Dit zijn de veranderingen voor 2023

Je verzekeringen verlengen wij elk jaar. De belangrijkste veranderingen ontving je van ons in een brief of e-mail. Meer weten? Hieronder vind je alle veranderingen per verzekeringspakket.

Of lees de veelgestelde vragen.


Is je bedrijf klaar voor het nieuwe jaar?

Ondernemer die op zijn smartphone de keuzehulp van Interpolis gebruikt om de juiste zakelijke verzekeringen af te sluiten

Zit je nog goed?

Controleer regelmatig je verzekeringen
Je bedrijf is steeds in beweging. En je krijgt dan ook met andere en nieuwe risico's te maken. Ga daarom regelmatig na of je verzekeringen nog passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf. We helpen je daar graag bij. Beantwoord 7 korte vragen in onze keuzehulp en krijg een overzicht van de verzekeringen die jij als ondernemer nodig hebt.
Ondernemer die aan haar bureau zit en controleert of de gegevens van haar zakelijke verzekeringen nog kloppen

Kloppen je gegevens nog?

Bekijk elk jaar of je gegevens nog up-to-date zijn
Is er bijvoorbeeld een adres of rekeningnummer veranderd? Geef dit dan meteen door. Ook kun je jouw zakelijke verzekeringen eenvoudig inzien en aanpassen. Dat kan elke dag. Zo blijf je goed verzekerd. En bij een eventuele schade heb je dan garantie tegen onderverzekering.

Jaar in beeld: 2022

Klusjesman zoekt in klussenbus de spullen die hij nodig heeft voor een klus

Hoge inflatie

De inflatie was met 17,1% (bron: CBS) erg hoog. Door dure energie, maar ook door schaarste aan grondstoffen en arbeid. Ook de kosten van verkeers vertraging namen toe. De ochtend- en avondspits werden drukker, en overdag nam de filedruk met 17% toe.
Vrowu werkt thuis aan huiskamertafel

Coronacrisis

De pandemie zorgde weer voor ongebruikelijke risico’s in de veranderende samenleving. Zoals meer ziekteverzuim. We zagen verschuivingen in schades. Meer thuis zijn, weinig reizen en meer (thuis)bezorging hadden hun invloed op risico’s en cijfers.
2 mannen bij een net aangelegd groen dak

Klimaat

De februaristormen zorgden voor veel schade. In ons land was het deze eeuw niet eerder zo droog als dit jaar. Het neerslagtekort was 2 keer zo groot als normaal. Op 5 juni werd juist meer neerslag dan ooit op 1 dag gemeten. Dit zorgde voor veel wateroverlast in Noord-Brabant en Limburg.

Ook interessant voor jou?

Man achter computer voert een videogesprek

Hoe digitaal weerbaar is jouw bedrijf?

Cybersecurity staat in de top 3 zorgen van ondernemers
Elk jaar krijgt ongeveer 50% van alle bedrijven met meer dan 10 werknemers te maken met cyberincidenten. Vaak komt dat door een technische storing of menselijke fout. Maar ook cybercriminelen kunnen voor veel schade zorgen. Veel ondernemers vinden dat ze te weinig inzicht hebben in de cyberrisico’s van hun bedrijf.
Man werkt achter laptop en heeft telefoon vast

Rechtshulp on demand

Direct juridisch advies nodig bij een conflict?
En heb je (nog) geen rechtsbijstandverzekering? Via Interpolis Rechtshulp on demand schakel je juridisch advies in voor een vast bedrag. Ervaren specialisten gaan op zoek naar een gepaste oplossing voor jouw juridisch probleem. Weet je niet precies welke hulp je nodig hebt? Maak dan gebruik van het gratis en vrijblijvende intakegesprek.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de voorwaarden voor 2023?

Je vindt de voorwaarden op 3 overzichtelijke pagina’s. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk de voorwaarden.

Waarom is mijn premie aangepast?

Jouw premie stijgt met 5,15% door de inflatiecorrectie.
Jouw premie stijgt elk jaar met hetzelfde percentage als de consumentenprijsindex die het Centraal Bureau voor de Statistiek op 1 juli vaststelt. De consumentenprijsindex wordt berekend op basis van de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland (de inflatie). Dit jaar was de inflatie op 1 juli erg hoog: 10,3%. Wij halveren dit percentage voor onze premieberekening. Wij komen je hierin graag tegemoet. 

  • Bij Interpolis Bedrijven Compact Polis® en Interpolis ZekerInBedrijf® geldt dit voor alle producten behalve de gebouwenverzekering, huurderbelangverzekering en inventarisverzekering. Daarvoor geldt de waarde-index.
  • Bij Interpolis ZekerVanJeZaak® geldt dit voor alle producten behalve de gebouwenverzekering. Daarvoor geldt indexering van het verzekerd bedrag op basis van de waarde-index.
Wat zijn de verschillen in voorwaarden in vergelijking met 2022?

Je vindt de verschillen in 3 overzichtelijke documenten. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk alle veranderingen in de voorwaarden:

Hoe hoog is de consumentenprijsindex?

De consumentenprijsindex is dit jaar 10,3%. Dit percentage heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld als de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland. Je verzekeringspremie volgt de consumentenprijsindex. Dit jaar was de inflatie op 1 juli erg hoog. Wij halveren dit percentage voor onze premieberekening. Wij komen je hierin graag tegemoet.

Lees meer over de consumentenprijsindex op de website van het CBS.

Met hoeveel procent stijgt het verzekerd bedrag van mijn bedrijfsgebouw?
Het verzekerd bedrag van je bedrijfsgebouw stijgt met 12,3%  Het verzekerd bedrag stijgt met hetzelfde percentage als de stijging van de bouwkosten. De lonen, materialen, het werkmaterieel en andere in te kopen onderdelen voor het bouwwerk zijn het afgelopen jaar flink duurder geworden. Denk ook aan de extra kosten die bouwers maken voor de milieumaatregelen (stikstof, PFAS, onderzoek van de bodem, flora en fauna). De stijging van het verzekerde bedrag heeft uiteraard gevolgen voor jouw premie. Je nieuwe premie tref je aan op het verzekeringsbewijs.
Hoe komt het dat de inflatie zo hoog is?
Dit is een combinatie van blijvende en tijdelijke effecten. Er is schaarste aan grondstoffen en materialen om producten te maken, daardoor stijgt de prijs. Ook personeel is schaars en dus stijgen de loonkosten. En brandstoffen en energie zijn explosief in prijs gestegen. Deze onzekerheid drijft de prijs op en er moet elders duurder ingekocht worden. Dit werkt door in een hogere prijs voor productie, opslag en transport.
Waarom vindt er premie-indexering plaats?
Om tussentijdse, impactvolle premie-aanpassingen te voorkomen. De Consumenten Prijsindex (CPI) is een weergave van de verandering in kosten van levensonderhoud, energie, belastingen en de inflatie. Deze index is de maatstaf voor de premie, en de premie stijgt in het algemeen elk jaar met hetzelfde percentage als de consumentenprijsindex.
Welke uitbreiding op de verzekering heeft plaatsgevonden?
Door klimaatverandering is de kans op overstromingen groter. Wij vinden het belangrijk dat je voor deze schades verzekerd bent. Daarom breidden wij per 1 juli 2022 de dekking uit. Vanaf 1 januari 2023 verwerken we deze uitbreiding ook in de verzekeringsvoorwaarden. Tot die tijd ben je hier al wel voor verzekerd. De uitbreiding geldt voor ondernemers die verzekerd zijn tegen schade door binnendringen van neerslag. De uitbreiding geldt niet voor de co-assurantieverzekeringen. Meer over de uitbreiding.
 
Welke aanpassingen zijn er voor ZekerInBedrijf®?
Lees het verschillenoverzicht van Interpolis ZekerInBedrijf®, daar kun je vinden wat de aanpassingen zijn voor ZekerInBedrijf. Er zijn meer keuzemogelijkheden en meer losse producten. Wil je jouw verzekering aanpassen neem dan contact op met jouw verzekeringsadviseur.
Ik ben een agrarische ondernemer. Waar kan ik terecht voor informatie over de aanpassing van mijn verzekeringen?
Voor vragen over je verzekeringen neem je contact op met de adviseur van Rabobank. Je vindt de naam en het telefoonnummer van jouw adviseur op je verzekeringsbewijs.