Alarmkiezer. Controleer of de doormelding van jouw alarm nog werkt.

Cruciale alarmering faalt doordat 2G en 3G telefonie stopt

Veelgebruikte alarmkiezers, vooral van vóór 2020, verzenden mogelijk geen signalen meer. Dit gebeurt op het moment dat de netwerkprovider stopt met het 2G en 3G netwerk en dit vervangt door 4G of 5G. Zelfs nieuw aangeboden alarmkiezers werken misschien niet via 4G en 5G. Het is belangrijk om je alarmering - ook voor je verzekering - op orde te hebben en regelmatig te testen. 
Erik Gommers en Corné Houtepen zitten samen lachend achter een computer

1 op de 5 in aanraking met cybercriminaliteit

Ben je wel eens gehackt? We vroegen het ondernemers in de glastuinbouw. 1 op de 5 van hen komt in aanraking met cyber. Zijn de digitale deuren dicht genoeg? 
Jeroen van Zomeren kijkt in de meterkast

HortiContact over cyber­weerbaarheid

Digitalisering is niet meer weg te denken in de glastuinbouw. Afleverlijnen, arbeid- en middelenregistraties, klimaatcomputers. Een mooie ontwikkeling waarbij de productie efficiënter, duurzamer en meetbaar wordt. Hoe zorg je ervoor dat het blijft draaien? Kan jij je processen handmatig aansturen? Hierover spreken we je graag op de HortiContact in Gorinchem.
Aad Dukker bij de elektra installatie in zijn kas

De sector waarin ik werk vind ik geweldig

Het bedrijf van Aad Dukker is al 4 generaties in de familie. 'Brand is het grootste risico voor ons bedrijf', vertelt de mede-eigenaar van tomatenteeltbedrijf Bryte. 'En elektriciteit is nodig voor heel veel bedrijfsprocessen. Daarom hebben wij jaren terug al een elektra-inspectie laten doen.'

Kassen zijn na een sneeuwbui van schuin bovenaf gefotografeerd. Op de kassen ligt een laagje sneeuw.

Een lege kas vraagt extra aandacht tijdens de winter

Winterweer vergroot de kas op schade aan je kas. Als je je kas - tijdelijk of voor een langere periode - leeg laat staan om bijvoorbeeld energie te besparen, vraagt het aandacht om je kas schadevrij en gebruiksklaar te houden. Hoe voorkom je schade?
Kassen ingestort door sneeuwdruk

Kwekerij De Munck bouwde het bedrijf na ravage weer op

Hortensiatelers Ferry van der Meer en Peter de Munck, van Kwekerij De Munck uit De Lier, werden in 2021 getroffen door hevige sneeuwval. Een deel van de kas stortte volledig in. Toch wisten de ondernemers er weer bovenop te komen.
Richard ter Laak

Een sterke agrosector door samenwerking en innovatie

Dat vinden ook ondernemers Richard Ter Laak, Timo Joosten en Werner Verschueren. Zij delen op 4 oktober hun ervaringen rondom de innovaties waar zij bij betrokken zijn.
Glastuinbouwspecialist Dick Visser in een kas

Zet er nog maar 1 bij

“Zet er nog maar 1 bij” is een vaak gehoorde uitsprak aan de bar. Hier moest risicodeskundige Dick Visser aan denken tijdens zijn bezoeken aan de door storm getroffen kwekers. Het blog van Dick gaat zeker niet over het biertje aan de bar. 
Een open transformatorstation

Branddetectie in trans­formator­stations

Een transformatorstation met branddetectie schakelt bij een beginnende brand automatisch af en geeft een alarmsignaal. Hierdoor kun je snel handelen. Omdat de toevoer van energie stopt, kun je stilstand en schade door brand beperken. In de praktijk is zo’n systeem goed in te bouwen, we zien dat de mogelijkheden onvoldoende benut worden. 
Innovatiefonds Hagelunie. Bestuursvoorzitter Erik Persoon en directeur Jaap Breugem.

Samen innoveren voor toekomst­bestendige sector

Jaap Breugem en Erik Persoon zien volop innovatiemogelijkheden. Het Innovatiefonds Hagelunie helpt. Jaap: “Laat de aanvragen maar komen”. Erik Persoon: “Willen we fossielvrij en klimaatneutraal kunnen telen in de toekomst, dan is innovatie noodzaak”. Jaap vult aan. “Door samen te innoveren bouwen we een toekomstbestendige sector. Een financieel steuntje in de rug helpt daar bij. 
Peter Broekman, manager Glastuinbouw Interpolis

Kwekers krijgen kassen én installaties binnen gecontroleerde normen

Interpolis slaat de handen ineen met 6 toonaangevende kassenbouwers om te werken aan de kwaliteit van kassen. Een HortiQ certificaat bewijst dat je kas voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Met HortiQ Next Level gaan we nog een stapje verder. Nu wordt ook de samenwerking in de keten gecertificeerd. Een belangrijk initiatief, want een kas moet sterk en toekomstbestendig zijn. En dat geldt ook voor alles wat er in zit. 
Man met notitieblok in zijn hand voert een technische inspectie uit in een kas

Veranderen van warme naar koude teelt? Denk na over de sterkte van de kas

Een nieuwe kas is gebouwd voor het eerste gewas dat daarin wordt geteeld. De meeste kassen zijn ontworpen voor een verwarmde teelt en berekend op beperkte sneeuwbelasting. Bij een kas voor warme teelten zijn de goten en dekroeden lichter uitgevoerd. Dat voldoet niet bij een zware sneeuwlast. Een kas voor koude teelt is qua constructie zwaarder uitgevoerd. 
Herman de Jong is zijn kwekerij

Stoppen is geen optie. Ik wil gewoon door

Herman de Jong vergeet die zondag nooit. De vlammen slaan uit het dak van zijn bedrijf. 25 brandweerwagens zijn betrokken bij het bestrijden van de brand. De bedrijfsruimte waar de kweker zijn lelies opplant brandt volledig af. 'Dan denk je, dat komt nooit meer goed', aldus Herman.

Klantverhaal Dick Visser, 5 ladders door de slijptol

5 ladders gingen door de slijptol

Het werk van glastuinbouwondernemers gaat verder dan het runnen van het bedrijf alleen. Ze hebben ook een grote verantwoordelijkheid voor de mensen die voor hen werken. Dick Visser is glastuinbouwspecialist bij Interpolis en spreekt ondernemers over veilig werken. Dick: 'De basis is goed, maar het kan nog beter. Ieder ongeluk is er 1 te veel.' 
Linda van der Hulst

Als je personeel iets overkomt voel je je toch ongelukkig

Op het bedrijf van Linda van rozenkwekerij Van der Hulst is veiligheid altijd onder de aandacht. 

Niet alle led is geschikt voor in de kas

Berry Looijen, technisch specialist verwacht een run op led nu er subsidie is. Hij vertelt waar je op moet letten samen met je installateur
Zonnepanelen op uw kasdek. Met de juiste montage lang profijt

Zonnepanelen op je kasdek. Met de juiste montage lang profijt

Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk. Installeer je de panelen op de juiste kasdeksystemen dan voorkom je problemen en heb je langer profijt. 
Windhoos trof het bedrijf Van Uffelen Flowers

De koffie was op en ineens waren er 950 ruiten uit

De kassen van Van Uffelen Flowers in Maasland werden op 1 mei getroffen door een windhoos. Jeffrey van Uffelen vertelt over het belang van snel handelen en een goede samenwerking. En hoe hij zijn teelt ondanks alles toch heeft kunnen redden. 

Onderhoud

Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen, en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Hoe zorg je voor een veilig en sterk gebouw en goed functionerende apparatuur?
Een schakelbare stekkerdoos op de kerstshow van een tuincentrum.

Een vrolijke kerstshow: let op de veiligheid van je bezoekers

'Kerstshows in tuincentra zijn prachtig om te zien. Ik vind het wel belangrijk dat deze show veilig wordt aangelegd. Voor de veiligheid van je bezoekers en om schade te voorkomen. Let vooral op veilige elektra en tijdige branddetectie.'

Nieuwe stormstand van kracht!

Kassen zijn veel sterker als de ramen dicht liggen. Dat kwam duidelijk naar voren bij het onderzoek dat TNO deed in opdracht van Interpolis. Daarom luidt het nieuwe advies om luchtramen bij storm te sluiten. Luchten komt pas in beeld als er daadwerkelijk schade is. In deze film laten wij je zien wat je moet doen bij vanaf windkracht 8.

Ook interessant voor jou?

Veilig werken in de kas

Veilig werken

Bescherm je medewerkers tegen letsel of ongevallen. Wat zijn de belangrijkste risico’s en wat kun je doen om de kans op ongevallen te verkleinen?

Kas bouwen?

Vraag een gratis bouwadvies! Interpolis adviseert je graag bij de bouw van je kas. Dit gratis advies verhoogt de kwaliteit van je kas aanzienlijk. Informeer bij je verzekeringsadviseur naar de mogelijkheden.
Schermdoek

Schermdoek

Vervang je schermdoek zo snel mogelijk door een brandvertragend doek (NTA 8825). Heb je nog brandbare schermdoeken? Maak de kans op het ontstaan van een brand zo klein mogelijk. Laat een elektrakeuring volgens de richtlijnen van NTA 8220 uitvoeren.

Led belichting in je kas?

De toepassing van led neemt toe. Het aanbod van led armaturen is groot. De verschillen in kwaliteit ook. Wij geven je tips waar je op kunt letten bij de aanschaf en plaatsing van led armaturen.

Houd je installaties in topconditie

Goed onderhoud verkleint de kans op stilstand van je installaties, schade aan je gewas of het ontstaan van brand. Wij geven graag advies over het onderhoud van je WKK, rookgasreiniger en assimilatiebelichting.

Diefstal of cybercriminaliteit

Diefstal van bouwmaterialen, fust, led of zelfs je data. Daar wil je je als ondernemer tegen wapenen. De gevolgen van diefstal zijn niet altijd te overzien. Oponthoud in je bouw, teelt of stilstand van je bedrijf.  Verklein de kans op diefstal en cybercriminaliteit.

Wateroverlast

Extreme buien, waarbij er meer regenwater valt dan je afvoerleidingen aankunnen, komen steeds vaker voor. Als de goten het water niet aankunnen, zoekt het water een andere weg. Hoe voorkom je gewasschade, overlopen goten of verzakkingen?

Richtlijnen voor de bouw van tweedehands kassen

Hoe zorg je met tweedehands materialen voor een sterke en weersbestendige kas?