Chrysantenkweker Jeffrey van Uffelen zette alles op alles om zijn teelt te redden na een windhoos.

Glastuinbouw

Chrysantenkweker Jeffrey van Uffelen zette alles op alles om zijn teelt te redden na een windhoos. Sectormanager Bart Stengs: “De continuïteit van het bedrijf is wat telt. Door aandacht te schenken aan gebouwen, apparatuur en gewassen kunt u stilstand of schade voorkomen. En als er toch schade ontstaat, helpen wij u weer snel in bedrijf”. 

Niet alle led is geschikt voor in de kas

Berry Looijen, technisch specialist verwacht een run op led nu er subsidie is. Hij vertelt waar je op moet letten samen met je installateur
Windhoos trof het bedrijf Van Uffelen Flowers

De koffie was op en ineens waren er 950 ruiten uit

De kassen van Van Uffelen Flowers in Maasland werden op 1 mei getroffen door een windhoos. Jeffrey van Uffelen vertelt over het belang van snel handelen en een goede samenwerking. En hoe hij zijn teelt ondanks alles toch heeft kunnen redden. 

Onderhoud

Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen, en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Hoe zorgt u voor een veilig en sterk gebouw en goed functionerende apparatuur?

Veilig werken

Bescherm uw medewerkers tegen letsel of ongevallen. Wat zijn de belangrijkste risico’s en wat kunt u doen om de kans op ongevallen te verkleinen?

Schermdoek

Vervang uw schermdoek zo snel mogelijk door een brandvertragend doek (NTA 8825). Hebt u nog brandbare schermdoeken? Maak de kans op het ontstaan van een brand zo klein mogelijk. Laat een elektrakeuring volgens de richtlijnen van NTA 8220 uitvoeren.

Nieuwe stormstand van kracht!

Kassen zijn veel sterker als de ramen dicht liggen. Dat kwam duidelijk naar voren bij het onderzoek dat TNO deed in opdracht van Interpolis. Daarom luidt het nieuwe advies om luchtramen bij storm te sluiten. Luchten komt pas in beeld als er daadwerkelijk schade is. In deze film laten wij u zien wat u moet doen bij vanaf windkracht 8.

Ook interessant voor u?

Watersilo

Roest verzwakt de conditie van stalen siloplaten. Dit vergroot de kans op openbarsten van de silo. Slijtage van het silofolie of een hoge waterstand kunnen roest veroorzaken. Laat uw watersilo inspecteren.

Kas bouwen?

Vraag een gratis bouwadvies! Interpolis adviseert u graag bij de bouw van uw kas. Dit gratis advies verhoogt de kwaliteit van uw kas aanzienlijk. Informeer bij uw verzekeringsadviseur naar de mogelijkheden.

Kasdek en zonnepanelen

Kasdek vervangen of zonnepanelen plaatsen? Verhoog de dakbelasting! Een dak moet sterk zijn, vooral bij sneeuw.

Led belichting in uw kas?

De toepassing van led neemt toe. Het aanbod van led armaturen is groot. De verschillen in kwaliteit ook. Wij geven u tips waar u op kunt letten bij de aanschaf en plaatsing van led armaturen.

Houd uw installaties in topconditie

Goed onderhoud verkleint de kans op stilstand van uw installaties, schade aan uw gewas of het ontstaan van brand. Wij geven graag advies over het onderhoud van uw WKK, rookgasreiniger en assimilatiebelichting.

Cybercriminaliteit

Kunt u nog werken zonder de beschikbaarheid, juistheid of volledigheid van data? Wat ligt er dan stil? Welke maatregelen neemt u om de kans om een digitale inbraak te verkleinen?

Wateroverlast

Extreme buien, waarbij er meer regenwater valt dan uw afvoerleidingen aankunnen, komen steeds vaker voor. Als de goten het water niet aankunnen, zoekt het water een andere weg. Hoe voorkomt u gewasschade, overlopen goten of verzakkingen?

Richtlijnen voor de bouw van tweedehands kassen

Hoe zorg je met tweedehands materialen voor een sterke en weersbestendige kas?