Bespaar op het onderhoud van je dak

Een groen dak beschermt tegen UV-straling. Hierdoor gaat een groen dak 40 tot 50 jaar mee. Een gewoon plat dak moet je al na 20 tot 25 jaar vervangen.

Houd je huis koeler in de zomer

In de zomer blijven de ruimtes onder een groen dak tot 4 graden koeler. Fijn bij langdurige warmte. Ook isoleert een groen dak je huis beter.

Vergroot de biodiversiteit

Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in jouw buurt. Daarnaast is het een mooi verlengstuk van je tuin.

alles geregeld

Van kop tot staart geregeld

Van inspectie van jouw dak tot en met de aanleg van je groene dak. Inclusief garantie en onderhoudstips.

Pakketten

Een groen dak heb je al vanaf € 64,- per m2, zonder subsidie van je gemeente. Je kunt kiezen uit 3 pakketten. Ze bestaan allemaal uit sedummixmat, substraatlaag (voedingsbodem) en drainagelaag met wortelwerend doek voor de waterafvoer. Wil je een groen dak voor meer biodiversiteit of één die meer water opvangt? Kies dan voor een luxer groen dak.
Meest gekozen

Meer groen

€ 64,- per m2

 • Sedummixmat met 10 - 12 verschillende plantjes
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 2 cm dik
 • Drainagelaag met wortelwerend doek
 • Water opvangcapaciteit van 25 liter per m2

Meer biodiversiteit

€ 69,- per m2

 • 4/5 van het dak bestaat uit sedummixmat met 10 – 12 verschillende plantjes
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 2 cm dik
 • drainagelaag met wortelwerend doek
 • Water opvangcapaciteit van gemiddeld 30 liter per m2
 • 1/5 van het dak bestaat uit plantenmix voor bijen en vlinders of wilde bloemenmix op een heuvel
 • Gemiddeld 8 cm substraatkorrels onder de heuvels

Meer wateropvang

€ 71,50 per m2

 • Sedummixmat met 10 – 12 verschillende plantjes
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 4 cm dik
 • Drainagelaag met wortelwerend doek
 • Water opvangcapaciteit van 40 liter per m2

Subsidie tot wel € 40,- per vierkante meter

Wist je dat meer dan 50 gemeentes in Nederland subsidie bieden voor het aanleggen van een groen dak? Een groen dak vangt water op tijdens flinke buien, waardoor er minder water direct richting het riool gaat. Dit helpt tegen het overstromen van riolen. Groene daken leveren dus een bijdrage aan watermanagement. Daarom bieden gemeentes en waterschappen subsidie voor een groen dak, soms tot wel € 40,- per m2. Dat betekent een flinke bijdrage in de kosten voor de aanleg van een groen dak. Ga altijd bij jouw gemeente na wat de precieze voorwaarden zijn.


Check of jij gebruik kunt maken van een subsidieregeling

Duurzaam en minder schade

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. Samen met onze partner Groendakcoach gaan we voor minder grijs en meer groen op Nederlandse daken. Doe jij ook mee? Het enige wat je nodig hebt is een plat dak. Bijvoorbeeld op je uitbouw, garage of schuur. Vraag vandaag nog jouw duurzame vierkante meters groen aan.

Doe je mee? Zo werkt het

Meedoen is een slimme keuze. Een dak vol groen is namelijk niet alleen duurzaam. De sedumplantjes verfraaien je uitzicht, verbeteren de luchtkwaliteit en verkleinen de kans op waterschade. 

Het werkt eenvoudig. Schrijf je in en ontvang van Interpolis alle informatie over de stappen naar jouw groene dak. Van Groendakcoach ontvang je een prijsopgave, zo weet je waar je aan toe bent. Daarna wordt je dak geïnspecteerd. Het is belangrijk om voor aanleg te weten of je dak geschikt is en of er misschien eerst nog reparaties nodig zijn. Op basis van de dakinspectie krijg je een definitieve offerte. Ga je hiermee akkoord? Dan kun je de afspraak voor het aanleggen van jouw groene dak inplannen.


Lees meer over de voorwaarden en de kosten.

Samen met je buurt of wijk

Wil jij een buurtinitiatief starten? Interpolis helpt je graag. Stuur een e-mail naar groenedaken@interpolis.nl met je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op om met jou te bespreken wat je precies wilt en hoe wij je verder op weg kunnen helpen. Door samen met jouw buren of wijkgenoten groene daken aan te vragen besparen jullie samen op de kosten van een groen dak. Vanaf 5 deelnemers betalen jullie € 59,- per m2.

Aanbod en kosten

Wat kost een groen dak?

Een groen dak heb je al vanaf € 64,- per m2, zonder subsidie. Dit is de prijs voor daken op de eerste woonlaag. Waarbij we geen grind hoeven te verwijderen. Heb je een plat dak op een hogere verdieping, of moeten we wel eerst grind verwijderen? Dan geldt er een meerprijs. Ook afwijkende specificaties zijn tegen een meerprijs mogelijk. Bijvoorbeeld omdat een subsidieregeling hierom vraagt. De prijs is inclusief voorrij- en inspectiekosten en inclusief btw. De aanleg van het sedumdak wordt volledig door Groendakcoach verzorgd en is inclusief een dakinspectie, grind voor randafwerking en afvoerbescherming van de hemelwaterafvoeren. Daarnaast krijg je een jaar lang garantie op je groene dak.

Groen dak op je bedrijfspand

Zorg voor minder grijs en meer groen in je werkomgeving. Vanaf € 30,- per vierkante meter heb je al een groen dak op je bedrijfspand. Als ondernemer onderneem je daardoor maatschappelijk verantwoord, en het levert je nog een flinke kostenbesparing op. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor een investeringsaftrek met MIA/Vamil.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een groen dak?

  Een groen dak bestaat uit verschillende lagen:

  • De onderste laag is een drainagelaag met wortelwerend doek. Deze laag zorgt ervoor dat het water goed kan blijven weglopen. Ook zorgt het voor luchtcirculatie en voorkomt ingroei van wortels. De laag is circa 2 cm dik.
  •  

  • De 2e laag is de substraat/steenwollaag van 2 cm dik. Deze laag is specifiek voor groene daken gemaakt en heeft een waterbufferende eigenschap. Een substraatlaag van 2 cm zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 25 liter per m2. Een dubbele substraatlaag bij het pakket meer Wateropvang (4 cm) zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 40 liter per m2.
  •  

  • De 3e en laatste laag is een sedummixmat. De sedummixmat bestaat uit een mix van 10 tot 12 verschillende soorten sedum (vetachtige plantjes). Kies je voor het pakket Meer Biodiversiteit dan krijg je naast de sedummixmat ook nog heuvels op je dak met een Wildflowermix of een Bees & Butterflymix.
 • Is mijn dak geschikt voor een groen dak?

  Groene daken kunnen alleen aangelegd worden op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak tot het dak van een klein fietsschuurtje; een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 6 vierkante meter. Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkracht berekening.

 • Wat zijn de kosten voor meerwerk?

  Kosten voor meerwerk:

  Grind verwijderen:  
  Grind verwijderen en afvoeren tot 20 m
  € 385,-
  Grind verwijderen en afvoeren tot 50 m € 665,-
  Grind verwijderen en afvoeren tot 75 m € 920,-
  Boven 75 m Op aanvraag
     
  Daklift:  
  Hoge lift en veiligheid: tot 6 meter hoog (2e woonlaag) € 230,-
  Hoge lift en veiligheid: tot 9 meter hoog (3e woonlaag) € 405,-
  Daken hoger dan 9 meter Op aanvraag
     
  Materiaal door de woning: € 95,-
  Meerprijs tot 20m2 voor extra arbeid en bescherming
  € 100,-
  Meerprijs 20 tot 50mvoor extra arbeid en bescherming
  € 150,-


  De genoemde prijzen zijn inclusief btw.

 • Hoe kan ik een groen dak onderhouden?

  Onderhoud van een groen dak is eenvoudig. Zorg ervoor dat je dak in goede conditie blijft;


  • Geef je dak water tijdens droge periodes.
  • Verwijder 1 of 2 keer per jaar het onkruid en verspreid sedummest over het dak.
  • Maak de afvoeren vrij.

  Op een groen dak kun je gewoon lopen. Je dak raakt daardoor niet beschadigd. 


  Ga je liever niet zelf het dak op? Onze partner Groendakcoach biedt na aanleg ook onderhoudscontracten aan.

 • Mijn dak is niet plat. Kan ik dan ook een groen dak via Interpolis aanvragen?

  Dat is wel mogelijk, maar daarvoor gelden andere tarieven. Wil je meer weten? Stuur dan een mail met jouw gegevens naar groenedaken@Interpolis.nl.

Meer vragen
 • Krijg ik niet juist sneller lekkage door een groen dak?Een groen dak moet een waterdichte onderlaag hebben. Vaak is dat het bestaande dak. Het groene dak komt dus boven op de waterdichte laag. Er is geen onderzoek bekend dat groene daken leiden tot meer lekkages. Sterker nog; groene daken verdubbelen de levensduur van een dak, vooral door het beperken van de inwerking van UV-straling. Leuk feitje: de groene daken van het Rockefeller Center in New York hebben nog steeds de groene dakbedekking die in de jaren '30 is aangebracht.
 • Kan ik een groen dak combineren met zonnepanelen?Als je een groen dak en zonnepanelen combineert, wek je je eigen stroom op en verhoog je het rendement ervan. Zo profiteer je van de voordelen van zowel zonnepanelen als een groen dak, die elkaar ook nog eens versterken. Bekijk ons aanbod op dubbelduurzaamdak.nl en check of dit voor jou passend is.
 • Krijg ik extra voordeel als ik klant ben van Interpolis?

  Heb je een Interpolis Woonhuisverzekering? Dan krijg je na aanleg van je groene dak door Groendakcoach een jaar lang 10% korting op je Woonhuisverzekering. Je hoeft hiervoor niets te doen. De korting wordt automatisch verwerkt op je polis. Deze korting stopt na 1 jaar. 

  Bekijk de actievoorwaarden Interpolis Woonhuisverzekering i.c.m. Groene daken.

 • Wat doet Interpolis met mijn gegevens als ik een offerte aanvraag?

  Op het inschrijfformulier geef je een aantal persoonsgegevens, zoals je naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Daarnaast stellen we de volgende vragen over je dak; de grootte van het dak, aanwezigheid van grind en de hoogte waarop het dak ligt.


  Wat we met deze gegevens doen kun je lezen in het Privacy statement Interpolis Groene daken.

Minder vragen

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Groene daken? Neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Stuur je ons een e-mail? Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.