Wettelijke bedenktijd

Interpolis Slimme oplossingen

Binnen 14 dagen mag je je aankoop annuleren

Bij aankoop van een product of dienst heb je, als consument, het recht om het contract te annuleren, zonder dat je aan hoeft te geven waarom. Dit heet herroepingsrecht. De wettelijke herroepingstermijn loopt af 14 dagen na de dag waarop je de dienst aanschaft of het product ontvangt.

Hoe kun je je aankoop annuleren?

Stuur binnen de bovengenoemde termijn:

Gaat het om een product?
Je krijgt dan van ons een retouradres. Stuur het product in de originele verpakking, binnen 14 dagen na je herroepingsbericht. De verzendkosten zijn voor je eigen rekening. Wij betalen je het betaalde bedrag terug, zodra we het product hebben ontvangen of wanneer je hebt aangetoond dat je de producten terugstuurde.

Gebruik van de producten tijdens de bedenktijd

Tijdens de bedenktijd moet je zorgvuldig omgaan met je product en de verpakking. Je mag het product slechts uitpakken of gebruiken als dit nodig is om te kijken of het je bevalt, het aan je eisen voldoet of het naar behoren werkt. Het uitgangspunt hierbij is dat je een product slechts mag gebruiken zoals je dat in een winkel doet.

Wat mag je niet?

Je mag een dienst of product nog niet (volledig) in gebruik nemen, als je nog niet weet of je het houdt. Doe je dat wel? Dan kunnen we je hiervoor kosten in rekening brengen, bijvoorbeeld de waardevermindering van producten door dit gebruik.