Man last met helm in bedrijfspand, de vonken springen in het rond

Voorkom brand door brandgevaarlijke werkzaamheden

Als reparatiewerkzaamheden brandgevaarlijk zijn, is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je de klus laat uitvoeren. Brandgevaarlijke werkzaamheden staan in de top 5 van brandoorzaken bij bedrijven. In dit whitepaper krijg je adviezen, preventietips en een stappenplan om brand te voorkomen.

Inzicht in je brandrisico's: broei

Werkkleding, poetsdoeken en kwasten die doordrenkt zijn met oliën kunnen spontaan ontvlammen. Als je deze spullen na gebruik op de juiste manier bewaart, reinigt en laat opdrogen, voorkom je een hoop problemen.
Zicht door het raam van een bedrijfspand naar een ander bedrijfspand.

Inzicht in je brandrisico's: brandstichting

Jaarlijks ontstaan door brandstichting honderden branden in afvalcontainers en opslagplekken. Dit is zelden het werk van een pyromaan, maar meestal van inbrekers, vandalen of rancuneuze ex-medewerkers.

Inzicht in je brandrisico's: defecte elektra

De elektrische installatie is het hart van je bedrijf. Wist je dat 1 op de 4 branden ontstaat door onveilige of defecte elektra? In elektrische installaties die worden overbelast of niet goed worden onderhouden, kan zich plaatselijk veel warmte ontwikkelen. Die warmte kan de oorzaak zijn van het ontstaan van een brand. Omdat er steeds meer apparatuur op de elektrische installatie wordt aangesloten, is de kans op brand door elektra de afgelopen jaren flink gestegen. Gelukkig kun je zelf al heel veel doen om de kans op brand door elektra te verkleinen. In dit whitepaper lees je hoe je je elektrische installatie in topconditie houdt.

Klantverhalen: brand in de praktijk

Ook al doe je er alles aan om brand te voorkomen, het kan natuurlijk toch een keer flink misgaan. Deze ondernemers maakten van dichtbij een brand mee en vertellen over hun ervaringen. Bij Stikkers Industriemontage BV keurden we juist uit voorzorg de elektrische installatie, om brand te voorkomen.

Gaat het toch mis, dan zijn we er voor je

Niet alle schade is te voorkomen. Als er brand ontstaat bij je bedrijf kan de schade al snel oplopen. Het risico op brand verzeker je met de volgende verzekeringen.

een opslagruimte met een rek met in plastic verpakte kleding

Voorraad­verzekering

Verzeker de voorraad die klaarligt voor de verkoop.
een foto van een bedrijfspand

Gebouwen­verzekering

Met de gebouwenverzekering is jouw pand verzekerd tegen schade door brand, wind, water, inbraak of een aanrijding.
een foto van een kamer met een witte bank met blauwe kussens. Naast de bank staat een schemerlamp.

Huurders­belang­verzekering

Verzekerd voor schade aan de verbeteringen in je gehuurde pand.
een vrouw met een oranje shirt zit achter een naaimachine

Inventaris­verzekering

Je inventaris verzekerd tegen schade en diefstal.

Voorkomen is beter dan genezen

persoon sleutelt aan meterkast

Elektrakeuring

Brand bij bedrijven wordt vaak veroorzaakt door defecten of onveilige situaties in het elektrisch materieel. Met een SCIOS Scope 10-keuring beperk je het risico op het ontstaan van brand.
twee mensen werken aan een bureau

Continuïteitsplan

Denk je vooraf na over wat mis kan gaan en wat je dan moet regelen, dan weet je bij een grote brand precies wat je moet doen om erger te voorkomen. Dat geeft rust in drukke tijden.
een sprinkler

Sprinklerbeveiliging

Voordat de brandweer ter plaatse is, heeft een sprinklerinstallatie in 99 van de 100 gevallen een beginnende brand al geblust. Sprinklers kunnen levens redden en voorkomen schade.
Een brandblusser staat op tafel in een kantoorruimte

Voorkom brand

Jaarlijks ontstaan honderden branden op bedrijventerreinen. Onoplettendheid is soms de oorzaak. Maar vaak is er opzet in het spel en wordt de brand bewust aangestoken. We geven tips om het risico op brand te beperken.