Een man werkt achter zijn pc. Met de Interpolis arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u zich voor de financiële gevolgen als u arbeidsongeschikt wordt | Interpolis verzekeringen

Arbeidsongeschiktheid

Zorg voor een financieel vangnet.

Bent u als ondernemer ziek of hebt u een ongeval gehad en kunt u daardoor niet meer werken? Dan hebt u vaak een andere bron van inkomen nodig. Zeker als ondernemer of zzp’er is het belangrijk om op tijd na te denken over hoe u de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid opvangt. Zodat u zich helemaal kunt focussen op uw herstel.

Man zittend in een stoel

Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor u?

Het antwoord op die vraag is voor iedere ondernemer anders. Misschien heeft u een mooie reserve opgebouwd of verdient uw partner voldoende om het samen te redden? De arbeidsongeschiktheidstool geeft inzicht in uw situatie.

Is een AOV verplicht?

Het is nu nóg niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. In het pensioenakkoord heeft het kabinet afgesproken dat er wel een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen komt.
zakelijke aansprakelijkheid

De premie is aftrekbaar

De premie die u zelf voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt is fiscaal aftrekbaar. Daar staat tegenover dat Interpolis op de uitkering belasting inhoudt. U kunt de premie in mindering brengen op uw inkomen bij de opgave van de inkomstenbelasting. Dit kan u honderdeden euro’s per jaar schelen. We lichten dit graag toe met een rekenvoorbeeld.

Waarom is een AOV belangrijk?

Uit onze gegevens blijkt dat ruim 1 op de 4 ondernemers in Nederland tijdens zijn werkzame leven kort- of langdurig arbeidsongeschikt raakt. Het regelen van een financieel vangnet is daarom belangrijk.

Twee mensen aan het hardlopen

Een AOV voor €1,- per uur

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet duur te zijn. De premie hangt af van keuzes die u zelf maakt. In veel beroepen sluit u al voor € 1,- per uur een AOV. Als u lichamelijk zwaar werk doet, kost een AOV vaak meer dan € 2,- per uur.
Man die zijn neus snuit met een papieren zakdoek

Waarom een AOV van Interpolis

Interpolis vindt het belangrijk dat u als ondernemer goed voor uzelf zorgt. Daarom bieden we naast onze verzekering ook oplossingen en diensten die u helpen om gezond te ondernemen. Zo kunt u blijven focussen op wat voor u echt belangrijk is. En als u toch arbeidsongeschikt raakt, kunt u natuurlijk op ons rekenen! U krijgt een persoonlijke claimbehandelaar met wie u alles bespreekt.

Meer over arbeidsongeschiktheid

Inzicht in oplossingen

Als ZZP'er mist u inkomen als u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Gelukkig zijn er oplossingen om dit op te vangen. Bekijk de mogelijkheden en beslis wat het beste bij uw situatie past.

Drie mensen bij een wand met gekleurde post-its

Hoe werkt een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u van een inkomen als u ziek wordt. Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid raakt, kunt u een uitkering krijgen die uw inkomen aanvult.

Man zittend aan een bureau, met een bril in zijn hand

Voorkom dat u arbeidsongeschikt raakt

Een val van de trap, rugklachten, een overlijden van een dierbare, depressie, een chronische ziekte, een sportongelukje. Met onze preventiediensten verkleint u de kans om arbeidsongeschikt te raken.

Vrouw in sportkleren strekt haar been op de grond in het bos. Met behulp van de preventiediensten van Interpolis kunt u arbeidsongeschiktheid voorkomen.