Klok

Bespaar op onderhoudskosten

Een groen dak beschermt je dakbedekking tegen uv-straling. Hierdoor gaat je dak 40 tot 50 jaar mee. Dat is tot 2 keer langer dan gemiddeld.
Schild

Verklein de kans op schade

Groen op je dak vangt water op tijdens hevige regenbuien en houdt het vast. Dat ontlast de afvoer en het riool. En de kans op waterschades aan je huis neemt af.
Thermometer

Vergroot je woongenot

De duurzame vierkante meters groen verbeteren de isolatie van je huis. Dat zorgt in de zomer voor prettige binnentemperaturen. Ruimtes kunnen tot wel 4 graden koeler blijven.
Handen omvatten natuur

Vergroen je omgeving

De sedumplanten maken niet alleen je huis en omgeving mooier. Een oase van groen trekt ook bijen en vlinders aan. Zo geef je de biodiversiteit in jouw buurt een impuls.

Onze groene daken

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom stelden wij 3 verschillende pakketten samen. Zo kies jij het groene dak dat het beste bij je past. Een groen dak is een verzameling van plantjes bovenop de bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Je hebt al een groen dak voor € 85,75 per m2. En dan zijn er vaak ook nog subsidies mogelijk. Tot wel € 40,- per m2.


Meest gekozen

Meer groen

€ 85,75 per m2
 • Wateropvangcapaciteit van 25 liter per m2
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 2 cm dik
 • Drainagelaag met wortelwerend doek
 • Sedummixmat met 10 tot 12 verschillende plantjes

Meer biodiversiteit

€ 91,50 per m2
 • Wateropvangcapaciteit van gemiddeld 30 liter per m2
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 2 cm dik
 • Drainagelaag met wortelwerend doek
 • 80% sedummixmat met 10 tot 12 verschillende plantjes
 • 20% matten met veldbloemen- of plantenmix voor bijen en vlinders
 • Heuvels met gemiddeld 8 cm substraatkorrels eronder

Meer wateropvang

€ 90,- per m2
 • Wateropvangcapaciteit van 40 liter per m2
 • Substraatlaag (voedingsbodem) van 4 cm dik
 • Drainagelaag met wortelwerend doek
 • Sedummixmat met 10 tot 12 verschillende plantjes

Subsidie voor een groen dak

Met een groen dak draag je bij aan het watermanagement in jouw buurt. Veel gemeentes en waterschappen bieden dan ook subsidie aan. Want wie goed doet, goed ontmoet. De subsidie kan oplopen tot € 40,- per m2, afhankelijk van jouw gemeente of waterschap. Dat maakt de aanschaf van een groen dak dus nóg aantrekkelijker. Ga altijd bij jouw gemeente na wat de precieze voorwaarden zijn.

Zorgen voor morgen

Het klimaat verandert. Hevige neerslag, hogere temperaturen en periodes van droogte wisselen elkaar af. Dit heeft effect op het milieu en onze leefomgeving. Doen we niks, dan wordt dat effect alleen maar groter. De biodiversiteit vermindert. We krijgen vaker met overvolle riolen en waterschades te maken. En de hittestress in steden neemt toe. Interpolis zoekt constant naar slimme, duurzame oplossingen die zorgen voor morgen. Oplossingen die risico’s op vervelende schades verkleinen. Een groen dak is er zo een.
Vrouw aan het werk in de tuin met de hond

Geregeld van begin tot eind

We bieden groene daken in samenwerking met Groendakcoach aan. Kies jij voor deze duurzame vierkante meters? Dan wordt de rest geregeld. Van de dakinspectie tot en met de aanleg: bekijk de voorwaarden van Groendakcoach. Groendakcoach geeft 1 jaar garantie op het aanslaan van de planten. En je ontvangt goede onderhoudstips. Zo krijgt jouw groene dak een vliegende start. Jij houdt je groen dak daarna zelf in topconditie. Onze klanten legden via Interpolis samen ruim 60.000 m2 groen aan op Nederlandse daken. En we gaan door. Doe jij ook mee?
Houd in de winter de warmte binnen, groen dak én isolatie in 1.

Houd in de winter de warmte binnen

Groen dak en nieuwe dakisolatie in 1

Hoewel een groen dak in de zomer je huis tot wel 4 graden koeler houdt, isoleert het in de winter niet. Blijkt tijdens de dakinspectie dat je dak niet meer goed (genoeg) is voor een groen dak? Dan kunnen we je dak vervangen, en als we toch bezig zijn: isoleren! Dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Is je dak nog wel goed of te repareren? Dan kunnen we isolatie aanbrengen op je bestaande dak en onder het groene dak.

Wij leveren een betrouwbare vakman die de klus klaart voor een eerlijke prijs. Soms ook nog met subsidie. Tijdens de dakinspectie vertellen we je graag meer.
Groen dak met bloemen

Wat kost een groen dak ongeveer?

Logisch dat je eerst wilt weten wat ongeveer de kosten zijn. De kosten worden bepaald door een aantal onderdelen:

 • het gekozen pakket
 • de oppervlakte van het dak
 • wel of geen recht op subsidie
 • de staat van onderhoud van het dak
 • grind dat wel of niet op het dak ligt

Wij hebben 3 voorbeelden van klanten op een rij gezet. Zo kun je beter inschatten wat de kosten zijn voor jouw eigen groene dak. Of vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een verzameling van plantjes boven op de bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Bij regen vangt al dat groen een deel van het water op. En door een afvoervertraging stroomt de neerslag na een bui veel langzamer naar het riool. Dat verkleint de kans op vervelende waterschades aan je huis. Maar er is meer. Zo verbetert jouw groene dak ook de biodiversiteit in je buurt. Het is daarnaast een lust voor het oog. En het beschermt je dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden. Zo gaat je dak tot wel dubbel zo lang mee. Goed voor mens, milieu én portemonnee dus.

Vergroenen met je buurt nóg interessanter

Nog leuker dan individueel een groen dak aanvragen? Het samen met je buren, straat- of wijkgenoten doen. Zo betaal je vanaf 5 deelnemers slechts € 83,- in plaats van € 85,75 per m2. En dan zijn mogelijke subsidies niet eens meegerekend. Want hoe meer mensen je optrommelt, hoe groener de buurt wordt.

Wil jij een buurtinitiatief opstarten? Interpolis helpt je graag. Stuur een e-mail met je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer naar klantenservice@interpolis.nl. Dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op. Samen gaan we voor een duurzamere wijk. Met minder grijs en meer groen!

Groen op je bedrijfspand 

Stel het je eens voor: groen op het dak van je bedrijfspand. Het maakt niet alleen jouw werkomgeving mooier. Het is ook een slimme en maatschappelijk verantwoorde zet. Want je bespaart op onderhoudskosten. Je geniet van een prettig binnenklimaat. En je vergroot de biodiversiteit in je buurt. Een zakelijk groen dak is al mogelijk voor € 30,- per m2, exclusief btw. En dan is er ook nog de investeringsaftrek vanuit de MIA/Vamil. Kom je hiervoor in aanmerking? Dan maakt dat de aanschaf nóg aantrekkelijker.

Veelgestelde vragen

Wat is een groen dak?

Een groen dak bestaat uit verschillende lagen:

 • De onderste laag is een drainagelaag met wortelwerend doek. Deze laag zorgt ervoor dat het water goed kan blijven weglopen. Ook zorgt het voor luchtcirculatie en voorkomt ingroei van wortels. De laag is circa 2 cm dik.

 • De 2e laag is de substraat/steenwollaag van 2 cm dik. Deze laag is specifiek voor groene daken gemaakt en heeft een waterbufferende eigenschap. Een substraatlaag van 2 cm zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 25 liter per m2. Een dubbele substraatlaag bij het pakket meer Wateropvang (4 cm) zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 40 liter per m2.

 • De 3e en laatste laag is een sedummixmat. De sedummixmat bestaat uit een mix van 10 tot 12 verschillende soorten sedum (vetachtige plantjes). Kies je voor het pakket Meer Biodiversiteit dan krijg je naast de sedummixmat ook nog heuvels op je dak met een Wildflowermix of een Bees & Butterflymix.
Is mijn dak geschikt voor een groen dak?
Groene daken kunnen alleen aangelegd worden op platte daken. Het formaat van het dak is daarbij niet zo van belang. Van een groot plat dak tot het dak van een klein fietsschuurtje; een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 6 vierkante meter. Tijdens de dakinspectie bekijken we of jouw dak sterk genoeg is voor een groen dak. Ook kijken we naar de kwaliteit van de bestaande dakbedekking. De inspecteur doet een visuele inspectie van het dak, hij maakt geen constructieve draagkracht berekening.
Wat zijn bij een groen dak de kosten voor meerwerk?

Kosten voor meerwerk (vaste prijzen)

Grind verwijderen        1 - 10m2    € 225,-
Grind verwijderen
 
   11 - 25m2   € 425,-
Grind verwijderen   Inclusief huur container     26 - 50m2   € 805,-
Grind verwijderen   Inclusief huur container 
   51 - 75m2   € 995,-
Grind verwijderen   Met behulp van grindzuiger       76 - 100m2   € 1.250,-
Grind verwijderen   Met behulp van grindzuiger
   > 100m2   Op aanvraag
             
Hoge lift tot 6 meter   2e woonlaag       € 245,-
Hoge lift tot 9 meter   3e woonlaag       € 420,-
Hoge lift tot 9 meter
special  
  Met knikarm        € 745,-
             
Materiaal door de woning    < 20m2       € 110,-
Materiaal door de woning   > 20m2       € 165,-
             
Watersysteem           € 165,-

De genoemde prijzen zijn een indicatie en inclusief btw.

Hoe kan ik een groen dak onderhouden?

Onderhoud van een groen dak is eenvoudig. Zorg ervoor dat je dak in goede conditie blijft:

 • Geef je dak water tijdens droge periodes.
 • Verwijder 1 of 2 keer per jaar het onkruid en verspreid sedummest over het dak.
 • Maak de afvoeren vrij.

Op een groen dak kun je gewoon lopen. Je dak raakt daardoor niet beschadigd. Ga je liever niet zelf het dak op? Onze partner Groendakcoach biedt na aanleg ook onderhoudscontracten aan.

Mijn dak is niet plat. Kan ik dan ook een groen dak via Interpolis aanvragen?
Dat is wel mogelijk, maar daarvoor gelden andere tarieven. Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens naar klantenservice@interpolis.nl.
Krijg ik niet juist sneller lekkage door een groen dak?
Een groen dak moet een waterdichte onderlaag hebben. Vaak is dat het bestaande dak. Het groene dak komt dus boven op de waterdichte laag. Er is geen onderzoek bekend dat groene daken leiden tot meer lekkages. Sterker nog; groene daken verdubbelen de levensduur van een dak, vooral door het beperken van de inwerking van UV-straling. Leuk feitje: de groene daken van het Rockefeller Center in New York hebben nog steeds de groene dakbedekking die in de jaren '30 is aangebracht.
Kan ik een groen dak combineren met zonnepanelen?
Als je een groen dak en zonnepanelen combineert, wek je je eigen stroom op en verhoog je het rendement ervan. Zo profiteer je van de voordelen van zowel zonnepanelen als een groen dak, die elkaar ook nog eens versterken. Bekijk ons aanbod op dubbelduurzaamdak.nl en check of dit voor jou passend is.
Krijg ik extra voordeel als ik klant ben van Interpolis?

Je ontvangt niet automatisch korting op je woonhuisverzekering als je een groen dak van Interpolis hebt. Als je de Veiligheidsmeter invult kan de korting oplopen tot 7% op je woonhuisverzekering. Dat is afhankelijk van de antwoorden die je geeft.


Wat doet Interpolis met mijn gegevens als ik een offerte aanvraag?
Op het inschrijfformulier geef je een aantal persoonsgegevens, zoals je naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Daarnaast stellen we de volgende vragen over je dak; de grootte van het dak, aanwezigheid van grind en de hoogte waarop het dak ligt.

Wat we met deze gegevens doen kun je lezen in het Privacy statement Interpolis Groene daken.

Vragen over een groen dak?

Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.
Bel ons
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.