Rookgasreiniger

Onderhoud verkleint de kans op stilstand
  Een goed onderhouden rookgasreiniger verkleint de kans op gewasschade en houdt uw productie op peil. Lees onze tips voor goed onderhoud.

  Sluit een onderhoudscontract af

  Onderhoud aan een rookgasreiniger is specialistisch werk. Zoek een onderhoudspartij die samenwerkt met de fabrikant van uw rookgasreiniger. Maak heldere, duidelijke afspraken over de uitvoering van dit onderhoud.

  Controleer het onderhoud

  Vraag na het onderhoud om een rapport, waarin de uitgevoerde werkzaamheden en de meetresultaten staan.

  Laat uw meetapparatuur jaarlijks controleren

  Dit is nodig om zeker te zijn van de juistheid van de metingen. De etheenanalyser moet voor deze controle en revisie een paar weken terug naar de fabrikant. Daarom adviseren wij u om dit uit te laten voeren tijdens een teeltwisseling. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor een vervangende etheenanalyser. 
   
  Let op: voor oudere bewakingsapparatuur is revisie niet meer mogelijk omdat de onderdelen niet meer beschikbaar zijn. Neem in dat geval contact op met uw leverancier.

  Controleer de CO2 klep

  Sluit deze volledig? Als rookgassen een onjuiste samenstelling hebben, sluit uw controleapparatuur de CO2 klep. Alleen een goed afgesloten CO2 klep laat geen rookgassen door. Meet hiervoor de rookgassen achter de CO2 klep.

  Controleer uw rookgassen

  De juiste samenstelling van rookgassen voorkomt schade aan uw gewas en houd uw productie op peil. Waar moet u op letten?

  Lees onze tips over de juiste samenstelling van rookgassen

  Meer informatie?

  Hebt u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.