Dit zijn jouw voordelen met Interpolis Bouwadvies:

Stucadoor die aan het werk is

Verklein de kans op schade.

Laat een specialist meekijken in de ontwerpfase. Je krijgt dan inzicht in welke maatregelen je kunt treffen om schade te voorkomen. Denk aan veiligheid, preventie en duurzaamheid. Zo profiteer je van een doordacht plan op weg naar duurzame bouw!

Voorkom verrassingen achteraf.

Omdat een specialist meekijkt, krijg je niet te maken met onverwachte kosten. Bijvoorbeeld doordat er bouwkundig iets aangepast moet worden bij het aangaan van een verzekering. Of bij het verduurzamen en veiliger maken van je pand.

Scherpere premie.

Volg je de aanbevelingen uit het Interpolis Bouwadvies rapport op? Dan kun je een scherpere premie krijgen op bijvoorbeeld je gebouwen-, inventaris- en voorraad­verzekeringen. Vraag ernaar bij je verzekerings­adviseur van Rabobank.

Verminder je risico’s met Interpolis Bouwadvies.

Volg jij de aanbevelingen van de expert van Interpolis op, dan verklein je de kans op schade. Daardoor kunnen wij jou in veel gevallen een scherpere premie bieden op verzekeringen voor jouw bedrijfspand, inventaris en voorraad. En voor je bedrijfsschadeverzekering.

Jouw bedrijfspand

verzeker je met de onze gebouwenverzekering

 • verzeker schade door brand, inbraak, storm, water en aanrijding
 • funderingen, bijgebouwen en zonnepanelen zijn meeverzekerd
 • dagelijks opzegbaar

Inventaris

verzeker je met onze inventarisverzekering

 • verzeker schade aan de inventaris door diefstal, inbraak en brand
 • spullen die je bijkoopt, zijn meteen meeverzekerd
 • dagelijks opzegbaar

Voorraad

verzeker je met onze voorraadverzekering

 • verzeker schade aan de voorraad door diefstal, inbraak en brand
 • snel weer aan de slag na voorraadschade
 • dagelijks opzegbaar

Bedrijfsschade

verzeker je met onze bedrijfsschadeverzekering

 • verzeker de inkomsten die je misloopt door schade
 • geldt voor de hele periode van omzetverlies
 • dagelijks opzegbaar

Inzicht waar je wél op zit te wachten.

Aandacht voor preventie bij nieuwbouw.

Goed van start vanaf de tekentafel.

Een hevige brand legt in 2019 het bedrijfspand van Masterlight in Panningen volledig plat. Het bedrijf moet door. Maar zoiets nog eens meemaken, dat wil je niet. Welke maatregelen neem je om een brand te voorkomen? Lees hoe het bedrijf Masterlight gebruik maakte van Interpolis Bouwadvies.

Kom achteraf niet voor verrassingen te staan.

Inzicht bij uitbreiding van je onderneming.

De zaken lopen goed en je krijgt steeds meer personeel. Het pand wordt te klein en je wilt graag naar meer vierkante meters. Een mooie stap natuurlijk! Als je de mogelijkheid hebt om uit te breiden, dan is dit hét moment om na te denken over preventiemaatregelen. Jan van den Hout besprak zijn plannen met een adviseur van Rabobank. Wat had hij hieraan?

Voorkom fouten en extra kosten.

Investeer in de toekomst van je bedrijf.

TAN Logistics maakte gebruik van Interpolis Bouwadvies tijdens de beginfase van hun bouwproject. Zij kregen een uitgebreid rapport. Dat hielp hen in de gesprekken met de aannemer. In datzelfde rapport stond ook het effect voor de verzekeringspremie, als ze de aanbevelingen opvolgden.

Meer weten over het Interpolis Bouwadvies?

Ben je mkb'er met bouwplannen?
Neem contact op met je Rabobank verzekeringsadviseur en vraag het Interpolis Bouwadvies aan. In onze brochure lees je er meer over.

Ben je een agrarische ondernemer met bouwplannen?
Dan maak je in de fase van voorbereiding belangrijke keuzes, zoals een (brand)veilige indeling en gebruik van de juiste materialen. In een latere fase zijn deze keuzes moeilijk aan te passen en kosten ze vaak extra geld. Daarom helpen we je graag vóór je start met bouwen. Neem hiervoor contact op met je adviseur bij Rabobank.

Ben je ondernemer in de glastuinbouw met bouwplannen?
Bekijk dan onze tips voor kassenbouw.

Oplossingen en preventiediensten:

Samen met ondernemers, partners en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten die helpen bij het inrichten van een veilige en duurzame werkomgeving. Hiermee verklein je de kans op risico's als brand, storm- of waterschade. Onze oplossingen en diensten op een rij:

Elektrakeuring

Een brandverzekering gaat vaak samen met een verplichte elektrakeuring. Met onze elektrakeuring brengen gecertificeerde, onafhankelijke inspecteurs elektrische gebreken in kaart. Snel, transparant en tegen een scherpe prijs. Onze elektrakeuring is er voor iedereen. Dus ook als je niet bij ons verzekerd bent of geen brandverzekering hebt.

Groene daken

Het aanleggen van een groen dak past goed bij duurzame ondernemingen. Het biedt ook voordelen voor jouw bedrijf. Je bespaart op onderhoudskosten aan je dak. En het verbetert het werkklimaat.

Collectief beveiligde bedrijventerreinen

Samen met gemeenten, politie en brandweer trekken we op om de veiligheidssituatie van bedrijventerreinen in kaart te brengen, en maatregelen te nemen om de veiligheid te verbeteren. Zo stimuleren we sociale duurzaamheid. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is het Interpolis Bouwadvies?
Het Interpolis Bouwadvies is voor ondernemers of instellingen die een verbouwing of nieuwbouw willen uitvoeren. In het Interpolis Bouwadvies beoordelen wij je bouwplannen niet inhoudelijk.
Hoe kan ik het Interpolis Bouwadvies aanvragen?
Je vraagt het Bouwadvies aan via jouw verzekeringsadviseur bij Rabobank. Die zorgt ervoor dat de aanvraag bij Interpolis komt. Daarna lever je in overleg met je verzekeringsadviseur je bouwplan in bij Interpolis. Er wordt een afspraak gemaakt om jouw plannen te bekijken. Dit kan op locatie, of je stuurt je plannen in. De specialist beoordeelt je plan en komt met aanbevelingen. Daardoor krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt nemen om schade te voorkomen.

Zodra Interpolis de opdracht binnen krijgt duurt het ongeveer 6 weken om alles helemaal rond te maken, inclusief de rapportage.
Wat kost het Interpolis Bouwadvies?
Deze dienst is kosteloos en is voor klanten van Interpolis. Ben je nog geen klant, maar wil je het pand verzekeren bij Interpolis? Ook dan is deze dienst kosteloos.
Hoe krijg ik de meest scherpe premie?
Volg jij de aanbevelingen van de specialist van Interpolis op? Dan verklein je de kans op schade. In sommige gevallen kunnen wij jou daardoor een scherpere premie bieden op verzekeringen voor jouw bedrijfspand, inventaris en voorraad. En voor een bedrijfsschadeverzekering.
Maakt het Interpolis Bouwadvies mijn pand brandveiliger?
Volg je de aanbevelingen op uit het Bouwadvies, dan wordt je pand brandveiliger en gunstiger verzekerbaar. Daarbij voorkom je onverwachte aanpassingen.

Veel mensen denken dat hun pand veilig is tegen brand als ze zich aan alleen aan de regelgeving houden, maar dat is niet altijd waar. Je kunt veel doen om je pand brandveiliger te maken. De keuze voor materiaal maakt bijvoorbeeld een enorm verschil. Met het verkeerde materiaal kan een kleine brand zich snel uitbreiden. Met als gevolg totaal verlies van een gebouw, inclusief inhoud. Bij het Interpolis Bouwadvies worden dit soort onderwerpen besproken.
Wat staat er in het Interpolis Bouwadvies rapport?
In dit rapport geven we dringende adviezen en stellen we voorwaarden. We geven ook inzicht in waarom we bepaalde voorwaarden stellen en adviezen geven. Dit doen we vanuit onze jarenlange praktijkervaring met schades. Aan bod komen onder andere brandpreventie, inbraakpreventie, cyberrisico's, voorkoming van wateroverlast, dakonderhoud en -controle, aanrijdingsschade­preventie en overige risico's.
 
Soms veranderen de plannen tijdens de bouw, waardoor de situatie anders kan zijn dan verwacht. Na de bouw kan er mogelijk een definitieve risico-inventarisatie plaatsvinden, waarbij aanvullende of afwijkende preventiemaatregelen kunnen worden voorgeschreven.
Moet ik alles uit het Interpolis Bouwadvies rapport opvolgen?
Op het moment dat het rapport wordt opgesteld, zijn het adviezen. Verzekeren we het risico, dan kunnen sommige adviezen als eis worden gesteld. 

Is voor het verzekeren van het risico een inspectie nodig? Dan wordt er een afspraak ingepland. Dit rapport geldt dan als leidraad bij de inspectie.

Geen inspectie nodig? Dan worden de eisen uit het rapport vermeld op de polis.