Veehouderij

"Ik wil dat het hier veilig is." Gert van Adrichem hoorde in de sectorraad van Interpolis over het nut van een elektrakeuring. En wat de keuring in de intensieve veehouderij heeft opgeleverd. Gert wilde vervolgens graag zelf ervaren wat zo’n keuring inhoudt en nodigde daarbij zijn studieclub uit.

Een veilige stal

Een veilig en stevig gebouw en installaties in topvorm zijn belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Bereid u voor op risico’s die uw bedrijf stil kunnen leggen.

Alarmering intensieve veehouderij

Houd uw apparatuur in optimale conditie door goed onderhoud en regelmatig testen. Zodat u zeker weet dat u bij een storing gewaarschuwd wordt en snel kunt ingrijpen. Zo doet u er alles aan om het welzijn van uw dieren en uw productie veilig te stellen.

Hooibroeicontrole

Door broei stijgt de temperatuur in hooi of stro. Dit vermindert de voedingswaarde en kan leiden tot brand. Met onze gratis preventieve hooibroeicontrole voor klanten voorkwamen we al vele branden. Laat u de temperatuur van u hooi- of stro-opslag al controleren? Lees onze tips om de kans op hooibroei te verkleinen.

Ook interessant voor u?

Asbest verwijderen

Melkveehouder Wilco Vernooij over het asbestvrij maken van zijn dak: “Als je dan aan de slag gaat, kun je het maar het beste goed doen. Dan ben je er van af”.

Elektrische installatie

Goed onderhoud van uw elektrische installatie verkleint de kans op uitval of brand. Een keuring geeft inzicht waarmee u onderhoud kunt laten uitvoeren voordat problemen ontstaan. 

Mestopslag

Als mest in beweging komt, komen er gevaarlijke gassen vrij. Voor de opslag van mest gelden wettelijke regels. Wij geven u aanvullende tips voor een veilig gebruik en goed onderhoud. 

Open dag

Stelt u uw bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat u ook na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag. 

Biodiesel bijmengen?

Voorkom stilstand van uw aggregaat door een vervuilde brandstoftank.

Carnaval

Voer de feestelijke werkzaamheden voor het carnaval brandveilig uit.

Voorkom diefstal

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verkleint u de kans op diefstal en hoe vindt u gestolen werktuigen snel terug?

Bluswater

Met de juiste maatregelen vooraf kunt u de omvang of gevolgen van een brand beperken. Uw plaatselijke brandweer kan u hierbij helpen.