flexibele werkplek

Zakelijk rijden: de mogelijkheden op een rij

Ondernemers kunnen voordelig rijden met een auto of bestelbus. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Zoals een privéauto, een auto van de zaak of een leaseauto. Wat voor uw bedrijf de beste optie is, hangt van verschillende dingen af. Zoals het aantal kilometers dat u zakelijk rijdt. Maar ook bijtelling, afschrijvingskosten en onderhoudskosten spelen een rol. Wij beschrijven de opties voor u, zodat u een een keuze kunt maken.
Autoschade

Schade en diefstal: bescherm uw bedrijf

Zelfs als u voorbeeldig rijdt, kunt u als ondernemer te maken krijgen met schade aan uw vervoersmiddel. Of slachtoffer worden van autodiefstal of -inbraak. Het is dan fijn om te weten dat uw verzekeringen goed geregeld zijn. Maar weet u dat u zelf veel kunt doen om diefstal en schade te voorkomen? In de onderstaande artikelen vindt u handige tips en informatie om de continuïteit van uw bedrijf te beschermen.
Stormschade

Welke dekking heb ik nodig?

Als ondernemer houdt u van vrijheid en zelf kiezen. Daarom heeft u bij het afsluiten van onze zakelijke vervoersverzekeringen de keuze tussen verschillende dekkingen. Zo betaalt u alleen voor wat echt nodig is en wat past bij uw bedrijf. Vervoert u goederen? Dan kunt u bijvoorbeeld ook de inhoud van een auto of bestelbus verzekeren. We zetten de keuzes op een rij.
man aan het autorijden

Schadevrije jaren en korting op uw premie

Schadevrije jaren is een term die altijd voorbijkomt bij het afsluiten van een (zakelijke) autoverzekering. Dit zijn jaren die u opbouwt als u zonder schade rijdt. Als u schadevrij rijdt, krijgt u korting op de premie van uw verzekering. We leggen uit hoe dit precies werkt.
Eurobiljetten

Bijtelling, hoe zit dat?

Als u zakelijk rijdt, heeft u als ondernemer verschillende belastingvoordelen. Welke dat zijn, hangt af van de vorm van zakelijk vervoer die u kiest. Gebruikt u uw auto van de zaak of zakelijke leaseauto ook privé? Dan betaalt u soms bijtelling. Wat bijtelling precies is, leggen we u graag uit.  

Autoschade, wat nu?

Diefstal van uw zakelijke auto

Het is vervelend als u te maken krijgt met diefstal van een bedrijfsauto of bestelbus. We helpen u graag verder.

Geparkeerde autos

Schade aan uw zakelijke auto

In geval van schade aan uw bedrijfsauto of bestelbus, wilt u zo snel weer verder kunnen. Daar helpen we u graag bij.

Man die onder de motorkap van zijn auto kijkt

Veelgestelde vragen

Is een zakelijke autoverzekering verplicht als ik mijn privéauto gebruik voor mijn bedrijf?
Dat ligt aan de situatie. Gebruikt u uw privéauto alleen om klanten te bezoeken? Dan heeft u dekking op uw particuliere autoverzekering. Gebruikt u een bestelbus op eigen naam, bijvoorbeeld om een bedrijf te runnen en spullen te vervoeren? In dat geval spreken we van zakelijk gebruik en dan heeft u wel een zakelijke verzekering nodig. Andere voorbeelden van zakelijk gebruik met privéauto zijn rijlessen, koeriersdiensten en taxidiensten. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden van uw verzekering of neem contact met ons op. Uiteraard is een zakelijke verzekering altijd nodig als het kenteken op naam van een bedrijf staat.
Kan ik voor mijn zakelijke auto ook mijn no-claimkorting beschermen?
Jazeker, dat kan. Met de No-Claim Garantie voorkomt u dat bij de eerste de beste schade meteen uw no-claimkorting daalt.
Wat is bijtelling?
Bijtelling is een soort extra belasting die u betaalt als u een zakelijke auto ook privé gebruikt. Lees meer over bijtelling.
Zijn de spullen in of aan mijn bus verzekerd?
Ja, dit is in de meeste gevallen mee te verzekeren. Dat geldt voor roofracks, vaste ladders of wandkasten, maar ook voor bijvoorbeeld een laad- en loskraan. Bekijk voor meer informatie onze voorwaarden. Wilt u ook schade aan en diefstal van gekochte en verkochte spullen tijdens transport en opslag verzekeren? Sluit dan onze aanvullende Transportverzekering af.