Man sjouwt een plank van een steiger. Blijf verzekerd van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.

AOV, verplicht of niet?

Als ondernemer hoef je nu geen arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) te hebben. Na 2024 verandert dit en komt er een verplichte AOV voor zelfstandigen. Maar wees eerlijk: je inkomen verzekeren doe je omdat het de juiste keuze is voor jezelf en je bedrijf, niet omdat het moet. Als je nu een AOV afsluit, ben je bij ons vrij om je verzekering aan te passen als de nieuwe regels ingaan. En natuurlijk helpen we je dan met uitleg van de nieuwe regeling. Opzeggen kan ook.
zakelijke aansprakelijkheid

De premie van een AOV is aftrekbaar

Goed om te weten: de premie van een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) mag je aftrekken van de belasting. Dit kan zomaar honderden euro’s per jaar schelen. Een AOV hoeft dus helemaal geen (grote) kostenpost te zijn. Wel betaal je inkomstenbelasting over je uitkering. We laten je zien hoe het werkt.
IT-specialist die aan het werk is

De AOV hoeft niet duur te zijn

Voor een deel bepaal jij de premie. Je stelt namelijk je eigen arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) samen. We hebben een aantal voorbeelden verzameld om jou een beeld van de premie te geven.
Man zittend in een stoel

Inzicht in jouw situatie

Wist je dat 1 op de 4 ondernemers arbeidsongeschikt raakt? Onder zzp'ers neemt arbeidsongeschiktheid toe. Psychische klachten (zoals een burn-out), lichamelijke klachten en een blessure of ongeval zijn de hoofdoorzaken. Hoe sta jij ervoor? Hoe lang kun je bijvoorbeeld zonder inkomen? Onze arbeids­ongeschiktheids­tool geeft je:
  • Een inschatting van jouw risico op arbeidsongeschiktheid
  • Inzicht in jouw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid
  • Tips over maatregelen die je kunt nemen om jouw inkomen te beschermen
Een jonge designer bespreekt zijn ideeën in het team | Interpolis Glashelder Klantpanel, wat vind jij? Denk mee en help ons om onze producten en diensten nog verder te optimaliseren!

Het liefste houden we je gezond

We vinden het belangrijk dat jij als ondernemer goed voor jezelf zorgt. Daarom zijn we meer dan een verzekeraar. Natuurlijk kun je op ons rekenen als je arbeidsongeschikt wordt. Maar liever houden we je gezond. Daarom bieden we oplossingen en diensten waarmee jij meer grip hebt op jouw situatie.
Timmermans aan het werk in zijn atelier | Interpolis preventiediensten op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het draait om jou: klantverhalen

Als ondernemer weet je dat alleen een tevreden klant een garantie is voor succes. Dat is voor ons niet anders: het draait om jou. Daarom kiezen wij altijd voor een persoonlijke aanpak. Zo heb je als klant van Interpolis een eigen claimbehandelaar en krijg je persoonlijk advies. En we hebben een persoonlijke coach klaar staan als je het moeilijk krijgt. Maar neem dit niet alleen van ons aan!

Meer over arbeidsongeschiktheid

Inzicht in oplossingen

Als ZZP'er mist u inkomen als u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Gelukkig zijn er oplossingen om dit op te vangen. Bekijk de mogelijkheden en beslis wat het beste bij uw situatie past.

Drie mensen bij een wand met gekleurde post-its

Hoe werkt een AOV?

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) verzekert u van een inkomen als u ziek wordt. Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid raakt, kunt u een uitkering krijgen die uw inkomen aanvult.

Man zittend aan een bureau, met een bril in zijn hand

Voorkom dat u arbeidsongeschikt raakt

Een val van de trap, rugklachten, een overlijden van een dierbare, depressie, een chronische ziekte, een sportongelukje. Met onze preventiediensten verkleint u de kans om arbeidsongeschikt te raken.

Vrouw in sportkleren strekt haar been op de grond in het bos. Met behulp van de preventiediensten van Interpolis kunt u arbeidsongeschiktheid voorkomen.