Glastuinbouwspecialist Dick Visser in een kas

Zet er nog maar 1 bij

“Zet er nog maar 1 bij” is een vaak gehoorde uitsprak aan de bar. Hier moest risicodeskundige Dick Visser aan denken tijdens zijn bezoeken aan de door storm getroffen kwekers. Het blog van Dick gaat zeker niet over het biertje aan de bar. 
Een open transformatorstation

Branddetectie in transformatorstations

Een transformatorstation met branddetectie schakelt bij een beginnende brand automatisch af en geeft een alarmsignaal. Hierdoor kun je snel handelen. Omdat de toevoer van energie stopt, kun je stilstand en schade door brand beperken. In de praktijk is zo’n systeem goed in te bouwen, we zien dat de mogelijkheden onvoldoende benut worden. 
Innovatiefonds Hagelunie. Bestuursvoorzitter Erik Persoon en directeur Jaap Breugem.

Samen innoveren voor toekomstbestendige sector

Jaap Breugem en Erik Persoon zien volop innovatiemogelijkheden. Het Innovatiefonds Hagelunie helpt. Jaap: “Laat de aanvragen maar komen”. Erik Persoon: “Willen we fossielvrij en klimaatneutraal kunnen telen in de toekomst, dan is innovatie noodzaak”. Jaap vult aan. “Door samen te innoveren bouwen we een toekomstbestendige sector. Een financieel steuntje in de rug helpt daar bij. 
Kwekers Corné Houtepen en Eric Gommers in de kas

Er stond bij ieder bestandje: 'u bent gehackt'

Kwekers Corné Houtepen en Erik Gommers werden geconfronteerd met een cyberaanval op de computer van hun bedrijf. Bij Corné had dat gevolgen voor het interne logistieke- en teeltsysteem van zijn potplantenbedrijf. Eric gooide zijn computer weg.  Beide ondernemers delen hun verhaal vooral om collega ondernemers te waarschuwen. 
Peter Broekman, manager Glastuinbouw Interpolis

Kwekers krijgen kassen én installaties binnen gecontroleerde normen

Interpolis slaat de handen ineen met 6 toonaangevende kassenbouwers om te werken aan de kwaliteit van kassen. Een HortiQ certificaat bewijst dat je kas voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Met HortiQ Next Level gaan we nog een stapje verder. Nu wordt ook de samenwerking in de keten gecertificeerd. Een belangrijk initiatief, want een kas moet sterk en toekomstbestendig zijn. En dat geldt ook voor alles wat er in zit. 
Man met notitieblok in zijn hand voert een technische inspectie uit in een kas

Veranderen van warme naar koude teelt? Denk na over de sterkte van de kas

Een nieuwe kas is gebouwd voor het eerste gewas dat daarin wordt geteeld. De meeste kassen zijn ontworpen voor een verwarmde teelt en berekend op beperkte sneeuwbelasting. Bij een kas voor warme teelten zijn de goten en dekroeden lichter uitgevoerd. Dat voldoet niet bij een zware sneeuwlast. Een kas voor koude teelt is qua constructie zwaarder uitgevoerd. 
Jeroen van Zomeren kijkt in de meterkast

Inbreken in onze systemen bleek heel makkelijk te zijn!

Bij Florensis is de digitalisering ver doorgevoerd. Net als andere glastuinbouwbedrijven is handmatig de processen aansturen niet meer mogelijk. Ruim 5 jaar geleden organiseerde Jeroen van Zomeren, manager IM&ICT bij Florensis, een cybersecurity test. Jeroen: 'We schrokken enorm! Inbreken in onze systemen bleek heel makkelijk te zijn.'
Herman de Jong is zijn kwekerij

Stoppen is geen optie. Ik wil gewoon door

Herman de Jong vergeet die zondag nooit. De vlammen slaan uit het dak van zijn bedrijf. 25 brandweerwagens zijn betrokken bij het bestrijden van de brand. De bedrijfsruimte waar de kweker zijn lelies opplant brandt volledig af. 'Dan denk je, dat komt nooit meer goed', aldus Herman.

Klantverhaal Dick Visser, 5 ladders door de slijptol

5 ladders gingen door de slijptol

Het werk van glastuinbouwondernemers gaat verder dan het runnen van het bedrijf alleen. Ze hebben ook een grote verantwoordelijkheid voor de mensen die voor hen werken. Dick Visser is glastuinbouwspecialist bij Interpolis en spreekt ondernemers over veilig werken. Dick: 'De basis is goed, maar het kan nog beter. Ieder ongeluk is er 1 te veel.' 
Linda van der Hulst

Als je personeel iets overkomt voel je je toch ongelukkig

Op het bedrijf van Linda van rozenkwekerij Van der Hulst is veiligheid altijd onder de aandacht. 

Niet alle led is geschikt voor in de kas

Berry Looijen, technisch specialist verwacht een run op led nu er subsidie is. Hij vertelt waar je op moet letten samen met je installateur
Zonnepanelen op uw kasdek. Met de juiste montage lang profijt

Zonnepanelen op uw kasdek. Met de juiste montage lang profijt

Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk. Installeert u de panelen op de juiste kasdeksystemen dan voorkomt u problemen en heeft u langer profijt. 
Windhoos trof het bedrijf Van Uffelen Flowers

De koffie was op en ineens waren er 950 ruiten uit

De kassen van Van Uffelen Flowers in Maasland werden op 1 mei getroffen door een windhoos. Jeffrey van Uffelen vertelt over het belang van snel handelen en een goede samenwerking. En hoe hij zijn teelt ondanks alles toch heeft kunnen redden. 

Onderhoud

Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen, en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Hoe zorgt u voor een veilig en sterk gebouw en goed functionerende apparatuur?
Een schakelbare stekkerdoos op de kerstshow van een tuincentrum.

Een vrolijke kerstshow: let op de veiligheid van je bezoekers

'Kerstshows in tuincentra zijn prachtig om te zien. Ik vind het wel belangrijk dat deze show veilig wordt aangelegd. Voor de veiligheid van je bezoekers en om schade te voorkomen. Let vooral op veilige elektra en tijdige branddetectie.'

Nieuwe stormstand van kracht!

Kassen zijn veel sterker als de ramen dicht liggen. Dat kwam duidelijk naar voren bij het onderzoek dat TNO deed in opdracht van Interpolis. Daarom luidt het nieuwe advies om luchtramen bij storm te sluiten. Luchten komt pas in beeld als er daadwerkelijk schade is. In deze film laten wij u zien wat u moet doen bij vanaf windkracht 8.

Ook interessant voor u?

Veilig werken

Bescherm uw medewerkers tegen letsel of ongevallen. Wat zijn de belangrijkste risico’s en wat kunt u doen om de kans op ongevallen te verkleinen?

Veilig werken in de kas

Kas bouwen?

Vraag een gratis bouwadvies! Interpolis adviseert u graag bij de bouw van uw kas. Dit gratis advies verhoogt de kwaliteit van uw kas aanzienlijk. Informeer bij uw verzekeringsadviseur naar de mogelijkheden.

Schermdoek

Vervang uw schermdoek zo snel mogelijk door een brandvertragend doek (NTA 8825). Hebt u nog brandbare schermdoeken? Maak de kans op het ontstaan van een brand zo klein mogelijk. Laat een elektrakeuring volgens de richtlijnen van NTA 8220 uitvoeren.

Schermdoek

Led belichting in uw kas?

De toepassing van led neemt toe. Het aanbod van led armaturen is groot. De verschillen in kwaliteit ook. Wij geven u tips waar u op kunt letten bij de aanschaf en plaatsing van led armaturen.

Houd uw installaties in topconditie

Goed onderhoud verkleint de kans op stilstand van uw installaties, schade aan uw gewas of het ontstaan van brand. Wij geven graag advies over het onderhoud van uw WKK, rookgasreiniger en assimilatiebelichting.

Diefstal of cybercriminaliteit

Diefstal van bouwmaterialen, fust, led of zelfs je data. Daar wil je je als ondernemer tegen wapenen. De gevolgen van diefstal zijn niet altijd te overzien. Oponthoud in je bouw, teelt of stilstand van je bedrijf. Verklein de kans op diefstal en cybercriminaliteit.

Wateroverlast

Extreme buien, waarbij er meer regenwater valt dan uw afvoerleidingen aankunnen, komen steeds vaker voor. Als de goten het water niet aankunnen, zoekt het water een andere weg. Hoe voorkomt u gewasschade, overlopen goten of verzakkingen?

Richtlijnen voor de bouw van tweedehands kassen

Hoe zorg je met tweedehands materialen voor een sterke en weersbestendige kas?