Wat zijn de belangrijkste risico's in de bouw?

3 mannen met bouwhelmen kijken naar een bouwtekening op een bouwplaats

Krijg inzicht in je risico's

Een bouwbedrijf kun je vergelijken met een huis. Als je wilt dat het blijft staan, is niet alleen een stevige fundering nodig. Het is ook belangrijk om te weten wat er allemaal mis kan gaan of welke zaken de toekomst van jouw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Door de risico's in beeld te brengen, kun je jezelf beter beschermen. Wij hebben de belangrijkste risico's voor jou onder elkaar gezet.

Man haalt gereedschappen uit zijn klussenbus

Verhalen en tips uit de praktijk

Omgaan met risico's in de bouwsector is voor jou als ondernemer belangrijk. Want zo kun je problemen voorkomen of beperken. Onze risicodeskundigen helpen graag door hun inzichten met je te delen. Ook geven zij preventietips over hoe je jouw bedrijf veiliger kunt maken.

Lees meer over onze klant LSB Groep


De 6 meest gekozen verzekeringen door ondernemers in de bouw

Als ondernemer ben je elke dag druk aan het werk en gefocust op de groei van je bedrijf. Voor het uitzoeken of regelen van verzekeringen blijft maar weinig tijd over. Daarmee helpen wij je graag. Hieronder staan de verzekeringen die door je collega’s in de bouw het vaakst worden gekozen.
Man legt een houten vloer

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Stel dat jij of een medewerker schade aan (spullen van) een ander veroorzaakt. De kosten hiervan wil je liever niet zelf betalen. Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

 

Zicht door een woning in aanbouw op een bouwplaats

CAR-verzekering

Dit is een verzekering die goed aansluit op je bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade die jijzelf of een medewerker veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing. En als de schade veroorzaakt werd door een onderaannemer. 


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je een tijd niet of niet volledig kunt werken, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, mis je inkomen. Met een arbeids­ongeschiktheids­verzekering ontvang je een maandelijks inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. We helpen je ook om te voorkomen dat het zover komt.


Man loopt naar zijn bestelauto op een bouwplaats

Bestelautoverzekering 

Een betrouwbare bestelauto of bestelbus is onmisbaar. Maar juist als je veel onderweg bent, is de kans groter dat je schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met je bestelbus. Een bestelautoverzekering verzekert je hiervoor. En met een uitgebreide dekking krijg je ook bij diefstal en schade aan je eigen bestelbus een vergoeding.


3 mannen met bouwhelmen kijken naar een bouwtekening op een bouwplaats

Rechtsbijstandverzekering 

Soms ontstaat er een zakelijk conflict waar je samen niet uitkomt. Bijvoorbeeld over het betalen van een nota of over de levering van materiaal. Dan is het slim om iemand met juridische kennis in de arm te nemen. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je deskundige rechtshulp en hoef je de kosten niet zelf te betalen.


Man zoekt in zijn klussenbus naar het juiste gereedschap

Transportverzekering

Ligt je bestelauto vol met (gehuurde) spullen, zoals gereedschap of steigerplanken? Dan ben je met een transportverzekering verzekerd tegen diefstal van en schade aan de spullen die je vervoert. Je ontvangt een vergoeding om de spullen te vervangen en bent snel weer aan het werk zonder extra kosten.

Ontwikkelingen in de bouwsector

Nieuws in de bouw

Blijf op de hoogte van actualiteiten in de bouw. Zo kun je slim inspelen op gebeurtenissen binnen de sector. Wij hebben de beste nieuwslinks voor je verzameld.

Iemand aan het werk op een bouwplaats

Wetten en regels

Wil je weten met welke wetten, regels en vergunningen je te maken hebt in de bouw? Dan vind je hier handige linkjes voor meer specifieke informatie.

Weegschaal

Cijfers en trends

Bekijk uitgebreide informatie en analyses over de bouwsector, wereldwijde trends, ontwikkelingen en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Grafieken op een tablet