Hoe goed is jouw bedrijf beveiligd?

Ieder bedrijf heeft spullen die criminelen aantrekkelijk vinden. Bijvoorbeeld bedrijfswagens, gereedschappen, apparatuur zoals laptops en tablets. En vergeet de cybercriminelen niet! Zij zijn niet uit op spullen, maar op geld, vertrouwelijke informatie of persoonsgegevens. Deze praktische tips helpen je een inbraak, overval of diefstal te voorkomen.

Inbraak: hoe gaan inbrekers te werk?

Inbrekers zijn in 2 groepen in te delen: gelegenheidsinbrekers en beroepsinbrekers. Natuurlijk kun je een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar als je inzicht hebt in de werkwijze van inbrekers, kun je wel proberen om ze een stap voor te blijven.

Overval op je bedrijf

Als iemand jouw geld of spullen tijdens een overval met geweld of onder bedreiging wegneemt, dan is dat een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Ook al is de buit vaak klein, de impact op jou, je medewerkers en jouw bedrijfscontinuïteit is groot.

Voorkom inbraak in je bestelauto 

De inhoud van je bestelauto heeft vaak een grote aantrekkingskracht op dieven. Gereedschappen en materialen zijn makkelijk verhandelbaar en dus een aantrekkelijke buit. Met onze tips voorkom je diefstal uit jouw bestelauto.

Het draait om jou: klantverhalen

In de meeste branches heeft meer dan 10% van de bedrijven ieder jaar te maken met 1 of meer inbraken. Collega-ondernemers vertellen over hun ervaringen. En de maatregelen die zij nemen om herhaling te voorkomen.

Inventarisverzekering

Met een inventaris­verzekering verzeker je diefstal van spullen in je bedrijf die niet voor de verkoop bedoeld zijn.

  • Alle inventaris in je gebouw is verzekerd voor de nieuwwaarde
  • schade door diefstal en vandalisme na inbraak is verzekerd
  • je kunt elke dag opzeggen

Voorraadverzekering

Met een voorraad­verzekering verzeker je schade aan de spullen die je verkoopt. Ook verzeker je jouw voorraad tegen diefstal.
  • schade door diefstal, inbraak, brand en storm is verzekerd
  • schade door inbraak én schade door diefstal en vandalisme na inbraak is verzekerd
  • Alle voorraad in je gebouw is verzekerd voor de vervangingswaarde.

Transportverzekering

 

Met een transportverzekering verzeker je schade aan en diefstal van gekochte en verkochte spullen tijdens transport en opslag.

  • diefstal uit het eigen vervoermiddel is verzekerd als het juist is afgesloten.
  • bij diefstal tijdens vervoer door een beroepsvervoerder is ook een poging tot diefstal verzekerd
  • schade aan of verlies van je spullen tijdens import is wereldwijd verzekerd