Bespaar op onderhoudskosten

Een groen dak beschermt tegen UV-straling. Hierdoor gaat een groen dak 40 tot 50 jaar mee. Een gewoon plat dak moet je al na 20 tot 25 jaar vervangen.

Verbeter het werkklimaat

In de zomer blijven de ruimtes onder een groen dak tot 4 graden koeler. Fijn voor je medewerkers bij langdurige warmte. 

Verantwoord ondernemen

Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in jouw omgeving. Zo past het bij de MVO-strategie van jouw bedrijf.

Investeringsaftrek met MIA/Vamil

Een groen dak heeft veel voordelen voor het milieu en staat dan ook op de milieulijst. Daardoor kun je in aanmerking komen voor investeringsaftrek vanuit de MIA/Vamil.

Wat is een groen dak?

Een groen dak bestaat uit sedumplantjes op een bestaand dak. Sedum is een sterk vetplantje dat onderhoudsarm is en goed tegen droogte en extreem vocht kan. Omdat het lichtgewicht is en niet diep wortelt, is het uitermate geschikt om op een dak te leggen. Het kan op een plat dak, maar ook op hellende daken. Nu met 2 jaar gratis onderhoud en groengarantie.

Tip
Naast een groen dak zijn er nog meer mogelijkheden, combineer een groen dak bijvoorbeeld met extra buitenruimte waar je medewerkers kunnen lunchen, ontspannen of vergaderen of ga voor een dak met extra watermanagement.

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?

 • Je bespaart kosten. Het dak op je bedrijfspand gaat namelijk langer mee als het groen is. Daarnaast bespaar je op stookkosten, doordat een groen dak isolerend werkt. 
 • Een beter werkklimaat voor je medewerkers, omdat een groen dak in de zomer verkoeling geeft. 
 • MVO: De plantjes vangen veel water op  en ontlasten zo het riool. Daarnaast zorgen ze voor meer biodiversiteit, een lagere CO2-uitstoot, een lagere omgevingstemperatuur en dempen ze het omgevingsgeluid. 
 • Zonnepanelen leveren tot wel 6% meer rendement op met een groen dak. 
 • Je bedrijf krijgt letterlijk een groene uitstraling.
Bekijk de voordelen in een handige infographic.

Hoe krijgt mijn bedrijf een groen dak?

Na je aanvraag neemt de leverancier binnen een paar werkdagen contact met je op. De leverancier neemt dan alle mogelijkheden en wensen met je door. Daarna sturen ze je een offerte op maat. Ga je akkoord met de offerte? Dan plant de leverancier een afspraak met je voor een inspectie van het dak. Tijdens de dakinspectie wordt jouw dak visueel beoordeeld. Zo weet je of het geschikt is voor een groen dak. Voor je aanvraag doet de leverancier een kredietcheck.  

Na de inspectie ontvang je de definitieve offerte, afgestemd op het dak van jouw bedrijf. Maak je je aankoop definitief door de offerte te accepteren? Dan plannen we zo snel mogelijk een datum om je groene dak aan te leggen. 

Wat kost een groen dak? 

Voor een groen dak met sedumplantjes betaal je een prijs per vierkante meter. De exacte kosten hangen af van hoe groot jouw dak is. De prijs is inclusief voorrij- en inspectiekosten, maar exclusief btw.
Wat kost een groen dak? 
Soorten groen dak Bestaat uit Minimale draagkracht Gemiddelde kosten per/m2
Licht extensief Sedumplantjes in cassette of tray 40/60 kg/m2 € 45,- tot € 75,-/m2 afhankelijk van de keuzes
Extensief Sedumplantjes 80 kg/m2 € 60,- tot € 75,-/m2 afhankelijk van de keuzes
Semi-intensief Verschillende soorten planten en kruiden 150 kg/m2 € 75,- tot € 150,-/m2 afhankelijk van de keuzes
Intensief Vele soorten begroeiing/complete daktuin/parkeerdak 500/1200 kg/m2 vanaf € 75,- /m2 afhankelijk van de keuzes

Nog aantrekkelijker met MIA/Vamil.

Een groen dak vangt water op tijdens flinke buien waardoor er minder water direct richting het riool gaat. Dit helpt tegen het overstromen van riolen. Daardoor draagt een groen dak bij aan de MVO-strategie van jouw bedrijf. Én staat het op de milieulijst waardoor jij in aanmerking kunt komen voor investeringsaftrek vanuit de MIA/Vamil.

Waarom een groen dak via Interpolis?

Duurzaam en minder schade.

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. En een groen dak is ook nog eens duurzaam. Het zorgt ervoor dat je dak 2 keer langer meegaat en het heeft een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Samen met onze partner Joosten Ecodak willen we zoveel mogelijk geschikte daken in Nederland groen maken. 

Groen dak op je woning?

Net als voor je bedrijfspand biedt Interpolis ook groene daken aan voor woningen. Maak je huis duurzamer en comfortabel om in te wonen, door de aanleg van een groen dak. Zo bespaar je op onderhoud en houd je je huis koeler in de zomer. Ook krijg je in meer dan 50 gemeentes in Nederland subsidie, tot wel € 30,- per vierkante meter.

Veelgestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor een groen dak?
Standaard kan een groen dak worden aangelegd op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak van het kantoorgedeelte tot het dak van een klein bijgebouw; een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 10m2.

Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkrachtberekening.

We bieden ook graag maatwerk
Heb je een hellend dak? Staan er zonnepanelen op je dak of wil je zonnepanelen? Wil je een groen dak combineren met extra buitenruimte? Of wil je een dak voor extra watermanagement? Dan kun je ook bij ons terecht.
Is een groen dak wel veilig?
Een groen dak moet een waterdichte onderlaag hebben. Vaak is dat het bestaande dak. Het groene dak komt dus boven op de waterdichte laag. Er is geen onderzoek bekend dat groene daken leiden tot meer lekkages. Sterker nog; groene daken verdubbelen de levensduur van een dak, vooral door het beperken van de inwerking van UV-straling. Leuk feitje: de groene daken van het Rockefeller Center in New York hebben nog steeds de groene dakbedekking die in de jaren '30 is aangebracht.
Bestaat een groen dak altijd uit sedumplantjes? Of zijn er meer mogelijkheden?
Er zijn nog meer mogelijkheden. Een groen dak met sedumplantjes noemen we een extensief groen dak, omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast heb je nog keuze uit een semi-intensief groen dak en een intensief groen dak.

Semi-intensief
Een semi-intensief groen dak bestaat uit verschillende soorten planten en kruiden. Denk aan struiken en gras. Dit type dak heeft een betere biodiversiteit dan alleen sedumplantjes.

Intensief
Een intensief groen dak heeft veel verschillende soorten begroeiing, zoals planten, struiken en gras, maar ook bomen. Dit type dak heeft veel verzorging en onderhoud nodig, maar geeft het gevoel van een echte daktuin.

Na je aanvraag neemt de leverancier contact met je op en zal de verschillende opties met je doornemen. Geef vooral je wensen door, dan kijkt de leverancier wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak. Daarna krijg je een passende offerte.
Wie is de leverancier van mijn groene dak?
Voor het aanleggen van jouw groene dak werkt Interpolis samen met 3 partners; Groendakcoach, Joosten Ecodak en Sempergreen.
 • Groendakcoach
  Groendakcoach is de leverancier van groene daken voor platte daken.
 • Joosten Ecodak
  Joosten Ecodak is de leverancier voor alle andere daken, bijvoorbeeld als je een hellend dak hebt, of zonnepanelen. Maar ook als je een groen dak wilt combineren met extra buitenruimte of in plaats van een groen dak kiest voor een dak met extra watermanagement.
 • Sempergreen
  Sempergreen levert de sedumplantjes aan zowel Groendakcoach als Joosten Ecodak.
Hoeveel water houdt een groen dak vast?
Een groen dak met sedumplantjes houdt gemiddeld 50% van de gemiddelde jaarneerslag vast. Dat is ongeveer 450 liter per vierkante meter. Met een groen dak wordt het riool dus met 50% ontlast. Wil je het riool liever 100% ontlasten? Kies dan naast een groen dak voor een systeem dat het overige regenwater opvangt. Bespreek je wensen hiervoor met de leverancier.
Hoe zit het met het onderhoud van een groen dak?
Een groen dak heeft niet veel onderhoud nodig. Maar het moet wel gebeuren. Het is zinvol om 1 of 2 keer per jaar onkruid te verwijderen en sedummest op het groen dak te verspreiden. Bij langdurige droogte heeft ook sedum uiteindelijk extra water nodig.
Op een groen dak kun je gewoon lopen en de wortels groeien niet het dak in. Je kunt gewoon het dak op om je onkruid eruit te trekken, je dak raakt daardoor niet beschadigd.
Ga je liever niet zelf het dak op? Je kunt ervoor kiezen om na aanleg van je groen dak een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier.
Wat doet Interpolis met mijn gegevens als ik een offerte aanvraag?
Op het inschrijfformulier geef je een aantal bedrijfsgegevens, zoals je naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Daarnaast stellen we de volgende vragen over je dak; de grootte van het dak, aanwezigheid van grind en de hoogte waarop het dak ligt.

Wat we met deze gegevens doen kun je lezen in het Privacy statement Interpolis Slimme Oplossingen.
Ik heb zonnepanelen, kan ik dan ook een groen dak aanleggen?
Het is in principe mogelijk om een groen dak aan te leggen als je zonnepanelen op je dak hebt. Doordat de omgevingstemperatuur door het groene dak lager blijft, kan het rendement van je zonnepanelen zelfs wat hoger worden. En mocht je zonnepaneleninstallatie kortsluiting maken en er breekt brand uit, dan slaat de brand minder snel over.
Om een groen dak aan te leggen als er al zonnepanelen zijn, moeten we naar jouw specifieke situatie kijken. Zeker als de zonnepanelen al op jouw dak liggen. Geef na jouw aanvraag bij de leverancier aan dat je al zonnepanelen hebt. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.

Vragen over een groen dak?

Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.
Bel ons
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.