Medische acceptatie arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij het afsluiten van de verzekering beoordelen wij uw gezondheid. Dat werkt zo: 

  • Als uw adviseur de aanvraag naar Interpolis stuurt ontvangt u direct een e-mail van Interpolis met een link en een inlogcode.
  • Met deze link en inlogcode vult u online een gezondheidsverklaring in. Het invullen duurt ongeveer 30 minuten. Als u door omstandigheden de gezondheidsverklaring niet digitaal kunt invullen, dan kan het telefonisch. U kunt dit aangeven bij het aanvragen van de verzekering. 
  • Direct na het invullen van de gezondheidsverklaring ziet u of u medisch geaccepteerd bent of dat wij uw gezondheidsverklaring nog verder moeten beoordelen.
  • Bij een verdere beoordeling informeren wij u binnen 5 dagen over het vervolg. Soms is het nodig voor de medisch adviseur om extra informatie op te vragen bij uw huisarts of specialist. Dit gebeurt alleen met uw toestemming. Wij kunnen u ook vragen om mee te werken aan een (extra) medisch onderzoek 
  • Daarna hoort u of u op basis van deze aanvullende informatie medisch geaccepteerd bent. Soms bieden wij u een verzekering aan met een beperkende voorwaarde. In een enkel geval kunnen wij u niet verzekeren. 
Onderstaande filmpje van het Verbond van Verzekeraars geeft meer informatie over de gezondheidsverklaring.

Meer informatie