Glastuinbouw

Sectormanager Willem Snoeker: "In bedrijf blijven. Dat is waar het om draait. Met de juiste aandacht voor gebouwen, apparatuur en gewassen, voorkomt u stilstand of schade. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur?"

Onderhoud

Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen, en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Hoe zorgt u dat voor een veilig en sterk gebouw en goed functionerende apparatuur?

Watersilo

Roest verzwakt de conditie van stalen siloplaten. Dit vergroot de kans op openbarsten van de silo. Slijtage van het silofolie of een hoge waterstand kunnen roest veroorzaken. Omdat dit onzichtbaar is aan de buitenkant, is een inspectie nodig.

Schermdoek

Vervang uw schermdoek zo snel mogelijk door een brandvertragend doek (NTA 8825). Hebt u nog brandbare schermdoeken? Maak de kans op het ontstaan van een brand zo klein mogelijk. Laat een elektrakeuring volgens de richtlijnen van NTA 8220 uitvoeren.

Nieuwe stormstand van kracht!

Kassen zijn veel sterker als de ramen dicht liggen. Dat kwam duidelijk naar voren bij het onderzoek dat TNO deed in opdracht van Interpolis. Daarom luidt het nieuwe advies om luchtramen bij storm te sluiten. Luchten komt pas in beeld als er daadwerkelijk schade is. In deze film laten wij u zien wat u moet doen bij vanaf windkracht 8.

Ook interessant voor u?

Kas bouwen?

Vraag een gratis bouwadvies! Interpolis adviseert u graag bij de bouw van uw kas. Dit gratis advies verhoogt de kwaliteit van uw kas aanzienlijk. Informeer bij uw verzekeringsadviseur naar de mogelijkheden.

Kasdek en zonnepanelen

Kasdek vervangen of zonnepanelen plaatsen? Verhoog de dakbelasting! Een dak moet sterk zijn, vooral bij sneeuw.

Led belichting in uw kas?

De toepassing van led neemt toe. Het aanbod van led armaturen is groot. De verschillen in kwaliteit ook. Wij geven u tips waar u op kunt letten bij de aanschaf en plaatsing van led armaturen.

Houd uw installaties in topconditie

Goed onderhoud verkleint de kans op stilstand van uw installaties, schade aan uw gewas of het ontstaan van brand. Wij geven graag advies over het onderhoud van uw WKK, rookgasreiniger en assimilatiebelichting.

ISDN verdwijnt

Per 1 september 2019 verdwijnt de ISDN. Als alternatief wordt bellen en alarmeren via glasvezel internet aangeboden. Overal mogelijk, zolang er maar een internetverbinding is. En daar ligt precies het gevaar.

Wateroverlast

Extreme buien, waarbij er meer regenwater valt dan uw afvoerleidingen aankunnen, komen steeds vaker voor. Als de goten het water niet aankunnen, zoekt het water een andere weg. Hoe voorkomt u gewasschade, overlopen goten of verzakkingen?