De inflatie was met 17,1% (bron: CBS) erg hoog. Door dure energie, maar ook door schaarste aan grondstoffen en arbeid. Ook de kosten van verkeers vertraging namen toe. De ochtend- en avondspits werden drukker, en overdag nam de filedruk met 17% toe.
De pandemie zorgde weer voor ongebruikelijke risico’s in de veranderende samenleving. Zoals meer ziekteverzuim. We zagen verschuivingen in schades. Meer thuis zijn, weinig reizen en meer (thuis)bezorging hadden hun invloed op risico’s en cijfers.
De februaristormen zorgden voor veel schade. In ons land was het deze eeuw niet eerder zo droog als dit jaar. Het neerslagtekort was 2 keer zo groot als normaal. Op 5 juni werd juist meer neerslag dan ooit op 1 dag gemeten. Dit zorgde voor veel wateroverlast in Noord-Brabant en Limburg.
Je vindt de voorwaarden op 3 overzichtelijke pagina’s. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk de voorwaarden.
Jouw premie stijgt met 5,15% door de inflatiecorrectie.
Jouw premie stijgt elk jaar met hetzelfde percentage als de consumentenprijsindex die het Centraal Bureau voor de Statistiek op 1 juli vaststelt. De consumentenprijsindex wordt berekend op basis van de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland (de inflatie). Dit jaar was de inflatie op 1 juli erg hoog: 10,3%. Wij halveren dit percentage voor onze premieberekening. Wij komen je hierin graag tegemoet.
Je vindt de verschillen in 3 overzichtelijke documenten. Kies jouw zakelijke verzekeringspakket en bekijk alle veranderingen in de voorwaarden:
De consumentenprijsindex is dit jaar 10,3%. Dit percentage heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld als de gemiddelde prijsstijging van producten en diensten in Nederland. Je verzekeringspremie volgt de consumentenprijsindex. Dit jaar was de inflatie op 1 juli erg hoog. Wij halveren dit percentage voor onze premieberekening. Wij komen je hierin graag tegemoet.
Lees meer over de consumentenprijsindex op de website van het CBS.