Dit zijn de veranderingen voor 2022

Je verzekeringen verlengen wij elk jaar. De belangrijkste veranderingen ontving je van ons in een brief of e-mail. Meer weten? Hieronder vind je alle veranderingen per verzekeringspakket. Of lees de veelgestelde vragen. De voorwaarden van de Bedrijven Compact Polis Agrarisch veranderen niet.

Jouw risico's wil je goed verzekeren

Ondernemer die aan haar bureau zit en controleert of de gegevens van haar zakelijke verzekeringen nog kloppen

Kloppen je gegevens nog?

Bekijk elk jaar of je gegevens nog up-to-date zijn
Is er bijvoorbeeld een adres of rekeningnummer veranderd? Geef dit dan meteen door. Ook kun je jouw zakelijke verzekeringen eenvoudig inzien en aanpassen. Dat kan elke dag. Zo blijf je goed verzekerd. En bij een eventuele schade heb je dan garantie tegen onderverzekering.

Ondernemer die op zijn smartphone de keuzehulp van Interpolis gebruikt om de juiste zakelijke verzekeringen af te sluiten

Sluiten je verzekeringen nog aan bij jouw bedrijfssituatie?

Controleer regelmatig je verzekeringen
Je bedrijf is steeds in beweging. En je krijgt dan ook met andere en nieuwe risico's te maken. Ga daarom regelmatig na of je verzekeringen nog passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf. We helpen je daar graag bij. Beantwoord 7 korte vragen in onze keuzehulp en krijg een overzicht van de verzekeringen die jij als ondernemer nodig hebt.

De kans op schade wil je verkleinen

Drie ondernemers in gesprek over veiligheid en duurzaamheid

Veiligheid en duurzaamheid binnen jouw bedrijf

Maak werk van een veilige en duurzame werkomgeving
De kans op bijvoorbeeld brand of waterschade wil je verkleinen. Samen met andere ondernemers en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten voor het inrichten van een veilige en duurzame werkomgeving. Ook delen we kennis, inzichten en tips over het veiliger en duurzamer maken van bedrijfslocaties.
Elektrakeuring door Interpolis voor elektrische installaties

Elektrakeuring

Verklein de kans op brand met de Interpolis Elektrakeuring

Een brandverzekering gaat vaak samen met een verplichte elektrakeuring. Met onze elektrakeuring brengen gecertificeerde, onafhankelijke inspecteurs elektrische gebreken in kaart. Snel, transparant en tegen een scherpe prijs. Onze elektrakeuring is er voor iedereen. Dus ook als je niet bij ons verzekerd bent of geen brandverzekering hebt.

Ook interessant voor jou?

Ondernemen in de bouw

Krijg inzicht in de belangrijkste risico's in de bouwsector. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ondernemer op een bouwplaats

Zakelijke dienstverlening

Krijg inzicht in risico's in de zakelijke dienstverlening. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Ondernemer aan het werk aan een bureau

Duurzame inzetbaarheid

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid leidt tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Twee mannen die aan het hardlopen zijn

Arbeidsongeschiktheid

Wist je dat 1 op de 4 ondernemers te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid? Hoe sta jij ervoor? En hoe ga jij met dit risico om?

Ondernemer aan het werk aan een bureau

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de voorwaarden voor 2022?

Je vindt de voorwaarden op 3 overzichtelijke pagina’s. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk de voorwaarden.

Waarom is mijn premie aangepast?

Je premie stijgt met 1,4% door de inflatiecorrectie. Het gaat om de premie van jouw verzekeringen voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand, bedrijfsmiddelen, huurdersbelang, stagnatie en verkeer. Het percentage van de inflatiecorrectie wordt bepaald door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS berekent elk jaar de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland. Dit noemen we inflatie. Interpolis volgt de inflatiecorrectie van de Consumenten Prijsindex van het CBS van 1 juli 2021 voor het aanpassen van de premie.

  • Bij Interpolis Bedrijven Compact Polis® en Interpolis ZekerInBedrijf® geldt dit voor alle producten behalve de gebouwenverzekering, huurderbelangverzekering en inventarisverzekering. Daarvoor geldt de waarde-index.
  • Bij Interpolis ZekerVanJeZaak® geldt dit voor alle producten behalve de gebouwenverzekering. Daarvoor geldt indexering van het verzekerd bedrag op basis van de waarde-index.
Wat zijn de verschillen in voorwaarden in vergelijking met 2021?

Je vindt de verschillen in 3 overzichtelijke documenten. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk alle veranderingen in de voorwaarden:

Hoe hoog is de consumentenprijsindex?
De consumentenprijsindex is dit jaar 1,4%. Dit percentage heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld als de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland. Je verzekeringspremie volgt de consumentenprijsindex. Je premie stijgt dit jaar dus met 1,4%. Lees meer over de consumentenprijsindex op de website van het CBS.
Heeft de Brexit gevolgen voor mijn verzekeringen?
Nee. Op jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) blijft het risico van import uit het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld verzekerd. En je motorrijtuigenverzekering blijft ook gelden in het Verenigd Koningrijk.
Ik ben een agrarische ondernemer. Waar kan ik terecht voor informatie over de aanpassing van mijn verzekeringen?
Voor vragen over je verzekeringen neem je contact op met de adviseur van Rabobank. Je vindt de naam en het telefoonnummer van jouw adviseur op je verzekeringsbewijs.
Heeft de coronacrisis invloed op mijn premie?
Dat kan. De coronamaatregelen hebben mogelijk gevolgen voor je bedrijf. En daarom is het nog belangrijker om je verzekeringen aan te passen. Dat kan iedere dag. Zo voorkom je dat je te veel premie betaalt. Zorg dat je passend verzekerd blijft.
Mijn rekeningnummer (IBAN) is gewijzigd. Waar geef ik dat door?
Jouw gewijzigde rekeningnummer (IBAN) geef je door aan je adviseur van Rabobank. Doe dit zo snel mogelijk. Heb je het verzekeringspakket Interpolis ZekerVanJeZaak®? Dan geef je de wijziging eenvoudig zelf door