WA, Beperkt Casco of Allrisk: welke dekking kies ik?

Kies de dekking die past bij u en uw bedrijf

U wilt uw bedrijfsauto, bestelbus of zakelijke motor verzekeren tegen schade. Dat juichen wij toe, want zo staat uw onderneming er sterker voor bij tegenslag. Welke dekking past het beste bij u en uw bedrijf? Dat ligt bijvoorbeeld aan de branche waarin u onderneemt. En aan welk risico u bereid bent te dragen. Ook uw budget en de staat van het voertuig speelt natuurlijk mee. Bij de zakelijke vervoersverzekeringen is minimaal een WA-verzekering verplicht, maar u kunt ook kiezen uit WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk). Op deze pagina bespreken we de verschillen tussen deze dekkingen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Voor elk voertuig dat u op de openbare weg gebruikt, is minimaal een WA-verzekering verplicht. Deze verzekering is bedoeld om schade te dekken die u met of door uw voertuig veroorzaakt bij anderen of spullen van anderen.
 
Wanneer kiest u voor alleen een WA-verzekering?
Dit is een mogelijkheid als het voertuig ouder is dan 10 jaar en er geen bijzondere omstandigheden spelen. Het is wel mogelijk om voor een ouder voertuig een ruimere dekking te kiezen.

WA + Beperkt Casco

Deze verzekering zit wat dekking betreft tussen WA en Volledig Casco in. U heeft eenzelfde dekking als de WA-verzekering en daarnaast zijn schade door het weer en diefstal van uw eigen auto verzekerd. Het grootste verschil met Volledig Casco (allrisk) is dat schade die u zelf veroorzaakt aan uw voertuig niet wordt vergoed.
 
Wanneer kiest u voor beperkt casco?
Ook hier geldt dat de leeftijd van de auto, bus of motor grotendeels bepaalt of dit een geschikte optie is. Voor voertuigen tussen 6 en 10 jaar oud is het meestal voldoende om beperkt casco te verzekeren. Wilt u een uitgebreidere dekking, overweeg dan onze WA + Volledig Casco (allrisk). 

WA + Volledig Casco (allrisk)

Wilt u zelf zo min mogelijk risico lopen bij schade? Een volledig cascodekking geeft, naast de ingesloten WA-verzekering, ook dekking voor de meeste schadeoorzaken aan het voertuig zelf. Denk aan schade die ontstaat door diefstal, brand of een aanrijding. Ook schade die u zelf veroorzaakt aan uw zakelijke auto, bus of motor wordt vergoed.
 
Wanneer kiest u voor volledig casco?
Voor voertuigen jonger dan 6 jaar is dit meestal de beste keuze. Bij oudere voertuigen kunt u deze verzekering ook afsluiten. Heeft uw auto een lage dagwaarde? Beoordeel dan of de premie opweegt tegen het verzekerde bedrag.

Verzekering afsluiten

Of u nu een zakelijke autoverzekering, zakelijke motorverzekering of een bestelautoverzekering zoekt, wij helpen u graag verder!