Rookgasreiniger

Onderhoud verkleint de kans op stilstand
Een goed onderhouden rookgasreiniger verkleint de kans op gewasschade en houdt je productie op peil. Lees onze tips voor goed onderhoud.

Sluit een onderhoudscontract af

Onderhoud aan een rookgasreiniger is specialistisch werk. Zoek een onderhoudspartij die samenwerkt met de fabrikant van je rookgasreiniger. Maak heldere, duidelijke afspraken over de uitvoering van dit onderhoud.

Controleer het onderhoud

Vraag na het onderhoud om een rapport, waarin de uitgevoerde werkzaamheden en de meetresultaten staan.

Laat je meetapparatuur jaarlijks controleren

Dit is nodig om zeker te zijn van de juistheid van de metingen. De etheenanalyser moet voor deze controle en revisie een paar weken terug naar de fabrikant. Daarom adviseren wij je om dit uit te laten voeren tijdens een teeltwisseling. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor een vervangende etheenanalyser.

Let op: voor oudere bewakingsapparatuur is revisie niet meer mogelijk omdat de onderdelen niet meer beschikbaar zijn. Neem in dat geval contact op met je leverancier.

Controleer de CO2 klep

Sluit deze volledig? Als rookgassen een onjuiste samenstelling hebben, sluit je controleapparatuur de CO2 klep. Alleen een goed afgesloten CO2 klep laat geen rookgassen door. Meet hiervoor de rookgassen achter de CO2 klep.

Controleer je rookgassen

De juiste samenstelling van rookgassen voorkomt schade aan je gewas en houd je productie op peil. Waar moet je op letten?

Lees onze tips over de juiste samenstelling van rookgassen

Meer informatie?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur.