Beperking brandrisico

Met de Interpolis Elektrakeuring controleren we het brandrisico van jouw elektrisch materieel.

Keuring binnen 1 maand

De keuring wordt in de meeste gevallen binnen 1 maand uitgevoerd.

Scherpe prijs

Je kunt de Interpolis Elektrakeuring tegen een scherp tarief kopen.

Voor iedereen

De Interpolis Elektrakeuring is voor iedereen, ook als je niet bij Interpolis verzekerd bent.

Wat is Interpolis Elektrakeuring?

Wat is het nut van een SCIOS Scope 10-keuring?

Eén van de grootste oorzaken van brand bij bedrijven is een defect of onveilige situatie in het elektrisch materieel. Door regelmatig een SCIOS Scope 10-keuring te laten uitvoeren beperk je het risico op het ontstaan van brand. Bovendien voldoe je hiermee aan de voorwaarden die veel verzekeraars stellen.

Hoe werkt de Interpolis Elektrakeuring?

Als je een Interpolis Elektrakeuring koopt, voert een SCIOS gecertificeerd bedrijf de inspectie uit. De inspecteur maakt samen met jou een rondgang over je bedrijf. Je krijgt tips om de ’brandveiligheid op je bedrijf te vergroten en de inspecteur benoemt aandachtspunten. Na het bezoek maakt de inspecteur een rapport. In dit rapport kun je zien of er afwijkingen zijn geconstateerd tijdens de inspectie van het elektrisch materieel. Als er afwijkingen zijn geconstateerd, dan geeft het rapport ook aan welke gebreken (afwijkingen) als eerste om een oplossing vragen.

Als je alles hebt hersteld, geef je dit door aan je verzekeraar. 
Inspecteur doet een elektrakeuring

Wat controleert een inspecteur allemaal?

Bij een SCIOS scope 10 keurt de inspecteur het elektrisch materieel. De inspecteur kijkt daarbij naar alle elektrische onderdelen die bij jouw gebouw horen. Ook kijkt hij naar de omgeving van alle apparaten en naar de losse installaties, bijvoorbeeld verlengsnoeren. Tijdens de keuring voert de inspecteur een aantal tests uit. Bijvoorbeeld:

 • Controleren van de verdelers.
 • Meten van de isolatieweerstanden.
 • Testen van de aarding en aardlekschakelaar.
 • Detectie van hotspots met thermografie.
 • Controleren van de achterliggende installatie.
Meer informatie hierover vind je in het inspectieplan.
Inspecteur doet een elektrakeuring

Samenwerking Parkstad Inspecties

Voor de uitvoering van de Interpolis Elektrakeuring werken we samen met Parkstad Inspecties. Parkstad Inspecties is een onafhankelijk, SCIOS gecertificeerd adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties.

Voor het uitvoeren van de keuring verwerkt Parkstad persoonsgegevens. Lees hoe Parkstad met je gegevens omgaat.

Nog een keer de voordelen op een rij
 • Beperking van brandrisico elektrisch materieel.
 • Elektrakeuring meestal binnen 1 maand.
 • Scherpe prijs bij aankoop via Interpolis.

Man in kas controleert elektrische installatie

Elektrakeuring voor agrarische bedrijven

Ben je eigenaar van een agrarisch bedrijf? Dan is de Interpolis Elektrakeuring voor agrarische bedrijven voor jou geschikt. Ontdek de voordelen en prijzen.

Veelgestelde vragen

 • Waarom werkt Interpolis samen met Parkstad Inspecties?
  Voor Interpolis Elektrakeuring werken we samen met Parkstad Inspecties. Parkstad Inspecties is een onafhankelijk, SCIOS gecertificeerd adviesbureau voor veilige en duurzame technische installaties.

   

  Wij kiezen voor Parkstad Inspecties omdat ze zeer vakkundig zijn. Daarnaast passen de kernwaarden van Parkstad Inspecties zoals innovatief, betrokken en duurzaam goed bij de waarden van Interpolis. 
   
  Voor het uitvoeren van de keuring verwerkt Parkstad persoonsgegevens. Lees hoe Parkstad met je gegevens omgaat.
 • Hoe vaak moet ik een elektrakeuring laten uitvoeren?

  Hoe vaak je de keuring moet uitvoeren is afhankelijk van je verzekeraar. Op het polisblad of in de voorwaarden van je brandverzekering staat of een elektrakeuring verplicht is en hoe vaak je de keuring moet laten uitvoeren. In de meeste gevallen is dat iedere 3 tot 5 jaar.

 • Wat gebeurt er als ik het verkeerde product koop?Zorg dat je het juiste aantal schakel- en verdeelinrichtingen doorgeeft. Zo kan er voldoende tijd ingepland worden voor de inspectie van je elektrisch materieel. Je prijs wordt berekend op basis van de informatie die je doorgeeft. Als deze informatie niet (helemaal) klopt heeft dit gevolgen voor de tijdsduur en kosten van de keuring. Dit wordt meerwerk genoemd.
  De kosten voor meerwerk worden bepaald door het aantal uren extra werk. Het tarief voor meerwerk is € 95,- per uur.
 • Wanneer kan de keuring uitgevoerd worden?
  • Werkzaamheden vinden plaats op maandag tot vrijdag tussen 6.00 en 18.00 uur.
  • Voor uren buiten reguliere werktijden en op zaterdag betaal je 30% opslag op het uurtarief.
  • Voor uren op zon- en feestdagen betaal je 60% opslag op het uurtarief.

  De ingevulde herstelverklaring stuur je naar Parkstad Inspecties. Ben je bij Interpolis verzekerd? Stuur de verklaring dan ook naar je Rabobank. Dan geven zij dit door aan ons.

 • Ontvang ik een herinnering voor herkeuring?
  Het elektrisch materieel van je bedrijf verandert en veroudert in de loop van tijd. Daarom is een periodieke keuring belangrijk.

  Als je kiest voor een Interpolis Elektrakeuring, dan ontvang je automatisch na 5 jaar een herinnering voor je periodieke keuring.

Meer vragen
 • Kan ik de keuring ook aanschaffen als het voor de verzekering niet verplicht is?Ja, je kan Interpolis Elektrakeuring ook kopen als je verzekeraar je niet verplicht om de keuring uit te laten voeren. Het is altijd zinvol om de elektrakeuring uit te voeren. Hiermee beperk je het risico op het ontstaan van brand in je bedrijfsgebouw.
 • Moet ik een Interpolis verzekering hebben om een elektrakeuring te kopen?

  Nee, een Interpolis Elektrakeuring kan door iedere ondernemer worden besteld, ook als jouw bedrijf ergens anders verzekerd is. De keuring voldoet aan SCIOS Scope 10 en daarmee aan de eisen van (de meeste) verzekeraars.

 • Wat gebeurt er als ik de keuring niet laat uitvoeren, terwijl dit voor de verzekering van mijn gebouw verplicht is?

  Als je voor de brandverzekering verplicht bent om een elektrakeuring te laten uitvoeren en je doet dit niet, kan dat gevolgen hebben als er toch schade door brand ontstaat. Wat de gevolgen precies zijn, vind je op je verzekeringsbewijs of in de verzekeringsvoorwaarden.

 • Hoe lang duurt een Elektrakeuring?Hoe lang de keuring precies duurt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijfsgebouw, de complexiteit van en het aantal verdeelkasten. Je moet zelf ook aanwezig  zijn. Dit geeft de inspecteur de mogelijkheid om eventueel geconstateerde risicovolle afwijkingen in het inspectierapport uit te leggen.
 • Wat is een herstelverklaring?In een herstelverklaring geeft je installateur aan dat je de eventuele mankementen die uit het inspectierapport kwamen, hebt laten repareren. De herstelverklaring moet vervolgens door je installateur worden ingevuld en ondertekend. Stuur de herstelverklaring naar Parkstad Inspecties zodat de installatie kan worden afgemeld in het SCIOS-portaal. Als bewijs van deze afmelding ontvang je een SCIOS-verklaring.
 • Voor wanneer moet je de herstellingen uitvoeren?

  De termijn die je hebt voor het uitvoeren van de herstellingen is bij Interpolis 1 jaar na ingangsdatum van de verzekering. Ben je elders verzekerd, check dan je verzekeringspolis. De afwijkingen die direct brandgevaar opleveren moet je direct herstellen.

  Bewijs van de herstellingen, denk aan bonnetjes en foto’s, bewaar je zelf.

Minder vragen

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over Elektrakeuring? Neem contact met ons op. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Maandag tot en met vrijdag: 8:30 – 17:00 uur.