Hoe bouw je een sterke kas en hoe onderhoud je die goed?

Je kas is je kapitaal. Heb je bouwplannen? Vraag dan een gratis bouwadvies aan onze experts. Zij adviseren je graag bij je plannen om een stevige, duurzame en veilige kas te bouwen. Als je kas eenmaal staat, is goed onderhoud nodig om de kas veilig te houden.

Op deze pagina lees je hier meer over.

Een rij kassen onder een strakblauwe hemel.

Gratis bouwadvies

Onze glastuinbouwexperts denken graag met je mee over constructie, omhulling, inrichting, duurzaamheid, installaties en alles wat er verder bij je bouwplannen komt kijken. Hoe bouw je een stevige, veilige en weersbestendige kas?
Technisch inspecteur van een kas. Hoe voorkomt u problemen door vastvriezende luchtramen van een kas? Bekijk de agrarische verzekeringen van Interpolis.

Teeltwissel

Denk na over de sterkte van de kas bij wisselen van warme naar koude teelt.

Technisch specialist Theo Herngreen: 'Als je kas is gebouwd voor een warme teelt, is de constructie berekend op een beperkte sneeuw­belasting. Dat betekent dat je kas lichte goten en dekroeden heeft. Een kas voor koude teelten heeft een sterkere constructie, zodat dit geen problemen oplevert als er sneeuw valt.'

 

Wissel je van warme naar koude teelt? Laat je dan goed informeren door je kassenbouwer, installateur of technisch specialist van Interpolis.

Peter Broekman, manager Glastuinbouw Interpolis

HortiQ Next Level

Kwekers krijgen kassen én installaties binnen gecontroleerde normen.
Interpolis slaat de handen ineen met 6 toon­aangevende kassen­bouwers om te werken aan de kwaliteit van kassen. Een HortiQ certificaat bewijst dat je kas voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Met HortiQ Next Level gaan we nog een stapje verder. Nu wordt ook de samenwerking in de keten gecertificeerd. Een belangrijk initiatief, want een kas moet sterk en toekomst­bestendig zijn. En dat geldt ook voor alles wat er in zit.