Ontdek wat verzuim voor je bedrijf betekent

icoon van een mannetje met een gebroken arm

Verzuimproces: alle stappen op een rij

Vanaf het moment dat een medewerker zich ziek meldt, moet je verschillende zaken regelen. Wij helpen je daar graag bij en zetten alle stappen in het verzuimproces voor je op een rij. Zodat jij en je medewerker zich kunnen focussen op het herstel. Bekijk het overzicht in de pdf of lees alle informatie over de stappen in het proces.

Ziekteverzuim in de praktijk

Stel je medewerker is ziek. Dat is niet alleen vervelend voor je medewerker maar ook voor jou. Je wilt natuurlijk dat je medewerker zo snel mogelijk beter wordt. In de tussentijd moet je wel loon doorbetalen en krijg je er geen of minder productie voor terug.
Vrouw die de verzuimkosten van haar bedrijf berekent met de verzuimkostentool.

Bereken de kosten van verzuim voor je bedrijf

Je wil je bedrijf beschermen tegen hoge verzuimkosten. Een goed beeld hebben van de kosten is daarin de eerste stap. Want weet je wat het je kost als een medewerker door ziekte langere tijd niet kan werken? En weet je hoe het verzuimpercentage van je bedrijf zich verhoudt tot de branche? Via onze gratis verzuimkostentool krijg je meer inzicht.
3 mensen wandelen in een park en praten met elkaar.

Voorkom verzuim met onze preventiediensten.

Ga aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Wij bieden oplossingen en diensten waarmee jij en je medewerkers tegenslagen voorkomen en gezond blijven. Heb je een verzuimverzekering bij Interpolis? Dan kun je hier zonder extra kosten gebruik van maken.

Lachende man op een bureaustoel met zijn handen achter zijn hoofd

E-book ziekteverzuim

De gezondheid en tevredenheid van medewerkers is voor elke ondernemer belangrijk. Ziekteverzuim wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Ontdek inzichten en tips in ons E-book Ziekteverzuim.

Ondernemer die aan het bellen is over zijn verzuimverzekering

Verzuimverzekering

Onze verzuimverzekering Interpolis ZekerVoorJePersoneel® sluit aan op je situatie. Je kiest welke risico’s je zelf draagt en welke je verzekert. Deze verzuimverzekering sluit je af via je Rabobank-adviseur.

Bekijk de verhalen van collega-ondernemers

Eigenaar van Scherpte B.V. die op zijn laptop aan het werk is

Investeren in kwaliteit met een verzuimverzekering

Het verhaal van Scherpthe B.V.

Bij Scherpthe B.V. staat betrouwbaarheid voorop. Het bedrijf investeert in kwaliteit met een verzuimverzekering van Interpolis. Eigenaar Jochem Terlunen vertelt zijn verhaal.

Het belang van begeleiding bij langdurig verzuim

Het verhaal van Kariflex

Jaap van der Plas, financieel directeur en hoofd personeelszaken bij Kariflex, vertelt hoe belangrijk zijn medewerkers zijn voor het bedrijf. Jaap heeft een partner als Interpolis nodig die hem persoonlijk en deskundig begeleidt bij langdurig verzuim van medewerkers. Zodat zij snel kunnen re-integreren op de werkvloer.