Regelapparatuur en alarmering in de intensieve veehouderij

  Voorkom uitval van regelapparatuur

  Techniek is kwetsbaar. Je kunt de omstandigheden gelukkig controleren. Dat kan al vanaf de ontwerp- en aanlegfase van je installaties. Na een goede aanleg is het belangrijk dat je de apparatuur in optimale conditie houdt. Onderhoud en regelmatig testen zijn hiervoor de sleutelwoorden.

  Bij een storing wil je snel een waarschuwing krijgen én direct ingrijpen. Handmatig en/of met noodstroom. Dan heb je er alles aan gedaan om het welzijn van je dieren en je productie veilig te stellen.

  Verklein de kans op storing of uitval van apparatuur en vergroot de betrouwbaarheid van je alarmering. Lees onze tips voor aanleg, alarmering, onderhoud en gebruik.

  Noodstroomaggregaat

  Bij een stroomonderbreking kan een noodstroomaggregaat de stroomuitval van het net opvangen. Hierdoor kunnen de essentiële processen doorgaan. Wij adviseren je te kiezen voor een automatisch inkomend noodstroomaggregaat. Hiermee win je kostbare tijd. Lees onze tips voor een goede werking van de noodstroomaggregaat.

  Vervang oude alarmdoormelders

  “Veehouders, vervang je oude, kwetsbare alarmdoormelders!”

  Peter Cox (technisch specialist bij Interpolis) bezoekt agrarische ondernemers om hen te adviseren over de mogelijkheden van techniek. “Verstoring van bedrijfsprocessen is kostbaar en kan nare gevolgen hebben, dat willen we voorkomen. Daarom adviseer ik ondernemers het liefst al in de fase van ontwerp en aanleg van de technische installatie.”

  Bliksem en inductie

  Bedrijven worden steeds meer afhankelijk van automatisering en mechanisering. Met welke voorbereidingen kun je je bedrijf beschermen tegen een storing door bliksem of inductie?

  Ervaringen van collega's uit de veehouderij

  Rob Adams is zich zeer bewust van de problemen en risico's van hitte en uitval van klimaatapparatuur. Hij laat zich adviseren door Berry Looijen en Wim Niessen van Interpolis. 

  Lees het verhaal van Rob Adams in het vakblad Pluimveehouderij.

   

  Koen van Limpt heeft niet bezuinigd op maatregelen om brand en verstikking te voorkomen. Veiligheid krijgt veel aandacht én een dikke voldoende. 

  Lees het verhaal van Koen van Limpt in Boerderij.