dekking verzeker je de extra kosten die je maakt door bederf van gekoelde voorraad die het gevolg is van een schade. Bijvoorbeeld als de koelapparatuur kapot gaat of als er een stroomstoring is door een brand. Je bent verzekerd als de storing 6 uur of langer duurt.
Foutief gebruik
Verzekerd voor schade door foutief gebruik
De extra kosten die je maakt door schade die ontstaat door foutief gebruik van apparaten of installaties, verzeker je met deze aanvullende dekking. Ook extra kosten die je maakt na gegevensverlies door een schade, zijn verzekerd. Het gaat om alle extra kosten die nodig zijn om uw normale bedrijfsvoering te hervatten.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.