Voorkom brand door brandgevaarlijke werkzaamheden

Als reparatiewerkzaamheden brandgevaarlijk zijn, is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u de klus laat uitvoeren. Brandgevaarlijke werkzaamheden staan in de top 5 van brandoorzaken bij bedrijven. In dit whitepaper krijgt u adviezen, preventietips en een stappenplan om brand te voorkomen.

Inzicht in uw brandrisico's: broei

Werkkleding, poetsdoeken en kwasten die doordrenkt zijn met oliën kunnen spontaan ontvlammen. Als u deze spullen na gebruik op de juiste manier bewaart, reinigt en laat opdrogen, voorkomt u een hoop problemen.

Inzicht in uw brandrisico's: brandstichting

Jaarlijks ontstaan door brandstichting honderden branden in afvalcontainers en opslagplekken. Dit is zelden het werk van een pyromaan, maar meestal van inbrekers, vandalen of rancuneuze ex-medewerkers.

Inzicht in uw brandrisico's: defecte elektra

De elektrische installatie is het hart van uw bedrijf. Wist u dat 1 op de 4 branden ontstaat door onveilige of defecte elektra? In elektrische installaties die worden overbelast of niet goed worden onderhouden, kan zich plaatselijk veel warmte ontwikkelen. Die warmte kan de oorzaak zijn van het ontstaan van een brand. Omdat er steeds meer apparatuur op de elektrische installatie wordt aangesloten, is de kans op brand door elektra de afgelopen jaren flink gestegen. Gelukkig kunt u zelf al heel veel doen om de kans op brand door elektra te verkleinen. In dit whitepaper leest u hoe u uw elektrische installatie in topconditie houdt.

Klantverhalen: brand in de praktijk

Ook al doet u er alles aan om brand te voorkomen, het kan natuurlijk toch een keer flink misgaan. Deze ondernemers maakten van dichtbij een brand mee en vertellen over hun ervaringen. Bij Stikkers Industriemontage BV keurden we juist uit voorzorg de elektrische installatie, om brand te voorkomen.

Liever verzekeren

Niet alle schade is te voorkomen. Als er brand ontstaat bij uw bedrijf kan de schade al snel oplopen. Het risico op brand verzekert u met de volgende verzekeringen. 

Voorraadverzekering

Verzeker de voorraad die klaarligt voor de verkoop.

Gebouwenverzekering

Met de gebouwenverzekering is uw pand verzekerd tegen schade door brand, wind, water, inbraak of een aanrijding.

Huurdersbelangverzekering

Verzekerd voor schade aan de verbeteringen in uw gehuurde pand.

Inventarisverzekering

Uw inventaris verzekerd tegen schade en diefstal.

Voorkomen is beter dan genezen

Elektrakeuring

Brand bij bedrijven wordt vaak veroorzaakt door defecten of onveilige situaties in het elektrisch materieel. Met een SCIOS Scope 10-keuring beperk je het risico op het ontstaan van brand.

Continuïteitsplan

Denkt u vooraf na over wat mis kan gaan en wat u dan moet regelen, dan weet u bij een grote brand precies wat u moet doen om erger te voorkomen. Dat geeft rust in drukke tijden.

Sprinklerbeveiliging

Voordat de brandweer ter plaatse is, heeft een sprinklerinstallatie in 99 van de 100 gevallen een beginnende brand al geblust. Sprinklers kunnen levens redden en voorkomen schade.

Voorkom brand 

Jaarlijks ontstaan honderden branden op bedrijventerreinen. Onoplettendheid is soms de oorzaak. Maar vaak is er opzet in het spel en wordt de brand bewust aangestoken. We geven tips om het risico op brand te beperken.