Chris van Duynhoven, mede-eigenaar van fruitboomkwekerij Botden & van Willegen, staat tussen de bloeiende fruitbomen

‘Als je het in 1 keer goed doet dan kun je er weer jaren tegenaan’

‘Wij richten ons op kwaliteit’, vertelt Chris van Duynhoven, mede-eigenaar van fruitboomkwekerij Botden & van Willegen. ‘Dan moeten ook randzaken, zoals je elektrische installatie, op orde zijn.’

Werner Verschueren

Een sterke agrosector door samenwerking en innovatie

Dat vinden ook ondernemers Richard Ter Laak, Timo Joosten en Werner Verschueren. Zij delen op 4 oktober hun ervaringen rondom de innovaties waar zij bij betrokken zijn.

De invloed van weer

Neerslag, wind, kou, warmte en droogte. Op bedrijven waar met planten wordt gewerkt, heeft het weer grote invloed. Soms kun je voorbereidingen treffen om de gevolgen te beperken. Soms is dat niet mogelijk, zoals bij hagel. Dan is een verzekering de beste oplossing.

Veilige bewaarloods

Een brandveilige loods met een goede constructie verkleint de kans op verstoring van je bewaarproces. Hoe zorg je voor een robuuste en brandveilige bewaarloods?

Gewas bespuiten

Als je je gewas bespuit, kunnen spuitmiddelen ‘overwaaien’ naar andere percelen of gewassen. Zorgvuldigheid en de juiste omstandigheden verkleinen de kans op schade.
Erwin Braak, brandveiligheidsexpert bij Interpolis

Uniek bedrijf vraagt om unieke oplossing

Brandveiligheidsdeskundige Erwin Braak ontwierp met partners een branddetectie- en blussysteem voor een bijzonder bedrijf. Hij vertelt hoe een goede samenwerking en technische hoogstandjes leiden tot een brandveilig bedrijf.

Hoe je door samenwerken verder komt

Interpolis is trots op de agrarische sector. We laten daarom graag zien hoe wij door samenwerken verder ontwikkelen in de steeds veranderende agrarische omgeving. Annemarie gaat op bezoek bij de akkerbouwers van Novifarm.

Ook interessant voor jou?

Veilig op weg in de oogstperiode

Elk jaar veroorzaakt modder op de weg vervelende ongevallen. Zorg dat je werkomgeving veilig blijft. Voor jezelf en voor anderen.

Verwarming en heteluchtkanonnen

Bij het gebruik van gasstralers, heaters en heteluchtkanonnen komt veel hitte vrij. Dit kan brand veroorzaken. Hoe gebruik je deze verwarmingsbronnen op een veilige manier?

Huisvesting seizoensarbeiders

Het is weer voorjaar. Grote kans dat je tijdens de drukke periode gebruik maakt van tijdelijke arbeidskrachten. Lees onze tips voor een veilige woonruimte.

Seizoensarbeiders aan het werk op het land. Biedt u hen onderdak op uw bedrijf? Zorg dan voor een (brand)veilige woonruimte. | Interpolis verzekeringen

Maak het dieven lastig

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verklein je de kans op diefstal en hoe vind je gestolen werktuigen snel terug?

Open dag

Stel je je bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat je ook na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag.

Veilig opladen van accu’s

Tijdens het opladen van accu’s, van bijvoorbeeld heftrucks, ontstaat het zogenaamde knalgas. Een explosief mengsel van waterstofgas en zuurstof. Een kleine vonk is voldoende om een brand te veroorzaken. Hoe kun je dit voorkomen?