Zo werkt de Veiligheidsmeter in de Interpolis App.

Image met QR code voor veiligheidsmeter appdownload

Download de app op je telefoon.

In 3 stappen naar een veilig huis:
 1. Binnen 2 minuten beantwoord je de vragen in elk thema: brand, waterschade, inbraak en persoonlijke veiligheid.
 2. Check je score: blauw, brons, zilver of goud. Scoor je al goed? Dan krijg je preventiekorting.
 3. Lees tips hoe je jouw situatie kunt verbeteren.
Is je situatie verbeterd? Vul het thema opnieuw in en verdien (meer) preventiekorting!

115.798 klanten vulden de Veiligheidsmeter al in.

Verdien korting op de Interpolis woonhuis- en inboedelverzekering met de Veiligheidsmeter in de app.

Wij belonen jouw inzet.

Verdien korting op je woonhuis- en inboedelverzekering.

De preventiekorting kan oplopen tot 7 en 14% op je woonhuis- en inboedelverzekering! Hoe meer veiligheidsmaatregelen je neemt, hoe hoger de korting op je premie. Zorg dus dat je alle vragen invult, ga aan de slag met de verbetertips en verdien preventiekorting.

Schermafbeelding van de pagina met het productoverzicht in de Interpolis App

De voordelen van de Interpolis App.

Met onze handige app heb je alles bij de hand:
 • altijd en overal inzicht in je producten
 • eenvoudig schade melden, waar en wanneer het jou uitkomt
 • je groene kaart altijd binnen handbereik
 • de antwoorden op de veelgestelde vragen
 • onze contactgegevens staan voor jou klaar

Meer over onze app

Man kijkt naar zijn mobiele telefoon. I Interpolis Veiligheidsmeter

Vulde je eerder de Veiligheidsmeter in?

December 2022 vernieuwden wij de Veiligheidsmeter.

We maakten je het nog makkelijker. Zo stellen we minder vragen en hoef je niet alle vragen in 1 keer te beantwoorden.

 

Heb je al preventiekorting op je woonhuis- en inboedelverzekering?

Dat blijft zo. Je vindt je preventiekorting op je polisblad in onze app of in Mijn Interpolis. Wil je de nieuwe Veiligheidsmeter invullen? Dat kan natuurlijk. De berekende korting overschrijft wel de preventiekorting die je hebt. De nieuwe korting kan ook lager zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe lang is de korting op mijn woonhuis- en inboedelverzekering geldig?

Tot 2 jaar na de eerstvolgende verlenging van je Interpolis Alles in één Polis. Iedere 2 jaar vragen wij jou vóór verlenging van je verzekeringen de Veiligheidsmeter opnieuw in te vullen. De preventiekorting bepalen wij dan opnieuw. Doe je dat niet? Dan vervalt de preventiekorting bij de eerstvolgende verlenging van jouw Interpolis Alles in één Polis.

 

Waarom is de preventiekorting 2 jaar geldig?
Regels en voorschriften over veiligheid kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door de overheid. Ook de techniek staat nooit stil. Zo kunnen risico's in de loop van de tijd veranderen. Om jou zo goed mogelijk inzicht te geven in jouw risico's op schade op dit moment, verbeteren we de veiligheidsmeter non-stop.

Waarom heeft Interpolis de Veiligheidsmeter ontwikkeld?
Je huis is een plek voor ontspanning en waar je je fijn wil voelen. Wij werken graag samen met jou aan een veilige en duurzame leefomgeving. Want schade en ongemak doet vaak meer met je dan je vooraf denkt. Daarom zoeken wij steeds naar slimme oplossingen die het risico op schades verkleinen. Met onze Veiligheidsmeter geven we inzicht in de veiligheid van jouw thuis. En geven wij je tips waar jij zelf mee aan de slag kunt.
Waarom zit de Veiligheidsmeter in de Interpolis App?
De Interpolis App is jouw persoonlijke assistent als het gaat om je verzekeringen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je verzekeringen. En kun je een schade direct melden. Maar ook voor het voorkomen van schade is de app handig. We kunnen hier namelijk persoonlijke inzichten en tips geven, die echt van toepassing zijn op jouw situatie. De Veiligheidsmeter is daar een handig hulpmiddel voor. Al jouw antwoorden worden opgeslagen en ook de tips die we je geven kun je altijd terugvinden. Zo kun je ermee aan de slag op een moment dat het jou uitkomt.
Wat gebeurt er als ik de Veiligheidsmeter verkeerd invulde en ik heb schade?
Wij vertrouwen erop dat je de Veiligheidsmeter juist invult. Wij mogen bij je thuis onderzoek doen om te kijken of dat zo is. Merken wij bij controle dat jij de Veiligheidsmeter verkeerd invulde? Dan mogen wij alleen de korting stoppen. Je antwoorden hebben geen invloed op afhandeling van schades. Wij beoordelen jouw melding dus alsof je de Veiligheidsmeter niet invulde.
Wat gebeurt er met mijn korting als ik verhuis of mijn woning verbouw?
Als je verhuist, dan stopt de preventiekorting. Wij vragen je dan de Veiligheidsmeter opnieuw in te vullen voor je nieuwe woning. Je kunt dan weer voor 2 jaar preventiekorting krijgen. Verbouw je jouw woning? Dan kan het nodig zijn dat je de Veiligheidsmeter opnieuw invult. Als je een thema in de Veiligheidsmeter opent, staat onder je tips een knop om het thema opnieuw in te vullen.
Kan ik het antwoord op een vraag later nog aanpassen?
Heb je je situatie verbeterd of heb je een vraag per ongeluk verkeerd ingevuld? Vul dan het thema opnieuw in. Open het thema, bij de tips staat een knop om het thema opnieuw in te vullen.
Wat doen jullie met mijn gegevens?
De antwoorden in de Interpolis Veiligheidsmeter gebruiken we voor het geven van preventietips en -korting op de woonhuis- en inboedelverzekering van de Interpolis Alles in één Polis®. Ook gebruiken we de gegevens om de effecten van preventiemaatregelen te meten. Als je gebruik maakt van de Interpolis Veiligheidsmeter ga je akkoord met de verwerking van antwoorden en gegevens zoals postcode, huisnummer en polisnummer. De gegeven toestemming kun je intrekken. Hierover vind je meer informatie in ons Privacy statement.
Wat kan ik doen als ik problemen ervaar met de app? Bijvoorbeeld als inloggen of downloaden niet werkt.

Vervelend dat je problemen ervaart met de app. Wij hebben onze app uitgebreid getest, maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan.

Als je tegen problemen aanloopt, laat ons het weten:

 • Gebruik je de app al? Doe dit dan via Feedback. Deze optie vind je onder je profiel in de app.
 • Gebruik je de app nog niet? Stuur dan een e-mail naar app@interpolis.nl. Je ontvangt binnen 2 werkdagen reactie.
Geef zo veel mogelijk informatie:
 1. De stappen die je volgde voor het probleem ontstond. Zo help je ons sneller de fout te begrijpen.
 2. Schermafbeeldingen van het probleem met beschrijvingen van wat er mis is.
 3. Eventueel jouw idee van hoe we dit probleem kunnen oplossen of verbeteren.

Vragen over de veiligheidsmeter

Heb je een vraag of opmerking over de Veiligheidsmeter?

Bel ons

Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.

Stuur ons een e-mail

Wij helpen je graag.
Heb je een vraag over slimme oplossingen, zoals de veiligheidsmeter, groene daken, AutoModus of elektrakeuringen? Of heb je vragen over onze webwinkel? Wij helpen je graag.

Ook interessant voor jou?

Check het risico op inbraak bij jou in de buurt | Interpolis InbraakBarometer

Benieuwd naar het inbraakrisico in jouw wijk?

Onze InbraakBarometer laat het aantal inbraken en pogingen daartoe in jouw buurt zien van de laatste 3 maanden. Ook geven we handige tips waarmee je de kans op inbraak bij jou thuis verkleint.
Hoe veilig is jouw slot? Wist je dat 3 op de 5 huizen een onveilig voordeurslot heeft? Met de slotentool check je snel en makkelijk hoe veilig jouw voordeurslot is. | Interpolis

Hoe veilig is jouw slot?

Wist je dat 3 op de 5 huizen een onveilig voordeurslot heeft? Een inbreker maakt dit binnen 3 minuten open. Met een goed slot heeft een inbreker meer tijd nodig. Dit verkleint de kans op een inbraak. Met de slotentool check je snel en makkelijk hoe veilig jouw voordeurslot is.
Zo gebruiken inbrekers het internet. Hoe ga je om met je posts op Instagram en Facebook? | Interpolis

Zo gebruiken inbrekers het internet.

Je vakantiekiekjes al tijdens je reis op Instagram publiceren. Of je wekelijkse hardloopronde op Facebook delen. Acties waardoor inbrekers kunnen zien wanneer er iets bij jou thuis te halen valt. Hoe ga je hiermee om?
Hoe laad je veilig een accu op? | Interpolis

Veilig accu's opladen doe je zo.

We zijn het er allemaal over eens; een accubrand voorkom je liever. Dat voorkomen zit hem in verschillende dingen. 1 ervan is het laadproces. Bekijk hoe je veilig accu's oplaadt.