Bespaar op onderhoudskosten

Een groen dak beschermt tegen UV-straling. Hierdoor gaat een groen dak 40 tot 50 jaar mee. Een gewoon dak moet je al na 20 tot 25 jaar vervangen.

Houd je huis koeler in de zomer

In de zomer blijven de ruimtes onder een groen dak tot 4 graden koeler. Fijn bij langdurige warmte. Ook isoleert een groen dak je huis beter.
 

Vergroot de biodiversiteit

Een groen dak verbetert de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in jouw buurt. Daarnaast is het een mooi verlengstuk van je tuin.

Ontvang subsidie voor je groene dak

In veel gemeentes en bij waterschappen kun je subsidie krijgen voor de aanleg van een groen dak. De subsidie kan oplopen tot € 30,- per m.

Wat is een groen dak?

Een groen dak zijn sedumplantjes op een bestaand ‘plat’ dak. Sedum is een sterk vetplantje dat onderhoudsarm is, goed tegen droogte en extreme vocht kan. Omdat het lichtgewicht is en niet diep wortelt, is het uitermate geschikt om op een dak te leggen.

 

Een groen dak is opgebouwd uit:

 

 • - Sedum mixmat
 • - Substraatlaag (voedingsbodem)
 • - Drainage met wortelwerend doek
 • - Bestaand bitumen dak

Een groen dak is voor de meeste daken niet te belastend voor de dakconstructie. Je kan er ook gewoon nog overheen lopen.

Hoe krijg ik een groen dak?

Na je inschrijving ontvang je binnen een paar werkdagen een voorlopige offerte van onze leverancier Groendakcoach. Laat Groendakcoach weten of je deze oké vindt. Daarna volgt dan een inspectie van jouw dak. Tijdens deze dakinspectie wordt jouw dak visueel beoordeeld. Zo weet je zeker of jouw dak geschikt is voor een groen dak.

 

Na de inspectie ontvang je de definitieve offerte, afgestemd op jouw dak. Maak je je aankoop definitief door de offerte te accepteren? Dan wordt zo snel mogelijk een datum voor de aanleg van jouw groene dak gepland. 

Nog aantrekkelijker met subsidie

Een groen dak vangt water op tijdens flinke buien waardoor er minder water direct richting het riool gaat. Dit helpt tegen het overstromen van riolen. Daarom zijn groene daken voor veel gemeenten en waterschappen een fijne bijdrage aan watermanagement en geven ze soms wel tot 30 euro subsidie per m2 voor een groen dak. Dat kan een flinke bijdrage in de kosten voor een groen dak betekenen.

 

Check hier of jouw gemeente een subsidieregeling kent voor groene daken.

Korting op je woonhuisverzekering van Interpolis

Laat je in 2020 een groen dak aanleggen via Interpolis dan ontvang je een jaar lang 10% korting op je Interpolis Woonhuisverzekering. De korting gaat automatisch in als je groene dak is aangelegd en stopt na 1 jaar. Je hoeft hier niets extra’s voor te doen.

 

Heb je in 2020 wel een groen dak laten aanleggen via Interpolis maar nog geen Interpolis Woonhuisverzekering? Ook dan heb je recht op een jaar lang 10% korting als je voor 31-12-2020 een Woonhuisverzekering van Interpolis afsluit. Onder de rubriek veelgestelde vragen lees je hoe dat werkt. 

 

Waarom een groen dak via Interpolis?

Duurzaam en minder schade

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Interpolis zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. Samen met onze partner Groendakcoach willen we dan ook zoveel mogelijk geschikte platte daken in Nederland groen maken. 

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een groen dak?

  Voor een groen dak betaal je een prijs per vierkante meter. De exacte kosten hangen af van hoe groot jouw dak is. De prijs is inclusief voorrij- en inspectiekosten.

  Afmeting van jouw dak:

  • 10 tot 50 m  62 euro incl. BTW
  • 50 tot 100 m  59,50 euro incl. BTW
  • Meer dan 100 m  57 euro incl. BTW

  Dit zijn de prijzen voor daken op de begane grond. Waarbij we geen grind hoeven te verwijderen. Heb je een plat dak op een hogere verdieping, of moeten we wel eerst grind verwijderen? Dan geldt er een meerprijs. 

   

  Kosten voor meerwerk:

  Grind verwijderen en afvoeren tot 20 m 
  375 euro incl. BTW 
  Grind verwijderen en afvoeren tot 50 m 650 euro incl. BTW
  Grind verwijderen en afvoeren tot 100 m 900 euro incl. BTW
  Grind verwijderen boven 100 m Op aanvraag
     
  Hoge lift en veiligheid: tot 6 meter hoog (2e woonlaag) 225 euro incl. BTW
  Hoge lift en veiligheid: tot 9 meter hoog (3e woonlaag) 395 euro incl. BTW
  Daken hoger dan 9 meter Op aanvraag
     
  Materiaal door de woning (extra arbeid en bescherming) 95 euro incl. BTW

   

  Ontvang tot €30,- subsidie per m 

  Wist je dat meer dan 50 gemeentes in Nederland een subsidiebedrag ter beschikking hebben voor het aanleggen van een groen dak? Bekijk of er in jouw gemeente subsidie beschikbaar is. De subsidie kan oplopen tot € 30,- per m2 Ga altijd bij jouw gemeente na wat de precieze voorwaarden zijn.


  Heb je interesse in een groen dak? Vraag dan een offerte aan

 • Hoe werkt de 10% korting op mijn Interpolis Woonhuisverzekering?

  Heb je een bestaande Interpolis Woonhuisverzekering? Dan hoef je niets te doen. Nadat je groene dak is aangelegd verwerken wij de korting automatisch op je polis. Deze korting stopt na 1 jaar.

   

  Heb je nog geen Interpolis Woonhuisverzekering, maar wel een groen dak aan laten leggen via Interpolis? Ook dan heb je recht op een jaar lang 10% korting als je voor 31-12-2020 een Interpolis Woonhuisverzekering afsluit. Je kan de Interpolis Woonhuisverzekering afsluiten via Rabobank.nl. Nadat je de polis hebt ontvangen kan je je polisnummer en naam (verzekeringnemer) mailen naar groenedaken@interpolis.nl. Wij zorgen dan dat de korting op je polis wordt verwerkt.

 • Is mijn dak geschikt voor een groen dak?

  Groene daken kunnen alleen aangelegd worden op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak tot het dak van een klein fietsschuurtje: een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 10 vierkante meter. Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkracht berekening.

 • Is een groen dak wel veilig?Een groen dak moet een waterdichte onderlaag hebben. Vaak is dat het bestaande dak. Het groene dak komt dus bovenop de waterdichte laag. Er is geen onderzoek bekend dat groene daken leiden tot meer lekkages. Sterker nog: groene daken verdubbelen de levensduur van een dak, vooral door het beperken van de inwerking van UV-straling. Leuk feitje: de groene daken van het Rockefeller Center in New York hebben nog steeds de groene dakbedekking die in de jaren '30 is aangebracht.
 • Hoe zit het met het onderhoud van een groen dak?

  Een groen dak heeft niet veel onderhoud nodig. Maar het moet wel gebeuren. Het is zinvol om 1 of 2 keer per jaar onkruid te verwijderen en sedummest op het groen dak te verspreiden. Bij langdurige droogte heeft ook sedum uiteindelijk extra water nodig.

  Op een groen dak kun je gewoon lopen en de wortels groeien niet het dak in. Je kan gewoon het dak op om je onkruid eruit te trekken, je dak raakt daardoor niet beschadigd.

  Ga je liever niet zelf het dak op? Je kunt ervoor kiezen om na aanleg van je groen dak een onderhoudscontract afsluiten bij Groendakcoach.

   
Meer vragen
 • Ik heb zonnepanelen, kan ik dan ook een groen dak aanleggen?Het is in principe mogelijk om een groen dak aan te leggen als je zonnepanelen op je dak hebt. Doordat de omgevingstemperatuur door het groene dak lager blijft, kan het rendement van je zonnepanelen zelfs wat hoger worden. Wel moeten we naar jouw specifieke situatie kijken of het mogelijk is om een groen dak aan te leggen. Zeker als de zonnepanelen al op jouw dak liggen. Stuur ons hierover een e-mail. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.
Minder vragen

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Groene Daken? Neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Stuur je ons een e-mail? Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Contactgegevens