Alarmkiezer. Controleer of de doormelding van jouw alarm nog werkt.

Cruciale alarmering faalt doordat 2G en 3G telefonie stopt

Veelgebruikte alarmkiezers, vooral van vóór 2020, verzenden mogelijk geen signalen meer. Dit gebeurt op het moment dat de netwerkprovider stopt met het 2G en 3G netwerk en dit vervangt door 4G of 5G. Zelfs nieuw aangeboden alarmkiezers werken misschien niet via 4G en 5G. Het is belangrijk om je alarmering - ook voor je verzekering - op orde te hebben en regelmatig te testen. 
Annette van Velde van Hunsingo Dairy, het melkveebedrijf van haar en haar man Ad van Velde

Klantverhaal Hunsingo Dairy

Het draait om de juiste balans bij Hunsingo Dairy, het melkveebedrijf van Annette en haar man Ad van Velde.  
Waar de naam van het bedrijf vandaan komt? Annette legt het graag uit. ‘De regio waar ons bedrijf staat heette vroeger Hunsingo.’ En Dairy staat uiteraard voor zuivel. Oftewel voor de melk die de 200 koeien dagelijks geven.  
Timo Joosten

Een sterke agrosector door samenwerking en innovatie

Dat vinden ook ondernemers Richard Ter Laak, Timo Joosten en Werner Verschueren. Zij delen op 4 oktober hun ervaringen rondom de innovaties waar zij bij betrokken zijn.
Elektrische installatie op een agrarisch bedrijf

Elektra domineert bij oorzaken stalbrand

De daling van het aantal stalbranden en omgekomen dieren in 2021 stemt hoopvol, maar we moeten eraan blijven werken.

Met preventie, bewustzijn en investeringen proberen we deze daling voort te zetten.

Hooibroeimeting

Hooibroei

Broei kan brand veroorzaken en vermindert de voedingswaarde van het hooi. Verklein de kans op hooibroei met onze tips en  hooi­broei­metingen.
Gecompartimenteerde stallen staan ver genoeg uit elkaar om het overslaan van brand te voorkomen.

Het bouwen en vernieuwen van stallen is een proces

Pluimveehouder Etienne Kessels: "Ons bedrijf is brandveilig en toekomstproof door keuzes die we maken met de mensen om ons heen."
Etiennes tip voor alle veehouders: "Het is waardevol om te overleggen met mensen die andere keuzes belichten. De risicodeskundige van Interpolis was duidelijk en heeft in het begin vrij hard stelling genomen. Aan zo'n discussie zitten 2 kanten, want hij dacht ook mee over oplossingen. Ik voelde ruimte en flexibiliteit om daar iets mee te doen. Het hoeft niet allemaal meteen, links en rechts volgen nog investeringen aan de stallen op de andere locaties."
Eigenaar Johan Martens staat voor zijn koeien op het terrein van zorgboerderij Hemelrijksche Hoeve.

‘We wilden alles rondom elektriciteit in één keer goed geregeld hebben’

Johan Martens en zijn vrouw Gerrie zijn samen eigenaar van boerderij de Hemelrijksche Hoeve. 'We combineren het houden van koeien, natuurbeheer en ouderenzorg op ons bedrijf' vertelt Johan trots. 'Veiligheid is van groot belang.'

Kunnen sprinklers dieren redden?

Brandveiligheidsexpert Erwin Braak vertelt over het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen ondernemer, BAM Bouw en Techniek, AvT Montage en verzekeraar. Het resultaat? De eerste varkensstal met Agro-sprinkler is opgeleverd.
Evert Hendrikx

Heb je bouwplannen?

Vraag Interpolis om advies, we kunnen je helpen om veilige keuzes te maken. Met ons bouwadvies heb je voor de offertefase al in kaart wat je vraagt van je aannemer en installateurs.


Bekijk hoe Evert het bouwadvies van Interpolis heeft ervaren.

Een veilige stal voor mens, dier en omgeving

Een veilig en stevig gebouw en installaties in topvorm zijn belangrijk voor je bedrijfsvoering. Bereid je voor op risico’s die je bedrijf stil kunnen leggen.

Alarmering intensieve veehouderij

Houd je apparatuur in optimale conditie door goed onderhoud en regelmatig testen. Zodat je zeker weet dat je bij een storing gewaarschuwd wordt en snel kunt ingrijpen. Zo doe je er alles aan om het welzijn van je dieren en je productie veilig te stellen.

Zonnepanelen: vaklui op je dak

“Investeren in zonnepanelen is voor steeds meer bedrijven aantrekkelijk. Het is een markt waarin geld te verdienen valt, ook voor de installateurs. Wie een dak op durft en een dag training volgt, kan zonnepanelen leggen. Dat leidt tot wildgroei in de markt met risico’s die, zeker voor een agrarisch bedrijf, ongewenst zijn.”

Stalbrand in de kiem gesmoord

Emile van Nieuwenhoven is agrarisch specialist bij Interpolis en zeer gedreven om nieuwe en bestaande veebedrijven veiliger te maken. ‘Het helpt om bewust bezig te zijn met preventie, want brand kun je niet altijd voorkomen’, zegt Emile, hij praat veel over preventie met veehouders. 
Hogedrukwatermistsysteem

Brandtest bewijst: Hogedruk­water­mist­systeem succesvol in kippenstal

Nooit meer een stalbrand! Een team van experts helpt een ondernemer die een stalbrand meemaakte met het ontwerp van een nieuwe installatie voor branddetectie en hogedruk watermist voor brandbeheer. Innovatie in tijd van pandemie, het team werkte vooral online samen. Erwin Braak, brandveiligheidsdeskundige bij Interpolis, was erbij. 

Ook interessant voor jou?

Elektrische installatie

Goed onderhoud van je elektrische installatie verkleint de kans op uitval of brand. Een keuring geeft inzicht waarmee je onderhoud kunt laten uitvoeren voordat er problemen ontstaan. 

Mestopslag

Als mest in beweging komt, komen er gevaarlijke gassen vrij. Voor de opslag van mest gelden wettelijke regels. Wij geven je aanvullende tips voor een veilig gebruik en goed onderhoud. 

Open dag

Stel je je bedrijf open voor bezoekers tijdens een evenement? Verklein de kans op schade en ongevallen, zodat je na het evenement terug kunt kijken op een plezierige dag. 

Biodiesel bijmengen?

Voorkom stilstand van je aggregaat door een vervuilde brandstoftank.

Carnaval

Voer de feestelijke werkzaamheden voor het carnaval brandveilig uit.

Voorkom diefstal

Werktuigen, diesel en GPS-modules zijn in trek. Hoe verklein je de kans op diefstal en hoe vind je gestolen werktuigen snel terug?