Wat zijn de belangrijkste risico's in de bouw?

Bouwinspectie

Krijg inzicht in uw risico's

Een bouwbedrijf kunt u vergelijken met een huis. Als u wilt dat het blijft staan, is niet alleen een stevige fundering nodig. Het is ook belangrijk om te weten wat er allemaal mis kan gaan of welke zaken de toekomst van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Door de risico's in beeld te brengen, kunt u zichzelf beter beschermen. Wij hebben de belangrijkste risico's voor u onder elkaar gezet.

Ondernemer in de bouw die aan het werk is op de bouwplaats

Verhalen en tips uit de praktijk

Omgaan met risico's in de bouwsector is voor u als ondernemer belangrijk. Want zo kunt u problemen voorkomen of beperken. Onze risicodeskundigen helpen graag door hun inzichten met u te delen. Ook geven zij preventietips over hoe u uw bedrijf veiliger kunt maken.

Lees meer over onze klant LSB Groep


De 6 meest gekozen verzekeringen door ondernemers in de bouw

Als ondernemer bent u elke dag druk aan het werk en gefocust op de groei van uw bedrijf. Voor het uitzoeken of regelen van verzekeringen blijft maar weinig tijd over. Daarmee helpen wij u graag. Hieronder staan de verzekeringen die door uw collega’s in de bouw het vaakst worden gekozen.
Stucadoor die aan het werk is

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Stel dat u of een medewerker schade aan (spullen van) een ander veroorzaakt. De kosten hiervan wilt u liever niet zelf betalen. Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken.

 

Ramenzetter

CAR-verzekering

Dit is een verzekering die goed aansluit op uw bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade die uzelf of een medewerker veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing. En als de schade veroorzaakt werd door een onderaannemer. 


Ondernemer achter zijn bureau met computer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als u een tijd niet of niet volledig kunt werken, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, mist u inkomen. Met een arbeids­ongeschiktheids­verzekering ontvangt u een maandelijks inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. We helpen u ook om te voorkomen dat het zover komt.


Bestelauto

Bestelautoverzekering 

Een betrouwbare bestelauto of bestelbus is onmisbaar. Maar juist als u veel onderweg bent, is de kans groter dat u schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met uw bestelbus. Een bestelautoverzekering verzekert u hiervoor. En met een uitgebreide dekking krijgt u ook bij diefstal en schade aan uw eigen bestelbus een vergoeding.


Bouwhelm

Rechtsbijstandverzekering 

Soms ontstaat er een zakelijk conflict waar u samen niet uitkomt. Bijvoorbeeld over het betalen van een nota of over de levering van materiaal. Dan is het slim om iemand met juridische kennis in de arm te nemen. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u deskundige rechtshulp en hoeft u de kosten niet zelf te betalen.


Bestelbus

Transportverzekering

Ligt uw bestelauto vol met (gehuurde) spullen, zoals gereedschap of steigerplanken? Dan bent u met een transportverzekering verzekerd tegen diefstal van en schade aan de spullen die u vervoert. U ontvangt een vergoeding om de spullen te vervangen en bent snel weer aan het werk zonder extra kosten.

Ontwikkelingen in de bouwsector

Nieuws in de bouw

Blijf op de hoogte van actualiteiten in de bouw. Zo kunt u slim inspelen op gebeurtenissen binnen de sector. Wij hebben de beste nieuwslinks voor u verzameld.

Iemand aan het werk op een bouwplaats

Wetten en regels

Wilt u weten met welke wetten, regels en vergunningen u te maken heeft in de bouw? Dan vindt u hier handige linkjes voor meer specifieke informatie.

Weegschaal

Cijfers en trends

Bekijk uitgebreide informatie en analyses over de bouwsector, wereldwijde trends, ontwikkelingen en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Grafieken op een tablet