Wat zijn de belangrijkste risico’s binnen de zakelijke dienstverlening?

Waarschuwingsbord voor gladheid in een gang op een kantoor

Krijg inzicht in jouw risico’s

Ondernemen is vooruitzien en inspelen op veranderingen. Dan is het belangrijk om te weten wat er allemaal mis kan gaan. En welke zaken de toekomst van jouw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Omdat de zakelijke dienstverlening zo breed is en uit veel verschillende bedrijven bestaat, krijg je te maken met specifieke brancherisico’s. Wij hebben de belangrijkste risico's voor je onder elkaar gezet.

De 6 meest gekozen verzekeringen in de zakelijke dienstverlening.

Als ondernemer ben je dag in dag uit met jouw bedrijf bezig. Dan blijft er voor het uitzoeken of regelen van verzekeringen weinig tijd over. Om je op weg te helpen, hebben we de meest gekozen verzekeringen in de zakelijke dienstverlening op een rij gezet.
Koffie valt om op laptop

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Stel dat jij of een medewerker schade aan (spullen van) een ander veroorzaakt. De kosten hiervan wil je liever niet zelf betalen. Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) hoef je je hierover geen zorgen meer te maken.
Man achter laptop in magazijn

Inventarisverzekering

Bij de inventaris horen alle zakelijke spullen die je nodig hebt voor jouw onderneming. Denk aan apparatuur, machines en bedrijfsmiddelen die je gebruikt. Met een inventarisverzekering verzeker je de spullen die niet voor de verkoop bedoeld zijn tegen schade door diefstal, inbraak, brand, storm of water.
Man zet een handtekening

Rechtsbijstandverzekering

Soms ontstaat er een zakelijk conflict waar je samen niet uitkomt. Bijvoorbeeld over het betalen van een nota of over de levering van materiaal. Dan is het slim om hulp in te schakelen van iemand met juridische kennis. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je deskundige rechtshulp en hoef je de kosten niet zelf te betalen.
Man met pijn in zijn onderrug

Arbeidsongeschiktheids­verzekering

Als je een tijd niet of niet volledig kunt werken, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval, mis je inkomen. Met een arbeids­ongeschiktheids­verzekering ontvang je een maandelijks inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.
Man laadt een bestelauto

Bestelautoverzekering

Een betrouwbare bestelauto of bestelbus is onmisbaar. Maar juist als je veel onderweg bent, is de kans groter dat je schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met jouw bestelbus. Met een bestelautoverzekering verzeker je je hiervoor. En met een uitgebreide dekking krijg je ook bij diefstal en schade aan jouw eigen bestelbus een vergoeding.
Man staat naast zijn auto en kijkt op zijn telefoon

Zakelijke autoverzekering

Heb je een zakelijke auto? Dan kan het gebeuren dat je daarmee per ongeluk schade aan (spullen van) anderen veroorzaakt. Met een zakelijke autoverzekering ben je hiervoor verzekerd. En kies je voor een uitgebreide dekking? Dan ben je ook verzekerd voor diefstal van en schade aan jouw eigen bedrijfsauto.
Iemand die zich op een laptop inschrijft voor de nieuwsbrief van Interpolis: Glashelder Nieuws.

Je hoeft niets meer te missen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: Glashelder Nieuws Zakelijke Dienstverlening. En ontvang informatie en tips over veiligheid, voorkomen van schade en onze verzekeringen.
Nog 1 stap te gaan
Je ontvangt van ons een e-mail. Bevestig je inschrijving door een simpele klik op de link in de e-mail. Deze link is 24 uur geldig.
Oeps, er ging iets mis
Probeer het nog eens.
Bezig met verzenden
...

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: Glashelder Nieuws Zakelijke Dienstverlening. En ontvang informatie en tips over veiligheid, voorkomen van schade en onze verzekeringen.

Ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening

Man presenteert cijfers

Cijfers en trends

Bekijk uitgebreide informatie en analyses, wereldwijde trends, ontwikkelingen en nieuws over de economie. Zo blijf je op de hoogte van de laatste cijfers en trends in de sector.
Man leest de krant

Nieuws en actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening. Zo kun je slim inspelen op gebeurtenissen binnen de sector. Wij hebben de beste nieuwslinks voor je verzameld.
Twee mensen geven elkaar een hand

Wetten en regels

Wil je weten met welke wetten, regels en vergunningen je te maken hebt in de zakelijke dienstverlening? Dan vind je hier handige linkjes voor meer specifieke informatie.