Zakelijke aansprakelijkheid

Kent u de risico's?

Fouten die u tijdens uw werk maakt, kunnen leiden tot schade. Soms is de schade klein, u laat bijvoorbeeld een lamp kapotvallen. Maar soms kan de schade ook grotere gevolgen hebben. Bijvoorbeeld omdat een medewerker door een bedrijfsongeval voor een deel arbeidsongeschikt raakt of als een klant flinke schade oploopt door een product dat u maakt. Lees hier alles over aansprakelijkheid.

zakelijke aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid & personeel

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de schade die een werknemer veroorzaakt aan anderen of de spullen van anderen. Laat uw werknemer bijvoorbeeld een kop soep over een gast vallen, dan kan de gast u aansprakelijk stellen.
zakelijke aansprakelijkheid

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid

Tijdens uw werk heeft u iets niet goed ingeschat waardoor de voorraadkelder van een klant is ondergelopen. Valt dit onder bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheid? En hoe zit het dan precies met dienstenaansprakelijkheid? We wijzen u de weg in het woud van verschillende soorten aansprakelijkheid.
zakelijke aansprakelijkheid

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering

Hoeveel een aansprakelijkheidsverzekering kost hangt af van verschillende factoren. Werkt u in de bouw of heeft u een nagelstudio? Bent u ZZP’er of heeft u 100 man in dienst? Hoeveel omzet heeft u ongeveer per jaar?

Veel gestelde vragen