Veehouderij

"Ik wil dat het hier veilig is." Gert van Adrichem hoorde in de sectorraad van Interpolis over het nut van een elektrakeuring. En wat de keuring in de intensieve veehouderij heeft opgeleverd. Gert wilde vervolgens graag zelf ervaren wat zo’n keuring inhoudt en nodigde daarbij zijn studieclub uit.

Kunnen sprinklers dieren redden?

Brandveiligheidsexpert Erwin Braak vertelt over het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen ondernemer, BAM Bouw en Techniek, AvT Montage en verzekeraar. Het resultaat? De eerste varkensstal met Agro-sprinkler is opgeleverd.
Evert Hendrikx

Heeft u bouwplannen?

Vraag Interpolis om advies, we kunnen u helpen om veilige keuzes te maken. Met ons bouwadvies hebt u voor de offertefase al in kaart wat u vraagt van uw aannemer en installateurs.


Bekijk hoe Evert het bouwadvies van Interpolis heeft ervaren.

Een veilige stal voor mens, dier en omgeving

Een veilig en stevig gebouw en installaties in topvorm zijn belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Bereid u voor op risico’s die uw bedrijf stil kunnen leggen.

Alarmering intensieve veehouderij

Houd uw apparatuur in optimale conditie door goed onderhoud en regelmatig testen. Zodat u zeker weet dat u bij een storing gewaarschuwd wordt en snel kunt ingrijpen. Zo doet u er alles aan om het welzijn van uw dieren en uw productie veilig te stellen.

Zonnepanelen: vaklui op je dak

“Investeren in zonnepanelen is voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk. Het is een markt waarin geld te verdienen valt, ook voor de installateurs. Wie een dak op durft en een dag training volgt, kan zonnepanelen leggen. Dat leidt tot wildgroei in de markt met risico’s die, zeker voor een agrarisch bedrijf, ongewenst zijn.”

Ook interessant voor u?

Asbest verwijderen

Melkveehouder Wilco Vernooij over het asbestvrij maken van zijn dak: “Als je dan aan de slag gaat, kun je het maar het beste goed doen. Dan ben je er van af”.

Elektrische installatie

Goed onderhoud van uw elektrische installatie verkleint de kans op uitval of brand. Een keuring geeft inzicht waarmee u onderhoud kunt laten uitvoeren voordat problemen ontstaan. 

Mestopslag

Als mest in beweging komt, komen er gevaarlijke gassen vrij. Voor de opslag van mest gelden wettelijke regels. Wij geven u aanvullende tips voor een veilig gebruik en goed onderhoud. 

Open dag

Stelt u uw bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat u ook na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag. 

Biodiesel bijmengen?

Voorkom stilstand van uw aggregaat door een vervuilde brandstoftank.

Carnaval

Voer de feestelijke werkzaamheden voor het carnaval brandveilig uit.

Voorkom diefstal

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verkleint u de kans op diefstal en hoe vindt u gestolen werktuigen snel terug?

Hooibroei

Broei kan brand veroorzaken en vermindert de voedingswaarde van het hooi. Verklein de kans op hooibroei: lees onze tips en gebruik onze gratis hooibroeicontrole.