Wat is een arbeidsongeschiktheids­verzekering?

Een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) garandeert dat u een maandelijkse uitkering krijgt als u door ziekte, burn-out, zwangerschap of een ongeval (tijdelijk) geen inkomen meer kunt verdienen.

Waarom een arbeidsongeschiktheids­verzekering?

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet als u niet kunt werken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) beschermt u zichzelf en uw bedrijf voor de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Met de Interpolis AOV bent u goed verzekerd. U krijgt bij ziekte of arbeidsongeschiktheid een maandelijkse uitkering. De hoogte hiervan hangt af van het verzekerde bedrag en van hoeveel u nog kunt werken. Inkomen uit ander werk mag u gewoon houden.
Wel verzekerd
Niet verzekerd
Man zittend in een stoel

Is een AOV iets voor u?

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een goede oplossing om het risico van inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid op te vangen. Bovendien kunt u onze verzekering helemaal afstemmen op uw situatie. U bepaalt bijvoorbeeld zelf welk bedrag u wilt verzekeren en hoe lang uw eigenrisicoperiode is. Zo vindt u de juiste balans tussen risico en zekerheid. Bekijk ook de andere mogelijkheden.

Afsluiten met of zonder advies

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kunt u met en zonder advies afsluiten. De verschillen ziet u in de tabel hieronder. Beschikt u zelf over genoeg kennis en ervaring? Dan heeft u misschien geen adviseur nodig. U vraagt dan online uw AOV aan via rabobank.nl. U betaalt dan geen kosten voor advies, maar u heeft ook minder keuzemogelijkheden.

InkomensZekerPlan

Afsluiten met advies

Interpolis AOV

Afsluiten zonder advies

Verzekerd bedrag

€ 4.000,- tot € 150.000,-, vrije beroepen tot € 250.000,-

€ 4.000,- tot € 250.000,-

Wachttijd

1, 2, 3, 6, 12 of 24 maanden

1, 2, 3, 6, 12 of 24 maanden

Eindleeftijd

50, 55 t/m 68 jaar (afhankelijk van uw beroep)

55 t/m 68 jaar (afhankelijk van uw beroep)

Uitkeringsduur bij arbeidsongeschiktheid

Tot eindleeftijd of maximaal een uitkering voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar

Tot eindleeftijd

Behoud koopkracht

Uitkering stijgt jaarlijks met 0, 2 of 3% of met CBS prijsindex.

Uitkering blijft gelijk of stijgt jaarlijks met CBS prijsindex.

Basis voor bepalen arbeidsongeschiktheid

Beroeps­arbeidsongeschiktheid of passende arbeid

Beroeps­arbeidsongeschiktheid

Uitkeringsdrempel

25%, 35%, 50% of 75%

Altijd 25%

Premiebetaling

Per maand, kwartaal of jaar

Per maand, kwartaal of jaar

Aanvullingen

Extra dekking voor vaste lasten of waarnemingskosten (medische en zakelijke professionals) mogelijk

Geen extra mogelijkheden

Voorwaarden en Informatiedocumenten

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Ook interessant voor u?

Eigen bedrijf starten

Bij de start van uw bedrijf komt veel kijken. Nadenken over bedrijfsrisico’s hoort daar ook bij. Kent u de belangrijkste risico’s van uw nieuwe bedrijf?

Een startende ondernemer bij een whiteboard met post-its

Medische acceptatie

Bij het afsluiten van de verzekering beoordelen wij uw gezondheid. Wilt u meer weten over hoe dit acceptatieproces werkt? 

Twee mannen rennen buiten in de zon. Voordat u uw overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten moet u een gezondheidsverklaring invullen.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Interpolis biedt in combinatie met haar AOV een aantal preventiediensten aan om u te helpen met een gezonde levensstijl.

Vrouw in sportkleren strekt haar been op de grond in het bos. Met behulp van de preventiediensten van Interpolis kunt u arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Klanten aan het woord

Met een AOV vangt u inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid op. U ontvangt dan een maandelijkse uitkering. Én Interpolis gaat nog een stapje verder. Collega ondernemers vertellen u over de periode dat zij arbeidsongeschikt waren.