7 tips om fustdiefstal voor te zijn

Aan diefstal van klapkratten valt veel geld te verdienen. Tientallen telers worden jaarlijks flink getroffen door een diefstal van kratten. Dit betekent vaak een forse schadepost van tienduizenden euro’s.
De kratten worden in grote getale gestolen. Daders laden gewoon hun bus vol. Afgesloten loodsen zijn snel geforceerd: de roldeur wordt gelift of er wordt een raampje ingetikt. Opvallend is ook dat de bendes na een succesvolle diefstal terugkomen voor een volgende poging. Soms is dat te voorkomen. Verklein de kans op diefstal van fust.
Klapkratten

7 tips om de kans op diefstal te verkleinen

  1. Houd je voorraad zoveel mogelijk beperkt: stuur de kratten na gebruik zo snel mogelijk terug naar de leverancier.
  2. Plaats klapkratten en ander fust in een goed afgesloten – beveiligde – ruimte.
  3. Beveilig de ruimte met een zone-sensor die een inbraakmelding doorgeeft naar een alarmcentrale of naar je eigen gsm.
  4. Zorg ervoor dat roldeuren niet van buitenaf geopend kunnen worden. Bij steeds meer schades worden roldeuren vanaf de buitenkant gelift, zodat ze door de weerstand heen rollen. Je kunt een schuifpen of hangslot aan de binnenkant van de roldeur monteren, waarvan de pen in de geleiding geschoven kan worden. Zo voorkom je dat de roldeur van buitenaf eenvoudig te openen is.
  5. Doe de buitenkant op slot. Beveilig je roldeuren, je terrein en je eigendommen. Met kleine magnetische alarmsensoren kun je toegangsdeuren, apparatuur, werktuigen, afzettingen en dieseltanks beveiligen. Het systeem is flexibel te plaatsen en je kunt het ook huren.
  6. Plaats een afsluitbaar hekwerk of toegangshek bij de ingang van het bedrijf.
  7. Ben je een grote afnemer van kratten? Overweeg dan om je kratten te chippen met een GPS. Vanwege de kosten is deze oplossing niet voor iedereen rendabel.

Tot slot: zijn er goederen gestolen? Doe altijd aangifte!