Wat is een inventaris­verzekering?

Met een inventarisverzekering verzekert u alle spullen die niet voor verkoop bedoeld zijn tegen schade door diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en water. Bij de inventaris horen alle zaken die u nodig heeft voor uw bedrijf of beroep. Denk bijvoorbeeld aan desktops, bureaus, stoelen en machines. De schade wordt vergoed op basis van de opgegeven nieuwwaarde.

Online afsluiten of persoonlijk advies?

Zelf online uw verzekering afsluiten kan waar en wanneer u maar wilt. U bepaalt zelf welke risico’s u verzekert en welke niet. Wilt u verzekeringsadvies op maat? Bijvoorbeeld vanwege de hoge omzet of het specialisme van uw bedrijf? De verzekeringsadviseur van Rabobank geeft u graag advies.
Wel verzekerd
  • Schade door diefstal en vandalisme na inbraak
  • Schade veroorzaakt door het binnendringen van regenwater via de begane grond
  • Beschadiging van spullen van anderen waar u op dat moment verantwoordelijk voor bent
  • Kasgeld tot € 5.000,-, ook tijdens transport naar de bank
  • Schade door aanrijding aan het gebouw
Niet verzekerd
  • Schade tijdens transport van inventaris; dit kunt u verzekeren met de transportverzekering
  • Schade door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen
  • Schade door computervirussen

Aanvullend te verzekeren

Maak u veel gebruik van elektronische apparaten? Dan is het verstandig om te kijken of u daar nog een aanvullende verzekering voor nodig heeft.
Elektronische apparaten
Verzeker zakelijke elektronische hulpmiddelen
Met een dekking voor elektronische hulpmiddelen bent u verzekerd voor schade aan alle zakelijke elektronische hulpmiddelen die u gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan laptops, pinautomaten en navigatiesystemen. Deze dekking sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Inventarisverzekering.

Met deze aanvullende dekking is uw elektronische apparatuur die u op locatie van uw bedrijf of onderweg gebruikt verzekerd. Ook als u de zakelijke apparatuur privé gebruikt.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Wat verzekert u met de Inventaris­verzekering?

U verzekert uw losse zaken in het bedrijf die niet voor verkoop bedoeld zijn. Tot de inventaris behoren alle zaken die de u nodig hebt om uw bedrijf of beroep uit te oefenen. Bijvoorbeeld computers, bureaus, stoelen of gereedschap. Maar ook zonweringen, rolluiken, antennes, schotels, lichtreclames en reclameborden.
Wat verzekert u met de Inventaris­verzekering?
Brand/Storm Uitgebreid Top
Schade door brand, ontploffing, blikseminslag of overspanning
Schade door storm (vanaf windkracht 7)
Schade door inbraak of diefstal uit een gebouw
Schade door vandalisme in een gebouw
Schade door water uit een waterinstallatie die plotseling kapot is
Schade door het gewicht van water op het dak
Schade door neerslag die het gebouw plotseling binnenkomt
Schade door hagel
Schade door het gewicht van sneeuw
Schade door zaken die op het gebouw vallen, zoals bomen, antennes, steigers of hoogwerkers
Schade door een andere plotselinge gebeurtenis

Aanvullend te verzekeren

Eigen Gebrek
Verzeker schade aan apparaten de onderdeel zijn van de inventaris
Met de aanvullende dekking Eigen Gebrek verzekert u schade aan de apparaten die onderdeel zijn van de inventaris. U bent verzekerd bij een gebrek in het apparaat zelf, als de schade ontstaat binnen 5 jaar nadat het apparaat nieuw is gekocht. Ook in geval van schade door foutief gebruik of een bedieningsfout, bent u verzekerd. Beschadiging of niet goed werken van software valt niet onder deze dekking.
Buiten het gebouw
Inventaris buiten het gebouw verzekerd
Alle inventaris die buiten uw eigen locatie is, kunt u aanvullend verzekeren. U hoeft draagbare kantoorapparatuur, zoals laptops of beamers, niet per stuk op te geven. Wel zo makkelijk! Bovendien kunt u ook niet-draagbare objecten, zoals aggregaten of bronbemalingspompen, verzekeren als u deze aan ons opgeeft.
Geld
Verzeker het verlies van geld
Als u geld verliest, dan bent u daar met deze aanvullende dekking voor verzekerd. Bijvoorbeeld in geval van geldverlies door diefstal, afpersing, bedreiging met geweld of het aannemen van vals geld. Maar ook het verlies van geld door ontploffing, bliksem of storm (vanaf windkracht 7) is verzekerd. De dekking geldt in een gebouw op het risicoadres, tijdens vervoer in Nederland en in een woning of hotel in Nederland.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.