Interpolis Veiligheidsmeter | Verdien alle badges.

De Veiligheidsmeter vul je in via de Interpolis App.

In 3 stappen naar een veilig huis.
  1. Beantwoord de vragen over brand, waterschade, inbraak en persoonlijke veiligheid. Dit kost je 2 minuten per thema.
  2. Check je score: blauw, brons, zilver of goud. Scoor je al goed? Dan zie je gelijk je preventiekorting.
  3. Lees tips hoe je jouw situatie kunt verbeteren.
Is je situatie verbeterd? Vul het thema opnieuw in en verdien (meer) preventiekorting!

95.000 klanten vulden de Veiligheidsmeter al in.

Man hangt rookmelder op | Interpolis beloont jouw inzet | Interpolis

Een veilig huis is een fijn thuis.

De Veiligheidsmeter helpt je daarbij.
Je huis is een plek voor ontspanning en waar je je fijn wil voelen. Wij werken graag samen met jou aan een veilige en duurzame leefomgeving. Daarom zoeken wij steeds naar slimme oplossingen die het risico op schades verkleinen. Met onze Veiligheidsmeter geven we inzicht in de veiligheid van jouw thuis. En geven wij je tips waar jij zelf mee aan de slag kunt.
Verdien korting op de Interpolis woonhuis- en inboedelverzekering met de Veiligheidsmeter in de app.

Wij belonen jouw inzet.

Verdien korting op je woonhuis- en inboedelverzekering.

De preventiekorting kan oplopen tot 7 en 14% op je woonhuis- en inboedelverzekering! Hoe meer veiligheidsmaatregelen je neemt, hoe hoger de korting op je premie. Zorg dus dat je alle vragen invult, ga aan de slag met de verbetertips en verdien preventiekorting.

Man kijkt naar zijn mobiele telefoon. I Interpolis Veiligheidsmeter

Vulde je eerder de Veiligheidsmeter in?

December 2022 vernieuwden wij de Veiligheidsmeter.

We maakten je het nog makkelijker. Zo stellen we minder vragen en hoef je niet alle vragen in 1 keer te beantwoorden.

 

Heb je al preventiekorting op je woonhuis- en inboedelverzekering?

Dat blijft zo. Je vindt je preventiekorting op je polisblad in onze app of in Mijn Interpolis. Wil je de nieuwe Veiligheidsmeter invullen? Dat kan natuurlijk. De berekende korting overschrijft wel de preventiekorting die je hebt. De nieuwe korting kan ook lager zijn.

Veelgestelde vragen

Controleert Interpolis of ik de Veiligheidsmeter juist heb ingevuld?
Wij vertrouwen er op dat je de Veiligheidsmeter juist invult. Wij mogen bij je thuis onderzoek doen om te kijken of dat zo is. Willen wij onderzoek doen? Dan maken we daarvoor een afspraak met je.
Hoe lang is de korting op mijn woonhuis- en inboedelverzekering geldig?
Tot 2 jaar na de eerstvolgende verlenging van je Interpolis Alles in één Polis. Iedere 2 jaar vragen wij jou vóór verlenging van je verzekeringen de Veiligheidsmeter opnieuw in te vullen. De preventiekorting bepalen wij dan opnieuw. Doe je dat niet? Dan vervalt de preventiekorting bij de eerstvolgende verlenging van jouw Interpolis Alles in één Polis.
Wat doen jullie met mijn gegevens?
De antwoorden in de Interpolis Veiligheidsmeter gebruiken we voor het geven van preventietips en -korting op de woonhuis- en inboedelverzekering van de Interpolis Alles in één Polis®. Ook gebruiken we de gegevens om de effecten van preventiemaatregelen te meten. Als je gebruik maakt van de Interpolis Veiligheidsmeter ga je akkoord met de verwerking van antwoorden en gegevens zoals postcode, huisnummer en polisnummer. De gegeven toestemming kun je intrekken. Hierover vind je meer informatie in ons Privacy statement.
Wat gebeurt er als ik de Veiligheidsmeter verkeerd invulde en ik heb schade?
Merken wij bij controle dat jij de Veiligheidsmeter verkeerd invulde? Dan mogen wij alleen de korting stoppen. Je antwoorden hebben geen invloed op afhandeling van schades. Wij beoordelen jouw melding dus alsof je de Veiligheidsmeter niet invulde.
Wat gebeurt er met mijn korting als ik verhuis of mijn woning verbouw?
Als je verhuist, dan stopt de preventiekorting. Wij vragen je dan de Veiligheidsmeter opnieuw in te vullen voor je nieuwe woning. Je kunt dan weer voor 2 jaar preventiekorting krijgen. Verbouw je jouw woning? Dan kan het nodig zijn dat je de Veiligheidsmeter opnieuw invult. Als je een thema in de Veiligheidsmeter opent, staat onder je tips een knop om het thema opnieuw in te vullen.
Wat moet ik doen als ik een fout maakte bij het invullen van de Veiligheidsmeter?
Vul dan het thema met de fout opnieuw in. Open het thema, bij de tips staat een knop om het thema opnieuw in te vullen.

Vragen over de veiligheidsmeter

Heb je een vraag of opmerking over de Veiligheidsmeter?
Bel ons
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de Veiligheidsmeter, groene daken en elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.
Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur (lokaal tarief).
Stuur ons een e-mail
Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de Veiligheidsmeter, groene daken en elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.
Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Ook interessant voor jou?

Benieuwd naar het inbraakrisico in jouw wijk?

Onze InbraakBarometer laat het aantal inbraken en pogingen daartoe in jouw buurt zien van de laatste 3 maanden. Ook geven we handige tips waarmee je de kans op inbraak bij jou thuis verkleint.

Check het risico op inbraak bij jou in de buurt | Interpolis InbraakBarometer

Hoe veilig is jouw slot?

Wist je dat 3 op de 5 huizen een onveilig voordeurslot heeft? Een inbreker maakt dit binnen 3 minuten open. Met een goed slot heeft een inbreker meer tijd nodig. Dit verkleint de kans op een inbraak. Met de slotentool check je snel en makkelijk hoe veilig jouw voordeurslot is.

Hoe veilig is jouw slot? Wist je dat 3 op de 5 huizen een onveilig voordeurslot heeft? Met de slotentool check je snel en makkelijk hoe veilig jouw voordeurslot is. | Interpolis

Zo gebruiken inbrekers het internet.

Je vakantiekiekjes al tijdens je reis op Instagram publiceren. Of je wekelijkse hardloopronde op Facebook delen. Acties waardoor inbrekers kunnen zien wanneer er iets bij jou thuis te halen valt. Hoe ga je hiermee om?

Zo gebruiken inbrekers het internet. Hoe ga je om met je posts op Instagram en Facebook? | Interpolis

Veilig accu's opladen doe je zo.

We zijn het er allemaal over eens; een accubrand voorkom je liever. Dat voorkomen zit hem in verschillende dingen. 1 ervan is het laadproces. Bekijk hoe je veilig accu's oplaadt.

Hoe laad je veilig een accu op? | Interpolis