Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV)

AOV voor ondernemers in de agrarische sector.

Met onze arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor agrarische ondernemers verzeker je de financiële gevolgen van arbeids­ongeschiktheid. Én we helpen je te voorkomen dat je vroegtijdig moet stoppen met werken.
Bereken je premie
Binnen 2 minuten op rabobank.nl

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering die bij je past.

De wortels van Interpolis liggen in de agrarische sector. Dat merk je bij AOV. Onze mensen weten wat je bezighoudt en wat je kan overkomen. En vooral wat je daaraan kunt doen. Voor een agrarische ondernemer is dat belangrijk, want het werk kan zwaar zijn.

 

Het werk op het bedrijf moet doorgaan als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. En je inkomen wil je op peil houden. Met de AOV voor agrariërs verzeker je niet alleen de financiële gevolgen van arbeids­ongeschiktheid. Wij helpen je ook om gezond te blijven ondernemen. En waar het kan, helpen we je bij veranderingen in je bedrijf als je arbeidsongeschikt bent.

Voordelen van onze AOV:

  • Hulp als zorgen en spanning teveel dreigen te worden.
    Bel ons op 013 462 75 55. De arbeidsdeskundige neemt snel contact met je op. Hij of zij biedt een luisterend oor en zet zo nodig een externe specialist in om je te helpen. Je staat er niet alleen voor. Je kunt bij stress en depressie ook rechtstreeks contact opnemen met de specialisten van HeyCoach en HANDS. Lees meer >

  • Ondersteuning bij problemen in het bedrijf.
    Je kunt gratis gebruikmaken van de Ondernemersadvieslijn. De adviseurs helpen je bij vragen over de zakelijke kant van de onderneming.
  • Uitkering zoals afgesproken, ook als het financieel even minder gaat.
    Verdiende je een jaar minder dan je verzekerd hebt? Dan heeft dat geen gevolgen voor de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt wordt.
  • Medische check-up.
    Krijg inzicht in je persoonlijke gezondheid en conditie. Lees meer >
  • Verzekering voor de kosten van een vervanger.
    Met de aanvullende bedrijfslastenverzekering verzeker je de extra kosten van het inhuren van een vervanger.
  • Advies van je Rabobank-adviseur.
    Je adviseur geeft advies over je arbeids­ongeschiktheids­verzekering en beantwoordt al je vragen. Het 1e gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Zo maken we voor jou het verschil.

  • zekerheid over de uitkering, ook als je inkomen (tijdelijk) lager is
  • aandacht voor het voorkomen van arbeids­ongeschiktheid
  • extra dekking voor kosten van een vervanger
Vraag advies aan
Zo gedaan op rabobank.nl

Veelgestelde vragen

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?

Na 2027 komt er een verplichte AOV voor zelfstandigen: de Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen” (BAZ). Nu is het voor jou als ondernemer dus nog niet verplicht om een arbeidsongeschiktheids­verzekering te hebben. Maar het kan wel verstandig zijn. Sluit je nu een AOV af? Dan ben je vrij om je verzekering aan te passen of op te zeggen als de nieuwe regels straks ingaan.

Kan ik de premie van mijn AOV aftrekken van de belasting?

Ben je zelf de verzekeringnemer? Dan mag je de door jou betaalde premie voor de arbeids­ongeschiktheids­verzekering aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit kan je veel geld besparen. De uitkering die je ontvangt als je arbeidsongeschikt raakt, wordt belast als inkomen.

Betaal ik minder premie als ik een uitkering krijg?

Het 1e jaar niet. Als je langer dan 1 jaar arbeidsongeschikt bent en een uitkering krijgt betaal je minder premie. Ben je op dat moment bijvoorbeeld 60% arbeidsongeschikt, dan betaal je nog 40% premie. Ben je helemaal arbeidsongeschikt, dan betaal je geen premie meer.

Welke mogelijkheden heb ik als ik word afgewezen voor de AOV?

Wij bieden de Basis-AOV aan voor moeilijk verzekerbare ondernemers. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel ondernemers een oplossing om het inkomen te beschermen. Maar helaas is dit niet voor iedere ondernemer mogelijk. Bij het overheidsbesluit tot afschaffing van de WAZ is daarom bepaald dat verzekeraars een regeling voor moeilijk verzekerbare ondernemers moeten bieden, de zogenaamde vangnetverzekering.

Wie bepaalt of ik arbeidsongeschikt ben?

Interpolis stelt de mate van arbeidsongeschiktheid vast. Daarbij beoordelen wij in hoeverre je door jouw ziekte of ongeval niet in staat bent om de werkzaamheden in je specifieke beroep of bedrijf uit te oefenen. Als je het niet met ons eens bent, heb je recht op een herbeoordeling (second opinion).

 

Je hebt recht op een uitkering als je voor meer dan 25% arbeidsongeschikt bent. Je kunt ook kiezen voor passende arbeid. Dan bekijkt Interpolis of je werk kunt doen in een ander beroep (van een voor jou vergelijkbaar niveau). Voor passende arbeid geldt een lagere premie.

Ook interessant voor jou?

Veilig werken in de kas

Oplossingen bij arbeids­ongeschiktheid

Naast een AOV zijn er ook andere oplossingen mogelijk om een inkomenstekort op te vangen.

Blijf in bedrijf

In bedrijf blijven: dat is voor jou als agrarisch ondernemer het belangrijkste. Voorkom of verminder veelvoorkomende risico’s op jouw bedrijf.
Vrouw in sportkleren strekt haar been op de grond in het bos. Met behulp van de preventiediensten van Interpolis kunt u arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Arbeids­ongeschiktheid voorkomen

Met de Interpolis AOV heb je zonder extra kosten toegang tot diensten die jou helpen met een gezonde levensstijl en bij problemen die je als ondernemer kunt hebben.
Agrarisch medewerker voert koeien

Jouw AOV en de Opkoopregeling

Interpolis denkt met je mee wanneer je een AOV hebt en gebruik wil maken van de Opkoopregeling.