Ontdek wat verzuim voor uw bedrijf betekent

icoon van een mannetje met een gebroken arm

Verzuimproces: alle stappen op een rij

Vanaf het moment dat een medewerker zich ziek meldt, moet u verschillende zaken regelen. Wij helpen u daar graag bij en zetten alle stappen in het verzuimproces voor u op een rij. Zodat u en uw medewerker zich kunnen focussen op het herstel. Bekijk het overzicht in de pdf of lees alle informatie over de stappen in het proces.

Ziekteverzuim in de praktijk

Stel je medewerker is ziek. Dat is niet alleen vervelend voor je medewerker maar ook voor jou. Je wilt natuurlijk dat je medewerker zo snel mogelijk beter wordt. In de tussentijd moet je wel loon doorbetalen en krijg je er geen of minder productie voor terug.
Twee handen typend op een laptop die op tafel staat

Bereken de kosten van verzuim voor uw bedrijf

U wilt uw bedrijf beschermen tegen hoge verzuimkosten. Een goed beeld hebben van de kosten is daarin de eerste stap. Want weet u wat het u kost als een medewerker door ziekte langere tijd niet kan werken? En weet u hoe het verzuimpercentage van uw bedrijf zich verhoudt tot uw branche? Via onze gratis verzuimkostentool krijgt u meer inzicht.

Lachende man op een bureaustoel met zijn handen achter zijn hoofd

E-book ziekteverzuim

De gezondheid en tevredenheid van medewerkers is voor elke ondernemer belangrijk. Ziekteverzuim wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Ontdek inzichten en tips in ons E-book Ziekteverzuim.

Ondernemer die aan het bellen is over zijn verzuimverzekering
Verzuimverzekering
Onze verzuimverzekering Interpolis ZekerVoorJePersoneel® sluit aan op uw situatie. U kiest welke risico’s u zelf draagt en welke u verzekert. Deze verzuimverzekering sluit u af via uw Rabobank-adviseur.

Bekijk de verhalen van collega-ondernemers

Eigenaar van Scherpte B.V. die op zijn laptop aan het werk is

Investeren in kwaliteit met een verzuimverzekering

Het verhaal van Scherpthe B.V.
Bij Scherpthe B.V. staat betrouwbaarheid voorop. Het bedrijf investeert in kwaliteit met een verzuimverzekering van Interpolis. Eigenaar Jochem Terlunen vertelt zijn verhaal.

Het belang van begeleiding bij langdurig verzuim

Het verhaal van Kariflex
Jaap van der Plas, financieel directeur en hoofd personeelszaken bij Kariflex, vertelt hoe belangrijk zijn medewerkers zijn voor het bedrijf. Jaap heeft een partner als Interpolis nodig die hem persoonlijk en deskundig begeleidt bij langdurig verzuim van medewerkers. Zodat zij snel kunnen re-integreren op de werkvloer.