Voordelen Interpolis ZorgActief voor uw Bedrijf®

Goed om te weten

Wat kost een collectieve zorgverzekering voor u als werkgever? 

Het afsluiten van een collectieve zorgverzekering kost u als werkgever niets, maar kan u veel opleveren. Interpolis ZorgActief voor uw Bedrijf® helpt u rendabeler te ondernemen met energieke en vitale medewerkers.

 

Premiekorting voor uw medewerkers 

U en uw medewerkers krijgen 15% korting op de premie van de aanvullende (tand)verzekeringen. 

 

Meeverzekeren van gezinsleden 

Binnen onze collectieve zorgverzekering kunnen uw medewerkers ook hun gezinsleden meeverzekeren. Kinderen met recht op kinderbijslag of een uitkering vanuit de studiefinanciering verzekeren wij tot 30 jaar mee.

 

Vrije Zorgkeuze 

Bij Interpolis zijn uw medewerkers het hele jaar vrij in de keuze voor hun zorgverlener. Interpolis ZorgActief® heeft met de meeste zorgverleners goede afspraken. Gaat uw medewerker naar een zorgverlener waar we geen overeenkomst mee hebben? Dan betaalt uw medewerker vaak een deel van de kosten zelf. De zorgverlener declareert in veel gevallen wel direct bij ons.

 

Aanvullende verzekering 

Er zijn 3 aanvullende verzekeringen. Uw medewerkers krijgen 15% korting op deze aanvullende verzekeringen. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kiezen uw medewerkers een aanvullende verzekering? Dan krijgen eventuele kinderen tot 18 jaar gratis dezelfde aanvullende verzekering als die van de ouder met de meest uitgebreide verzekering heeft. Daarnaast krijgen ze dan de kosteloze aanvullende verzekering CollectiefMeer. Deze verruimt de dekking van een gekozen aanvullende verzekering.

 

Tandverzekering 

Tandheelkundige zorg valt voor verzekerden vanaf 18 jaar niet onder de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Hiervoor is de aanvullende tandverzekering Interpolis GebitActief®. Uw medewerkers krijgen 15% korting op deze tandverzekering.
Er is keuze uit 3 verzekerde bedragen: € 250.-, € 500.- of € 1000,-.

 

Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vergoeden we uit de basisverzekering. Kosten die de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar niet vergoed, zijn gegoten vullingen, kronen en bruggen, implantaten en orthodontie. Deze kosten vergoeden we voor kinderen tot 18 jaar vanuit de tandverzekeringen GebitActief. Orthodontie vergoeden we alleen vanuit de aanvullende verzekeringen ZorgActief MeerZeker en ZonderZorgen. Let op: er geldt een wachttijd voor orthodontie. Dit betekent dat we orthodontie pas vergoeden nadat u hiervoor 1 jaar bij ons verzekerd bent. 

 

Aanmelden zonder medische selectie 

Interpolis accepteert al uw medewerkers voor de aanvullende verzekering zonder medische selectie. Ook accepteert Interpolis alle medewerkers voor GebitActief € 250,- en GebitActief € 500,-. Kiest uw medewerker GebitActief € 1.000,-? En heeft uw medewerker een gelijkwaardige tandverzekering bij een andere zorgverzekeraar, dan accepteren wij altijd. Zo niet, dan krijgt uw medewerker een aanvullende vragenlijst. Afhankelijk van de antwoorden accepteren wij de tandverzekering of krijgt uw medewerker een verzekering met een lagere vergoeding. Na acceptatie is er geen wachttijd.


Het gemak van de ZorgConsulent

Er bestaan nog steeds wachtlijsten in de zorg. Interpolis doet daar iets aan met de ZorgConsulent. De ZorgConsulent maakt zorg toegankelijker voor u en uw medewerkers. We voorkomen onnodige wachttijd en wijzen u de weg als u vragen over zorg hebt. Daarnaast kunnen u en uw medewerkers bij de ZorgConsulent terecht voor begeleiding, advies en bemiddeling voor de meest geschikte zorg zoals ziekenhuiszorg, fysiotherapie en een second opinion in binnen- en buitenland. De ZorgConsulent is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer 071 364 02 48.

 

Hoger eigen risico, minder premie 

Iedere verzekerde vanaf 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385,-. Uw medewerker kan ook kiezen voor een vrijwillig extra eigen risico van € 100,- tot € 500,-. Hier staat een premiekorting tegenover. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting.Lees meer over het eigen risico.

 

1 loket voor u als werkgever 

Bij de Interpolis ZorgActiefDesk (013 462 22 99) kunt u terecht met al uw vragen. Wij nemen u daarnaast veel zaken uit handen. Bijvoorbeeld de registratie van de instroom van uw medewerkers en het beschikbaar stellen van informatie voor uw medewerkers. Nemen er meer dan 50 medewerkers deel in uw collectief? Dan kunt u bij ons ook een overzicht van het soort declaraties opvragen.