WA, Beperkt Casco of Allrisk: welke dekking kies ik?

Kies de dekking die past bij jou en je bedrijf

Je wilt je bedrijfsauto, bestelbus of zakelijke motor verzekeren tegen schade. Dat juichen wij toe, want zo staat je onderneming er sterker voor bij tegenslag. Welke dekking past het beste bij jou en je bedrijf? Dat ligt bijvoorbeeld aan de branche waarin je onderneemt. En aan welk risico je bereid bent te dragen. Ook je budget en de staat van het voertuig speelt natuurlijk mee. Bij de zakelijke vervoersverzekeringen is minimaal een WA-verzekering verplicht, maar je kunt ook kiezen uit WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk). Op deze pagina bespreken we de verschillen tussen deze dekkingen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Voor elk voertuig dat je op de openbare weg gebruikt, is minimaal een WA-verzekering verplicht. Deze verzekering is bedoeld om schade te dekken die je met of door je voertuig veroorzaakt bij anderen of spullen van anderen.
 
Wanneer kies je voor alleen een WA-verzekering?
Dit is een mogelijkheid als het voertuig ouder is dan 10 jaar en er geen bijzondere omstandigheden spelen. Het is wel mogelijk om voor een ouder voertuig een ruimere dekking te kiezen.

WA + Beperkt Casco

Deze verzekering zit wat dekking betreft tussen WA en Volledig Casco in. Je hebt eenzelfde dekking als de WA-verzekering en daarnaast zijn schade door het weer en diefstal van je eigen auto verzekerd. Het grootste verschil met Volledig Casco (allrisk) is dat schade die je zelf veroorzaakt aan je voertuig niet wordt vergoed.
 
Wanneer kies je voor beperkt casco?
Ook hier geldt dat de leeftijd van de auto, bus of motor grotendeels bepaalt of dit een geschikte optie is. Voor voertuigen tussen 6 en 10 jaar oud is het meestal voldoende om beperkt casco te verzekeren. Wil je een uitgebreidere dekking, overweeg dan onze WA + Volledig Casco (allrisk). 

WA + Volledig Casco (allrisk)

Wil je zelf zo min mogelijk risico lopen bij schade? Een volledig cascodekking geeft, naast de ingesloten WA-verzekering, ook dekking voor de meeste schadeoorzaken aan het voertuig zelf. Denk aan schade die ontstaat door diefstal, brand of een aanrijding. Ook schade die je zelf veroorzaakt aan je zakelijke auto, bus of motor wordt vergoed.
 
Wanneer kies je voor volledig casco?
Voor voertuigen jonger dan 6 jaar is dit meestal de beste keuze. Bij oudere voertuigen kun je deze verzekering ook afsluiten. Heeft je auto een lage dagwaarde? Beoordeel dan of de premie opweegt tegen het verzekerde bedrag.

Verzekering afsluiten

Of je nu een zakelijke autoverzekering, zakelijke motorverzekering of een bestelautoverzekering zoekt, wij helpen je graag verder!