Een man zit bellend op de rand van de vijver in een park

Stappenplan collectieve camerabewaking

Als ondernemers op een bedrijventerrein aankondigen dat ze collectieve camerabewaking overwegen, stellen veel gemeenten de vraag of ondernemers de straat wel mogen filmen. Om te zorgen dat collectieve camerabewaking aan alle eisen voldoet, moet je een aantal stappen doorlopen.

Ben Kramer zit in een stoel

Zo helpt een RI&E om personeelsuitval te voorkomen

Uitval van personeel, dat wil je als werkgever het liefst voorkomen. De aandacht voor veiligheid op de werkvloer was dan ook nog nooit zo groot. Wist je dat de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) je helpt om de arbeidsrisico’s in je bedrijf aan te pakken? Ben Kramer, risicodeskundige Gezond & Veilig Werken, legt uit hoe dat zit. En hoe je met de RI&E een gezonde en veilige werkomgeving creëert, juist nu. 
Gertjan Mollink

'Niemand zit te wachten op schade'

Veiligheid op een bedrijvenpark is belangrijk. Niemand zit immers te wachten op schade. Schade legt een bedrijf stil en een ondernemer wil juist dóór. Ook wil iedereen dat klanten en bezoekers zich veilig
voelen. Toch sneeuwt het thema veiligheid vaak onder in de drukte van alledag. Daarom besteden ondernemersverenigingen dit traject vaak uit aan een parkmanager. Parkmanager Gertjan Mollink werkt aan veilige bedrijventerreinen.
KVO-B Keurmerk

In 4 stappen naar een veilig terrein

Met het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) verbeter je de veiligheid op jouw bedrijventerrein. Samen met de gemeente, politie en brandweer bekijk je wat je het beste kunt doen om de veiligheid op het terrein te verbeteren. De uitkomst: een veilige omgeving voor jouw personeel, minder bedrijfsschade, een beter imago en concurrentiepositie.

Korting met KVO-B

Interpolis biedt ondernemers met het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) tot 15% korting op hun brandverzekeringen. Daarnaast geeft Interpolis advies en draagt ze oplossingen aan die de kans op inbraken, vernielingen en brandstichting verkleinen.

Ook interessant voor jou? 

Inbraak op een bedrijventerrein

Voorkom een drugslab in je pand

Criminelen zoeken steeds nieuwe plekken om een drugslab of hennepkwekerij te starten. Wil jij graag een leegstaand pand verhuren? Zorg dat je weet aan wie je verhuurt.
Brand op een bedrijventerrein

Voorkom brand op een bedrijventerrein

Jaarlijks ontstaan honderden branden op bedrijventerreinen. We geven tips om het risico op brand te beperken.
Illegale activiteiten op een bedrijventerrein

Verklein de kans op inbraak in je bedrijfspand

De schade van een inbraak in een bedrijfspand kan oplopen tot wel € 100.000,-. We geven tips om de kans op inbraak te verkleinen.