Wat zijn de belangrijkste risico’s in de horeca?

Kok heeft wokpan vast met vlammen erin

Krijg inzicht in jouw risico’s als horecaondernemer

Ondernemen is vooruitzien en inspelen op veranderende behoeftes. Daarbij is het ook belangrijk om te weten wat er mis kan gaan. En welke zaken de toekomst van jouw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Door de risico's in beeld te brengen, kun je jezelf beter beschermen. Wij bespreken de belangrijkste risico's voor horecabedrijven.

De 6 meest gekozen verzekeringen in de horeca

Als horecaondernemer ben je dag in, dag uit aan het werk. Vaak van vroeg tot laat. Voor het uitzoeken of regelen van je verzekeringen blijft maar weinig tijd over. Om je op weg te helpen, hebben we de meest gekozen verzekeringen in de horeca op een rij gezet.
Kokende koks in een restaurantkeuken

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Stel dat jij of een medewerker per ongeluk letselschade of schade aan spullen van een ander veroorzaakt. De kosten hiervan wil je liever niet zelf betalen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) hoef je je hierover geen zorgen meer te maken.
Man schenkt kop koffie in

Inventarisverzekering

Bij de inventaris horen alle spullen die je nodig hebt voor je bedrijf. Zoals keukenapparatuur, machines en meubilair. Met een inventarisverzekering zijn alle spullen die je niet verkoopt, verzekerd tegen schade door diefstal, inbraak, brand, storm en water.
Wijnflessen op een rij

Voorraadverzekering

De voorraad die je in je bedrijf hebt, is bedoeld voor verkoop aan je klanten. Maar wat als je voorraad gestolen wordt of verloren gaat door storm-, brand- of waterschade? Met een voorraadverzekering ben je verzekerd tegen deze en andere schades.
Vlam in de pan in restaurantkeuken

Bedrijfsschadeverzekering

Stel dat jouw bedrijfspand zodanig beschadigd raakt dat je niet verder kunt met ondernemen. Dat kan (tijdelijk) leiden tot geen of minder omzet en brutowinst. We noemen dit bedrijfsschade. Inkomsten die je misloopt, verzeker je met een bedrijfsschadeverzekering. Zo kun je vaste lasten en kosten door blijven betalen.
Vrouw noteert iets, terwijl ze een telefoon aan haar oor heeft

Rechtsbijstandverzekering

Soms ontstaat er zakelijk een conflict waar je samen niet uitkomt. Dan is het verstandig hulp in te schakelen van iemand met juridische kennis. De kosten kunnen hierbij flink oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering hoef je die gelukkig niet zelf te betalen.
Vrouw maakt ontwerp voor een horecapand

Huurdersbelang

Investeer je in een gehuurd bedrijfspand? Dan zijn verbouwingen en aanpassingen die je doet niet standaard verzekerd via de verhuurder. Met een huurdersbelangverzekering verzeker je verbouwingen en aanpassingen tegen schade door brand, storm of inbraak.
Iemand die zich op een laptop inschrijft voor de nieuwsbrief van Interpolis: Glashelder Nieuws.
Je hoeft niets meer te missen.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: Glashelder Nieuws Horeca. En ontvang informatie en tips over veiligheid, voorkomen van schade en onze verzekeringen.
Nog 1 stap te gaan
Je ontvangt van ons een e-mail. Bevestig je inschrijving door een simpele klik op de link in de e-mail. Deze link is 24 uur geldig.
Oeps, er ging iets mis
Probeer het nog eens.
Bezig met verzenden
...
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen!
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: Glashelder Nieuws Horeca. En ontvang informatie en tips over veiligheid, voorkomen van schade en onze verzekeringen.

Ontwikkelingen in de horecasector

Man zit aan tafel en leest een krant

Nieuws in de horeca

Blijf op de hoogte van actualiteiten in de horeca. Zo kun je slim inspelen op gebeurtenissen binnen de sector. Wij hebben de beste nieuwslinks voor je verzameld.
Stempel

Wetten en regels

In de horeca heb je met veel verschillende wetten, regels en vergunningen te maken. Ontdek wat voor jouw onderneming in de horeca relevant is.
Administratie op een laptop

Cijfers en trends

Wat verandert er allemaal in de branche? Hoe ontwikkelen behoeftes en verwachtingen van consumenten zich? Lees over trends en ontwikkelingen binnen de horecawereld.