Ondernemer en ZZP

Focus op ondernemen.

Voor wie in loondienst is, wordt door werkgevers en de overheid veel geregeld. Als ondernemer bent u daar zelf verantwoordelijk voor. U wilt alles goed regelen, maar er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Daarom helpt Interpolis u met informatie en tips. Zodat u kunt focussen op het ondernemen.

Aansprakelijkheid

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor schade die u, uw medewerkers of uw producten toebrengen aan anderen, aan andermans spullen of aan het milieu. De meeste ondernemers kunnen dit risico niet of nauwelijks zelf dragen en sluiten daarom een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af.

Bent u een starter? Dan krijgt u de aansprakelijkheidsverzekering een half jaar gratis.

Arbeidsongeschiktheid

Ondernemen betekent risico’s nemen. Maar niet met uw gezondheid. Weet u hoe u er financieel voor komt te staan als u kortere of langere tijd ziek wordt? En wat u allemaal kunt doen om te voorkomen dat u uitvalt? Bovendien kunt u uw inkomen beschermen.

Zorg

Gaat u ondernemen of bent u net zelfstandig ondernemer geworden? Mogelijk is uw zorgverzekering dan nog geregeld via een collectiviteit van uw (voormalig) werkgever. In dat geval is het nodig om uw verzekering aan te passen of een nieuwe verzekering af te sluiten.

Zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere periode in uw leven. Het betekent ook dat u tijdelijk niet kunt werken. Als ondernemer mist u daardoor inkomen. U kunt gebruikmaken van de ZEZ-regeling. En misschien krijgt u inkomen uit uw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Overlijden

U wilt geen financiële zorgen voor uw gezin, partner of familie als u overlijdt. Of misschien zet iemand uw onderneming voort en is daar geld voor nodig? Zeker als ondernemer of zzp’er is het slim om daar goed over na te denken. Een overlijdensrisicoverzekering biedt zekerheid.