Wat is een inventaris­verzekering?

Met een inventarisverzekering verzeker je alle spullen die niet voor verkoop bedoeld zijn tegen schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en water. Bij de inventaris horen alle zaken die je nodig hebt voor je bedrijf of beroep. Denk bijvoorbeeld aan desktops, bureaus, stoelen en machines. De schade wordt vergoed op basis van de opgegeven nieuwwaarde.

Online afsluiten of persoonlijk advies?

Zelf online je verzekering afsluiten kan waar en wanneer je maar wil. Je bepaalt zelf welke risico’s je verzekert en welke niet. Wil je verzekeringsadvies op maat? Bijvoorbeeld vanwege de hoge omzet of het specialisme van je bedrijf? De verzekeringsadviseur van Rabobank geeft je graag advies.
Wel verzekerd
  • Schade door diefstal en vandalisme na inbraak
  • Schade veroorzaakt door water dat via de kelder of de begane grond het gebouw binnenkomt
  • Beschadiging van spullen van anderen waar u op dat moment verantwoordelijk voor bent
  • Kasgeld tot € 5.000,-, ook tijdens transport naar de bank
  • Schade door aanrijding aan het gebouw
Niet verzekerd
  • Schade tijdens transport van inventaris; dit kunt u verzekeren met de transportverzekering
  • Schade door overstroming van bijvoorbeeld de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer of de grote rivieren zoals de Rijn, Maas en IJssel
  • Schade door computervirussen

Aanvullend te verzekeren

Maak je veel gebruik van elektronische apparaten? Dan is het verstandig om te kijken of je daar nog een aanvullende verzekering voor nodig hebt.
Elektronische apparaten
Verzeker zakelijke elektronische hulpmiddelen
Met een dekking voor elektronische hulpmiddelen ben je verzekerd voor schade aan alle zakelijke elektronische hulpmiddelen die je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan laptops, pinautomaten en navigatiesystemen. Deze dekking sluit je af als aanvulling op je Interpolis Inventarisverzekering.

Met deze aanvullende dekking is je elektronische apparatuur die je op locatie van je bedrijf of onderweg gebruikt, verzekerd. Ook als je de zakelijke apparatuur privé gebruikt.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Wat verzeker je met de Inventaris­verzekering?

Je verzekert je losse zaken in het bedrijf die niet voor verkoop bedoeld zijn. Tot de inventaris behoren alle zaken die de je nodig hebt om je bedrijf of beroep uit te oefenen. Bijvoorbeeld computers, bureaus, stoelen of gereedschap. Maar ook zonweringen, rolluiken, antennes, schotels, lichtreclames en reclameborden.
Wat verzeker je met de Inventaris­verzekering?
Brand/Storm Uitgebreid Top
Schade door brand, ontploffing, blikseminslag of overspanning
Schade door storm (vanaf windkracht 7)
Schade door inbraak of diefstal uit een gebouw
Schade door vandalisme in een gebouw
Schade door water uit een waterinstallatie die plotseling kapot is
Schade door het gewicht van water op het dak
Schade door neerslag die het gebouw plotseling binnenkomt
Schade door hagel
Schade door het gewicht van sneeuw
Schade door zaken die op het gebouw vallen, zoals bomen, antennes, steigers of hoogwerkers
Schade door een andere plotselinge gebeurtenis

Aanvullend te verzekeren

Geld
Verzeker het verlies van geld
Als je geld verliest, dan ben je daar met deze aanvullende dekking voor verzekerd. Bijvoorbeeld in geval van geldverlies door diefstal, afpersing, bedreiging met geweld of het aannemen van vals geld. Maar ook het verlies van geld door ontploffing, bliksem of storm (vanaf windkracht 7) is verzekerd. De dekking geldt in een gebouw op het risicoadres, tijdens vervoer in Nederland en in een woning of hotel in Nederland.
Draagbare elektronische kantoorapparatuur
Draagbare elektronische kantoorapparatuur buiten het gebouw verzekerd
Alle draagbare elektronische kantoorapparatuur die buiten je eigen locatie is, kun je aanvullend verzekeren. Je hoeft deze apparatuur, zoals laptops of beamers, niet per stuk op te geven. Wel zo makkelijk!

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.