Zakelijke rechts­bijstand­verzekering

Verzekerd zijn van juridische hulp bij zakelijke conflicten?

Kies dan voor een zakelijke rechts­bijstand­verzekering van Interpolis. Afsluiten doe je eenvoudig via Rabobank. En krijg jij als ondernemer te maken met een conflict? Dan kun je rekenen op deskundige juridische hulp.

Daarom kies je voor onze zakelijke rechts­bijstand­verzekering:

Deskundige juridische hulp
De kosten van de ervaren juristen en deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand die helpen bij je conflict, worden helemaal vergoed.
Grote én kleine conflicten
Je bent verzekerd voor juridische hulp bij grote én kleine conflicten. Er geldt namelijk geen minimumbedrag. Ook heb je geen eigen risico.

Online afsluiten of persoonlijk advies?

Je zakelijke rechts­bijstand­verzekering sluit je eenvoudig af via Rabobank. Daarbij is er een verschil tussen online afsluiten en afsluiten met persoonlijk advies:

 • Kies voor online afsluiten als je bedrijf een omzet tot 1 miljoen euro heeft. Je bepaalt zelf welke risico's je verzekert en welke niet.
 • Afsluiten met persoonlijk advies doe je bij een omzet hoger dan 1 miljoen euro. Of als het specialisme van je bedrijf daarom vraagt. De adviseur van Rabobank helpt je graag.

Kies de rechts­bijstand­verzekering die bij je bedrijf past

Verzeker rechtshulp bij zakelijke conflicten, bijvoorbeeld met klanten, opdrachtgevers, leveranciers, medewerkers of de overheid.
Wel verzekerd
 • conflicten over niet betaalde rekeningen en andere incassozaken
 • conflicten met leveranciers en afnemers, bijvoorbeeld bij een te late levering of als de levering niet aan de afspraken voldoet
 • conflicten over arbeidscontracten, bijvoorbeeld bij ontslag
 • de volledige kosten van de inzet van juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand
 • proceskosten die je aan de tegenpartij betaalt als je de rechtszaak verliest
Niet verzekerd
 • conflicten die te maken hebben met belastingen
 • conflicten met een motorrijtuig in het verkeer; dit verzeker je met een zakelijke autoverzekering
 • een conflict dat ontstaat of verwacht wordt voordat de verzekering begint
Meer weten over de dekkingen?
Benieuwd wat er wel en niet verzekerd is op onze rechts­bijstand­verzekering? Bekijk alle dekkingen.
Wel verzekerd
 • conflicten met inkopers, leveranciers of klanten, bijvoorbeeld over inkoop, levering of verkoop van spullen of diensten
 • conflicten over incasso, bedrijfsgebouwen, verzekeringen, vergunningen en sociale wetgeving
 • conflicten over de interne bedrijfsvoering, zoals inventaris, machines of overeenkomsten
 • proces- en arbitragekosten, ook van de tegenpartij
 • kosten van mediation
Niet verzekerd
 • privéconflicten en conflicten die niets te maken hebben met de werkzaamheden van je bedrijf
 • conflicten die te maken hebben met belastingen
 • conflicten met een motorrijtuig in het verkeer; dit verzeker je met een zakelijke autoverzekering

Arbeid

Verzeker rechtsbijstand bij conflicten die te maken hebben met arbeidsrecht. Bijvoorbeeld een conflict met een (ex-)medewerker of stagiair. Ook ben je verzekerd bij conflicten die gaan over sociale voorzieningen of sociale verzekeringen.

Verhuur

Verzeker rechtsbijstand bij conflicten die te maken hebben met de verhuur van je gebouw of grond. Bijvoorbeeld een conflict met een huurder of pachter. Ook ben je verzekerd bij conflicten die gaan over sociale voorzieningen of sociale verzekeringen.

Meer informatie of advies?
De adviseur van Rabobank helpt je graag.

Zo maken we voor jou het verschil:

 • persoonlijk advies: een vaste, gespecialiseerde jurist van Stichting Achmea Rechtsbijstand behandelt je zaak en zoekt samen met jou naar de beste oplossing
 • je bent verzekerd voor kleine en grote conflicten: er geldt geen minimumbedrag én geen maximaal verzekerd bedrag per type conflict
 • extra kosten zijn meeverzekerd, bijvoorbeeld voor een onafhankelijke deskundige (tot € 50.000,-) of eigen advocaat (tot € 10.000,-)

Ook handig om te weten!

Man en vrouw zitten in een zakelijk gesprek tegenover elkaar aan tafel

Heb ik een zakelijke rechts­bijstand­verzekering nodig?

Een zakelijk juridisch conflict komt vaker voor dan je denkt.
Of jij als ondernemer een zakelijke rechts­bijstand­verzekering nodig hebt, hangt helemaal van jouw situatie en wensen af. En van welk risico je bereid bent om zelf te dragen. We leggen je graag uit welke redenen er zijn om voor deze verzekering te kiezen.
Man zit op de rand van een vijer in een park

Wanneer kan een rechts­bijstand­verzekering helpen?

Heb jij als ondernemer al eens te maken gehad met een juridische kwestie?
We geven 5 voorbeelden van veel voorkomende zakelijke juridische conflicten. Dit zijn situaties waarbij een zakelijke rechts­bijstand­verzekering van pas kan komen.
2 mannen in overhemden hebben een gesprek

Rechtshulp on demand

Juridisch advies zonder rechts­bijstand­­verzekering.
Heb je een zakelijk conflict en juridisch advies nodig, maar geen rechts­bijstand­verzekering? Of heb je niet de juiste dekking voor hulp bij jouw juridisch probleem? Schakel dan eenmalig Interpolis Rechtshulp in. Tegen een vast tarief. Binnen 1 werkdag heb je contact met een onafhankelijke jurist.
Vrouw zit op een bank in een kantoorgebouw te bellen

Rechtsbijstand en aansprakelijkheid: zo zit het.

We hebben de verschillen op een rij gezet.
Je kunt als ondernemer altijd te maken krijgen met onzekere situaties, zoals een schade of conflict. Hiervoor hebben we de zakelijke aansprakelijk­heids­verzekering en rechts­bijstand­verzekering. We leggen je de verschillen tussen deze verzekeringen uit. En hoe ze je kunnen helpen.

Voorwaarden en belangrijke documenten

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijk je eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Veelgestelde vragen

Geldt er een minimumbedrag voor het inschakelen van juridische hulp?
Nee. Ook bij conflicten die gaan over kleine bedragen kun je dus rekenen op juridische hulp. Hierop is 1 uitzondering. Heb je je een rechtsbijstandverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®? Dan geldt er bij verhuurkwesties een drempelbedrag van €440,-.
Kan ik meteen na het afsluiten van de verzekering gebruikmaken van rechtsbijstand?

Dat ligt aan je situatie. Je bent altijd direct verzekerd voor conflicten:

 • in het verkeer
 • bij letsel door een ongeluk
 • over een overeenkomst die tijdens de verzekering is gesloten

In andere gevallen heb je een wachttijd na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering. Je moet dan 3 maanden wachten voordat je recht hebt op juridische hulp. Je bent niet verzekerd voor een conflict dat ontstaat tijdens deze wachttijd. Conflicten die ontstaan vóór het begin van de verzekering zijn nooit verzekerd.

Zijn kosten van mediation verzekerd?
Ja, de kosten van mediation vallen onder de dekking van onze zakelijke rechtsbijstandverzekering. De deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand helpen graag als mediator om jouw conflict op te lossen.
Ik wil een zakelijke verzekering afsluiten, maar heb geen betaalrekening bij Rabobank. Wat nu?
Om een zakelijke verzekering van Interpolis af te kunnen sluiten, heb je een zakelijke betaalrekening bij Rabobank nodig. Een betaalrekening bij Rabobank open je vaak al binnen 5 minuten online.