20 jaar vooruit vraagt om aanpassingen.

Sjors en Jelle Koeman gaan niet over 1 nacht ijs met hun plannen om hun bedrijf te moderniseren. Wil je duurzaam en brandveilig bouwen dan vraagt dat denkkracht en ervaring zo zeggen zij. Ze betrokken Interpolis bij hun plannen.

‘Met 3 zoons in het bedrijf, kijk je voortdurend naar de toekomst.’

Paul Krol runt samen met zijn vrouw en 3 zoons een modern akkerbouwbedrijf. Zij hebben doorlopend aandacht voor de toekomst: 'Je kunt niet stil blijven staan. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Je moet gewoon bijblijven'. Welke keuzes maakt deze inspirerende ondernemer en hoe brengt hij duurzaamheid in de praktijk?
Tulpenbroeier Bas Karsten staat naast de regelkast van een elektrische installatie.

‘Kijk niet alleen naar wat moet, maar ook naar wat kán.’

De gedrevenheid om voorop te lopen is voor ondernemer Bas Karsten niet alleen vanuit idealistisch oogpunt. 'Je wilt met energie minder afhankelijk zijn van fossiele brandstof en de wereld om ons heen. Wat moet je dan zelf doen om dat voor elkaar te krijgen zonder verlies te lijden?'
2 tractors staan in een loods met werkplaats

Maak plaats voor een veilige werkplaats.

De werkplaats heeft een centrale plek in jouw agrarische bedrijf, je onderhoudt daar je machines, werktuigen en tractoren en bewaart er je gereedschap. Kan je er veilig werken, is alles nog heel, is alle gereedschap gekeurd, wordt er gewerkt volgens de veiligheidsvoorschriften en zijn deze bij alle werknemers bekend?
2 mannen zitten gehurkt op een akker en zijn in gesprek met elkaar.

Investeren en innoveren in de open teelt?

Het Innovatiefonds Hagelunie geeft financiële ondersteuning aan innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. Het bestuur roept ondernemers op om hun ideeën in te dienen. Want alleen met innovatie kunnen we samen een toekomstbestendige en duurzame sector bouwen.
Een mechanische aardappelrooier op een akker.

Voorkom ongelukken, werk veilig met machines.

De meeste ongelukken in de agrarische en groene sector gebeuren met machines. Veel voorkomende oorzaken zijn schuiven, kantelen of onjuist gebruik. Als je machines op de juiste wijze gebruikt en de veiligheidsvoorschriften volgt, kun je ongevallen voorkomen.
Emile van Nieuwenhoven staat aan een werktafel met daarop divers accu-gereedschap. - Foto: Natasja Beverloo

Veilig omgaan met accu’s en batterijen.

Agrarisch risicodeskundige Emile van Nieuwenhoven: 'Met goede voorbeelden stimuleren we veilig werken. Accu's kun je het beste opladen in een gecompartimenteerde, brandvrije ruimte.'
Chris van Duynhoven, mede-eigenaar van fruitboomkwekerij Botden & van Willegen, staat tussen de bloeiende fruitbomen

‘Als je het in 1 keer goed doet, kun je er jaren tegenaan.’

‘Wij richten ons op kwaliteit’, vertelt Chris van Duynhoven, mede-eigenaar van fruitboomkwekerij Botden & van Willegen. ‘Dan moeten ook randzaken, zoals je elektrische installatie, op orde zijn.’

Beperk de invloed van het weer.

Neerslag, wind, kou, warmte en droogte. Op bedrijven waar met planten wordt gewerkt, heeft het weer grote invloed. Soms kun je voorbereidingen treffen om de gevolgen te beperken. Soms is dat niet mogelijk, zoals bij hagel. Dan is een verzekering de beste oplossing.

Zorgen voor een veilige bewaarloods.

Een brandveilige loods met een goede constructie verkleint de kans op verstoring van je bewaarproces. Hoe zorg je voor een robuuste en brandveilige bewaarloods?

Zorgvuldigheid bij het bespuiten van je gewas.

Als je je gewas bespuit, kunnen spuitmiddelen ‘overwaaien’ naar andere percelen of gewassen. Zorgvuldigheid en de juiste omstandigheden verkleinen de kans op schade.
Erwin Braak, brandveiligheidsexpert bij Interpolis

Een uniek bedrijf vraagt om een unieke oplossing.

Brandveiligheidsdeskundige Erwin Braak ontwierp met partners een branddetectie- en blussysteem voor een bijzonder bedrijf. Hij vertelt hoe een goede samenwerking en technische hoogstandjes leiden tot een brandveilig bedrijf.

Ook interessant voor jou?

Veilig op weg in de oogstperiode

Elk jaar veroorzaakt modder op de weg vervelende ongevallen. Zorg dat je werkomgeving veilig blijft. Voor jezelf en voor anderen.

Verwarming en heteluchtkanonnen

Bij het gebruik van gasstralers, heaters en heteluchtkanonnen komt veel hitte vrij. Dit kan brand veroorzaken. Hoe gebruik je deze verwarmingsbronnen op een veilige manier?
Seizoensarbeiders aan het werk op het land. Biedt u hen onderdak op uw bedrijf? Zorg dan voor een (brand)veilige woonruimte. | Interpolis verzekeringen

Huisvesting seizoensarbeiders

Het is weer voorjaar. Grote kans dat je tijdens de drukke periode gebruik maakt van tijdelijke arbeidskrachten. Lees onze tips voor een veilige woonruimte.

Maak het dieven lastig

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verklein je de kans op diefstal en hoe vind je gestolen werktuigen snel terug?

Open dag

Stel je je bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat je na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag. 

Veilig opladen van accu's

Tijdens het opladen van accu’s, van bijvoorbeeld heftrucks, ontstaat het zogenaamde knalgas. Een explosief mengsel van waterstofgas en zuurstof. Een kleine vonk is voldoende om een brand te veroorzaken. Hoe kun je dit voorkomen?