Gecompartimenteerde stallen staan ver genoeg uit elkaar om het overslaan van brand te voorkomen.

Het bouwen en vernieuwen van stallen is een proces

Pluimveehouder Etienne Kessels: "Ons bedrijf is brandveilig en toekomstproof door keuzes die we maken met de mensen om ons heen."


Etiennes tip voor alle veehouders: "Het is waardevol om te overleggen met mensen die andere keuzes belichten. De risicodeskundige van Interpolis was duidelijk en heeft in het begin vrij hard stelling genomen. Aan zo'n discussie zitten 2 kanten, want hij dacht ook mee over oplossingen. Ik voelde ruimte en flexibiliteit om daar iets mee te doen. Het hoeft niet allemaal meteen, links en rechts volgen nog investeringen aan de stallen op de andere locaties."

Kunnen sprinklers dieren redden?

Brandveiligheidsexpert Erwin Braak vertelt over het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen ondernemer, BAM Bouw en Techniek, AvT Montage en verzekeraar. Het resultaat? De eerste varkensstal met Agro-sprinkler is opgeleverd.
Evert Hendrikx

Heeft u bouwplannen?

Vraag Interpolis om advies, we kunnen u helpen om veilige keuzes te maken. Met ons bouwadvies hebt u voor de offertefase al in kaart wat u vraagt van uw aannemer en installateurs.


Bekijk hoe Evert het bouwadvies van Interpolis heeft ervaren.

Een veilige stal voor mens, dier en omgeving

Een veilig en stevig gebouw en installaties in topvorm zijn belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Bereid u voor op risico’s die uw bedrijf stil kunnen leggen.

Alarmering intensieve veehouderij

Houd uw apparatuur in optimale conditie door goed onderhoud en regelmatig testen. Zodat u zeker weet dat u bij een storing gewaarschuwd wordt en snel kunt ingrijpen. Zo doet u er alles aan om het welzijn van uw dieren en uw productie veilig te stellen.

Zonnepanelen: vaklui op je dak

“Investeren in zonnepanelen is voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk. Het is een markt waarin geld te verdienen valt, ook voor de installateurs. Wie een dak op durft en een dag training volgt, kan zonnepanelen leggen. Dat leidt tot wildgroei in de markt met risico’s die, zeker voor een agrarisch bedrijf, ongewenst zijn.”

Stalbrand in de kiem gesmoord

Emile van Nieuwenhoven is agrarisch specialist bij Interpolis en zeer gedreven om nieuwe en bestaande veebedrijven veiliger te maken. ‘Het helpt om bewust bezig te zijn met preventie, want brand kun je niet altijd voorkomen’, zegt Emile, hij praat veel over preventie met veehouders. 
Hogedrukwatermistsysteem

Brandtest bewijst: Hogedrukwatermistsysteem succesvol in kippenstal

Nooit meer een stalbrand! Een team van experts helpt een ondernemer die een stalbrand meemaakte met het ontwerp van een nieuwe installatie voor branddetectie en hogedruk watermist voor brandbeheer. Innovatie in tijd van pandemie, het team werkte vooral online samen. Erwin Braak, brandveiligheidsdeskundige bij Interpolis, was erbij. 

Ook interessant voor u?

Elektrische installatie

Goed onderhoud van uw elektrische installatie verkleint de kans op uitval of brand. Een keuring geeft inzicht waarmee u onderhoud kunt laten uitvoeren voordat problemen ontstaan. 

Mestopslag

Als mest in beweging komt, komen er gevaarlijke gassen vrij. Voor de opslag van mest gelden wettelijke regels. Wij geven u aanvullende tips voor een veilig gebruik en goed onderhoud. 

Open dag

Stelt u uw bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat u ook na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag. 

Biodiesel bijmengen?

Voorkom stilstand van uw aggregaat door een vervuilde brandstoftank.

Carnaval

Voer de feestelijke werkzaamheden voor het carnaval brandveilig uit.

Voorkom diefstal

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verkleint u de kans op diefstal en hoe vindt u gestolen werktuigen snel terug?

Hooibroei

Broei kan brand veroorzaken en vermindert de voedingswaarde van het hooi. Verklein de kans op hooibroei: lees onze tips en gebruik onze gratis hooibroeicontrole.