Verzuim

Omgaan met ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Langdurige ziekte van een medewerker is vervelend. In de eerste plaats voor de persoon zelf, maar ook voor u als werkgever. U betaalt namelijk het loon door, maar hebt ook een rol in de begeleiding van uw medewerker. Bij dit proces komt er veel op u af. We helpen u daarom met informatie en tips.

Drie mensen in overleg, zittend aan een tafel, met daarachter twee mensen die staand meeluisteren.

Verzuimproces: alle stappen op een rij

De telefoon gaat: een ziekmelding van een medewerker. Vanaf dit moment moet u verschillende zaken regelen. Wij helpen u daar graag bij en zetten daarom alle stappen in het verzuimproces voor u op een rij. Zodat u en uw medewerker zich kunnen focussen op het herstel.

Ziekteverzuim in de praktijk

Als een medewerker langdurig ziek is, bent u als werkgever verplicht tot loondoorbetaling. Bovendien bent u verantwoordelijk voor een goed verloop van het re-integratieproces. Bekijk wat verzuim in de praktijk voor u betekent.

Twee handen typend op een laptop die op tafel staat

Bereken de kosten van verzuim voor uw bedrijf

U wilt uw bedrijf beschermen tegen hoge verzuimkosten. Een goed beeld hebben van de kosten is daarin de eerste stap. Want weet u wat het u kost als een medewerker door ziekte langere tijd niet kan werken? En weet u hoe het verzuimpercentage van uw bedrijf zich verhoudt tot uw branche? Via de gratis Verzuimkostentool krijgt u meer inzicht.

Verzuimverzekeringen

U kunt een verzuimverzekering online afsluiten of via uw Rabobank-adviseur. Als u online afsluit, dan krijgt u een vast pakket voor loondoorbetaling en verzuimmanagement. Bij afsluiten via uw adviseur hebt u meer keuzevrijheid. 

Lees meer over de verschillen
Ondernemer voor de deur van zijn lunchroom

Online afsluiten

Met de Verzuimverzekering ZekerVanJeZaak® verzekert u de kosten van loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker.
Man in een warehouse, met een pakket onder zijn arm

Afsluiten via adviseur

Interpolis ZekerVoorJePersoneel® is een verzuimverzekering die aansluit op uw situatie. U kiest zelf welke risico’s u zelf draagt en welke u verzekert.

Ook interessant voor u?

Oorzaken van verzuim

Ziekteverzuim kan gaan over griep, maar ook over een chronische ziekte, lichamelijk letsel of een psychische aandoening. In ons e-book leest u alles over oorzaken van verzuim.

Een man die, staand op een ladder, in huis aan het klussen is

Inzicht in risico's

Als ondernemer is het van belang om goed inzicht te hebben in de risico's van verzuim. Alleen dan kunt u deze risico’s voorkomen of beperken. En dat is goed voor uw medewerkers én voor uw bedrijf.

Twee mannen die bezig zijn met een schoonmaakklus. Eén van de mannen zit bovenop een zonnepaneel en maakt deze schoon met een bezem.

Personeel in dienst

Verzuim is een belangrijk thema als u personeel in dienst neemt. Maar ook andere zaken, zoals aansprakelijkheid en veiligheid, vragen om uw aandacht.

Man die in een magazijn aan het werk is met een vorkheftruck.